More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες: Φρίντα Κάλο και Αμέλια Έρχαρτ

    Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες: Φρίντα Κάλο και Αμέλια Έρχαρτ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Βιβλία γνώσεων

    Αγάπα κάποιον που να σε κοιτάει σαν να είσαι κάτι μαγικό
    Φρίντα Κάλο

    Ακόμα δύο βιβλία και μάλιστα με εμβληματικές γυναίκες έφτασαν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για τη σειρά Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες (Pequena y grande) που υπογράφει η Καταλανή Μαρία Ιζαμπέλ Σάντζεζ Βεγκάρα. Μια σειρά που σκιαγραφεί σημαντικές γυναίκες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, σχεδιάστριες, εξερευνήτριες,συγγραφείς, ακτιβίστριες και επαναστατημένες φωνές.

    Μετά τις Όντρεϊ Χέπμπορν, Ρόζα Παρκς, Μαρί Κιουρί, Κοκό Σανέλ, Αγκάθα Κρίστι, Τζέιν Γκούντολ, Σιμόν ντε Μποβουάρ και Άννα Φρανκ που προηγήθηκαν, έχουμε τη χαρά να ανταμώνουμε με την τρομερή ζωγράφο Φρίντα Κάλο και την μοναδική αεροπόρο Αμέλια Έρχαρτ.

    Η Φρίντα Κάλο (πλήρες όνομα Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón, 6 Ιουλίου 1907 – 13 Ιουλίου 1954) ήταν μια ξεχωριστή Μεξικάνα ζωγράφος, το στυλ της οποίας έγινε τόσο αναγνωρίσιμο που ακόμα και μη μυημένοι μπορούν να το αναγνωρίσουν. Το βιβλίο την πιάνει από μικρό κοριτσάκι, στο Κογιοακάν του Μεξικό όπου γεννήθηκε. Η σπάνια ασθένεια με την οποία νόσησε (σημ.: πολυομελίτιδα) είχε ως αποτέλεσμα το ένα πόδι της να είναι ατροφικό, γεγονός που την έκανε να αναπτύξει άλλες αρετές: θάρρος, φαντασία. Μετά από ένα ατύχημα αρχίζει να ασχολείται με τη ζωγραφική και μέρα με τη μέρα θα αρχίσει να διαμορφώνει το μοναδικό της στυλ. Η ζωή της είναι ένα σπάνιο παραμύθι, με δυσκολίες και θριάμβους.

    Η εικονογράφηση της πρωτοεμφανιζόμενης Gee Fan Eng προσπαθεί να ακολουθήσει το στυλ και τις εικαστικές ιδέες της Κάλο και ως ένα βαθμό τα καταφέρνει.

    Η Αμέλια Έρχαρτ (πλήρες Amelia Mary Earhart, 24 Ιουλίου 1897 – εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 1937, κηρύχθηκε θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939) ονειρευόταν από μικρή να πετάξει ψηλά.Την συνάρπαζαν τα αεροπλάνα. Από την πρώτη της πτήση με διπλάνο μέχρι την πτήση πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και από τα ρεκόρ και τον θαυμασμό μέχρι την εξαφάνισή της πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στη νήσο Χάουλαντ, καθώς προσπαθούσε να κάνει τον γύρο της γης, η Αμέλια ήταν πάντοτε ένα κορίτσι με θάρρος που δεν θα άφηνε την απώλεια ονείρων να της στερήσουν την περιπέτεια.

    Η εικονογράφηση του Mariadiamantes και της Clara Mercader είναι πραγματικά αέρινη, ανάλαφρη, με τη λιτότητα που απαιτεί ένα αεροπλάνο πάνω από ωκεανούς και μέσα στους αιθέρες.

    Και τα δύο βιβλία είναι ασφαλώς, όπως όλα της σειράς, ομοιοκατάληκτα και αφηγούνται με λίγες λέξεις βασικές στιγμές της ζωής των προσώπων που βιογραφούν, προσπαθώντας να αποτελέσουν το έναυσμα της γνωριμίας μαζί τους.

    Για αναγνώστες 4-6 ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Με μια ματιά

    • Φρίντα Κάλο και Αμέλια Έρχαρτ είναι οι δύο νέες εμβληματικές γυναίκες της σειράς Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες (Pequena y grande) που υπογράφει η Καταλανή Μαρία Ιζαμπέλ Σάντζεζ Βεγκάρα. Με ομοιοκατάληκτο στίχο και ενδιαφέρουσες εικονογραφήσεις αφηγούνται με λίγες λέξεις βασικές στιγμές της ζωής των προσώπων που βιογραφούν, προσπαθώντας να αποτελέσουν το έναυσμα της γνωριμίας μαζί τους. 

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Amelia OST – 01. Introducing Amelia – Gabriel Yared

    Amelia OST – 13. Amelia – Gabriel Yared

    burn It blue By Caetano Veloso & Lila Downs

    Frida Kahlo – The Floating Bed

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Φρίντα Κάλο
    Αμέλια Έρχαρτ
    Σειρά: Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες-Pequena y grande…
    Συγγραφέας: Maria Isabel Sanchez Vegara
    Εικονογράφος: Mariadiamantes, Gee Fan Eng
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αγγελική Παπαγεωργίου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 19,5 Χ 24
    ISBN: 978-960-484-744-0
    978-960-484-745-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular