More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜια φορά κι ένα δάσος, της Παμ Φόνγκ

    Μια φορά κι ένα δάσος, της Παμ Φόνγκ

    Διαβάζεται σε 2- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Βουβό εικονοβιβλίο για παιδιά

    Το να πηγαίνεις στο δάσος σημαίνει να επιστρέφεις στα μέρη σου.
    John Muir

    Ακόμα και οι πιο μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν την πιο μεγάλη αλλαγή. Μια αποφασισμένη μικρή μαρμότα κι ο πολυμήχανος φίλος της  προσπαθούν να σώσουν το σπίτι τους, το δάσος, μετά από μια πυρκαγιά.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μια μαρμότα παρατηρεί μια εστία απ’ όπου αναδύεται καπνός. Κι όπου καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά. Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο πετάει για να τη σβήσει. Η μαρμότα δεν χάνει καιρό. Ορμάει με τα σύνεργά της και πάει να συνδράμει στην κατάσβεση. Αλλά είναι αργά. Αρκετό από το δάσος έχει γίνει στάχτη. Δεν είναι όμως καιρός για δάκρυα. Η μαρμότα, μαζί με έναν απροσδόκητο φίλο, αναλαμβάνουν και πάλι δράση. Το δάσος χρειάζεται κάθε μικρή ή μεγάλη βοήθεια για να ξαναδείξει το θαυμάσιο πρόσωπό του.

    Εστιάζοντας

    Στις αποχρώσεις του γκρι τυλιγμένο- γραφίτης, ξυλάνθρακας, σχιστόλιθος, ασήμι- με την αλληλεπίδραση του λευκού και την μινιμαλιστική εισβολή πράσινων, κόκκινων και κίτρινων λεπτομερειών που σηματοδοτούν την αναζωογόνηση και επιστροφή της φύσης στο καμένο δάσος, η Pam Fong από την Καλιφόρνια δημιουργεί ένα ενδιαφέρον silent book για την προσωπική ευθύνη, την ανάληψη δράσης, τον ακτιβισμό, την αποφυγή κάθε παθητικότητας και ματαιότητας.

    Επιλέγοντας μία μαρμότα, την οποία σχεδιάζει γλυκαίνοντας την, καθώς την απεικονίζει αρκετά κοντά σε αρκουδάκι και λιγότερο κοντά στην πιο ασυνήθιστη όψη της μαρμότας, ένα τρωκτικό που ζει σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική (το υποείδος Marmota monax) και δημιουργεί ευρύ δίκτυο στοών και τούνελ, η δημιουργός δείχνει φανερή πρόθεση να δημιουργήσει μία ηρωίδα που θα επικοινωνήσει το μήνυμά της στα παιδιά. Και η αλήθεια είναι ότι το καταφέρνει καθώς η ιστορία της είναι τρυφερή, ενώ φέρει ακέραια και δυναμικά τα προαναφερθέντα μηνύματα και αξίες.

    Βέβαια, γνωρίζουμε ότι η μαρμότα πέφτει σε χειμερία νάρκη 6-9 μήνες, οπότε ο χειμώνας στον οποίο είναι ξύπνια κάποια στιγμή στο βιβλίο, μπορεί να εκληφθεί ως επαγρύπνηση μπροστά στη απειλή του δάσους την οποία βιώνει σε πρώτο επίπεδο αφού αποτελεί το σπίτι της.

    Δυναμική η αποτύπωση των συναισθημάτων της μαρμότας, πλήθος λεπτομερειών και μια βουβή ιστορία που αναζητά τις δικές σας λέξεις για να την αφηγηθείτε, να της δώσετε πνοή και εξήγηση.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μια φορά κι ένα δάσος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Once upon a forest
    Συγγραφέας: Pam Fong
    Εικονογράφος: Pam Fong
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Απρίλιος 2023
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 24 Χ 24
    ISBN: 978-960-484-850-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular