More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜια υπόθεση για τον Ντεντέκτιβ Κλουζ: Ο Κλουζ στο διαδίκτυο, του Γίργκεν...

    Μια υπόθεση για τον Ντεντέκτιβ Κλουζ: Ο Κλουζ στο διαδίκτυο, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Η μέρα άφιξης του πολυπόθητου υπολογιστή του ντεντέκτιβ Κλουζ έφτασε!
    Mε την αμοιβή από την υπόθεση στο πλυντήριο αυτοκινήτων, ο μικρός μας ήρωας καταφέρνει να τον πληρώσει με δικά του λεφτά και επιτέλους να τον αποκτήσει! Αυτό το μοναδικό εργαλείο, που η μαμά του, όπως και κάθε μαμά ίσως, απέφευγε σαν τι εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της, ότι “θα περνάει τις ώρες του κολλημένος μπροστά στην οθόνη νύχτα μέρα παίζοντας παιχνίδια” θα αναβαθμίσει το επίπεδο δουλειάς του. Εκείνον το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ΕΡΕΥΝΑ και δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει να δουλεύει όπως “δούλευαν τον Μεσαίωνα”. Ο υπολογιστής ήταν απαραίτητος τώρα πια για έναν ντεντέκτιβ! Ήταν πολύ ευτυχισμένος γι’ αυτό.
    Γρήγορα έλυσε με τη βοήθειά του την 1η υπόθεση και “Το κλεμμένο μπουφάν του φίλου του Σεμπάστιαν επιστράφηκε μεμιάς.”
    Φυσικά, οι αγαπημένες του τσίχλες Κάρπεντερ είχαν συμβάλλει και πάλι δραστικά στη σωστή λειτουργία του μυαλού του. Χάρη σ’ αυτές έβρισκε και διόρθωνε γρήγορα τα λάθη του, όποτε κολλούσε, χωρίς να πάρει φωτιά το πολύτιμο εργαλείο του. Τότε όμως, μια ακόμα υπόθεση για εξιχνίαση από τον διάσημο ντεντέκτιβ Κλουζ βγήκε στο φως. Μυστηριώδης, δύσκολη και κρυμμένη μέσα στον κόσμο του… διαδυκτίου!

    “Ο μαγικός κήπος”, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για υπολογιστές, που παρέσυρε πολλά παιδιά μέσα σε μια δέσμια εθιστική και ταυτόχρονα εκφοβιστική κατάσταση. Μα, τι είναι αλήθεια αυτό που κρύβεται πίσω από ένα το τόσο ρομαντικό και αθώο όνομα; Πόσο μπορεί να είναι καταστροφικό για την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των μικρών μας φίλων; Και γιατί τέλος πάντων κανείς δε μιλάει γι’ αυτό; Το μυστήριο διαρκώς μεγαλώνει. Πώς θα καταφέρει να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τη διακίνηση του παράνομου αυτού παιχνιδιού; Να βρει το κρησφύγετο της σπείρας;

    Λόγος απλός, έκφραση ανεπιτήδευτη, προτάσεις μικρές, λεξιλόγιο καθημερινό και οικείο στις νεαρές ηλικίες, πολύ κοντά στον προφορικό λόγο. Ίσως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του, πέρα από την πλοκή της περιπέτειας να οφείλεται και σ’ αυτό. Διαβάζεται μεμιάς, χωρίς διάλειμμα. Ο ιδιαίτερος άμεσος τρόπος που παρουσιάζει κάθε φορά τη σκέψη του ήρωα σε βάζει στη διαδικασία να μπαίνεις μέσα στο μυαλό του και να ζεις τη δράση.
    Ο Κλουζ κριτικάρει την κάθε του σκέψη και ενέργεια. Σκέφτεται τις “λάθος” ατάκες του και επιχειρηματολογεί. Οι διάλογοι ζωντανεύουν την ιστορία. Η αφήγηση των σκέψεων του Κλουζ και η αυτοκριτική του στον τρόπο που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες, στις ερωτήσεις του, στην κάθε του κίνηση, σε βάζει μέσα στην αγωνία του αλλά και στην τακτική ενός σκακιστικού αγώνα, που με δομημένες κινήσεις στοχεύει σ’ ένα ματ.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ- Ο Κλουζ στο διαδίκτυο
    Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
    Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Μάρτιος 2012
    Σελίδες: 92
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-501-587-9

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular