More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλιοπωλείαΜικρά βιβλιοπωλεία, μεγάλοι φάροι (2): Κουκίδα, στην Κόρινθο

    Μικρά βιβλιοπωλεία, μεγάλοι φάροι (2): Κουκίδα, στην Κόρινθο

    koukida1

    “Μικρά βιβλιοπωλεία, μεγάλοι φάροι”. Η αλυσίδα φιλαναγνωσίας του ELNIPLEX στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας #diavazoume, έπιασε Σχιστό, πέρασε Ελευσίνα, “εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα”, βγήκε εθνική και τράβηξε κάτω από το αυλάκι. Λίγο μετά τον Ισθμό, βγήκαμε εκεί που έπρεπε. Το νήμα του λαβυρίνθου που ρίξαμε στη Χρυσούλα Καρολίδου και το Storyland στη Δράμα, έφτασε στην Κόρινθο, στον δεύτερο κρίκο από την αλυσίδα των “μικρών” βιβλιοπωλείων που γίνονται μεγάλοι φάροι. Φάροι πολιτισμού, ευκαιριών, ανάδειξης του όμορφου και του άλλου, σε τόπους που χώνονται μέσα σε κάθε κύμα και κάθε πέτρα της Ελλάδας.

    Φύγαμε για μια Κουκίδα που όσο την πλησιάζεις γίνεται όλο και πιο μεγάλη!

    Η Ξένια Σακελλαρίου και η Κουκίδα της ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Αύγουστο του 1995 με την πίστη ότι το βιβλιοπωλείο σαν χώρος πολιτισμού οφείλει να είναι σημείο όπου συναντώνται όνειρα, φαντασία, σκέψη, δράση, ανθρωπιά.

    Τα πιο φωτεινά τετραγωνικά της Κουκίδας είναι ο χώρος του παιδικού βιβλίου, με έμφαση στους μικρούς εκδοτικούς οίκους, όπου κατοικούν τα χρωματιστά βιβλία, οι λέξεις λαμπιόνια, τα κουκλοθέατρα και οι μαριονέτες, οι λιλιπούτειες καρέκλες, το υφαντό της γιαγιάς Ματίνας.

    Η Κουκίδα είναι οι άνθρωποί της, συνεργάτες παλιοί και νέοι, που μοιράζονται την αγάπη τους για το βιβλίο και γεμίζουν τα Σάββατα μας ιστορίες.

    Λέσχες Ανάγνωσης παιδιών και ενηλίκων, αφηγήσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου σε σχολεία είναι μερικά μόνο από όλα τα κομμάτια του παζλ της Κουκίδας.

    Η Κουκίδα διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα προσπαθώντας με μεράκι να ανταποκριθεί στο ρεύμα των καιρών.koukida3Μέλος της ομάδας “Είμαστε το Βιβλιοπωλείο σου“, μιας ομάδας που απαρτίζεται από μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και σκοπό έχει να μείνει πιστός ο αναγνώστης στο αγαπημένο του βιβλιοπωλείο.

    Έχοντας επισκεφθεί την Κουκίδα ως ELNIPLEX, μπορούμε να πούμε ότι πέρα από το γεγονός ότι θα βρείτε το βιβλίο που ζητάτε, θα ανταμώσετε με τη ζεστασιά της Ξένιας και των συνεργατών της, ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο πραγματικά, το υποστηρίζουν, το αγκαλιάζουν με εκδηλώσεις και δράσεις σε κάθε ευκαιρία.

    Από την αυλή και τον χώρο του βιβλιοπωλείου έχουν περάσει δεκάδες δημιουργοί. Μία μόλις ώρα από την Αθήνα. Μήπως να περνάγατε μια βόλτα στην όμορφη Κορινθία και το κέντρο της;

    koukida2

    RELATED ARTICLES

    Most Popular