More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜπλοκαρίστηκε ο νόμος της απαγόρευσης βιβλίων στα σχολεία

    Μπλοκαρίστηκε ο νόμος της απαγόρευσης βιβλίων στα σχολεία

    Ο νόμος της απαγόρευσης βιβλίων μπλοκαρίστηκε! Το Περιφερειακό Δικαστήριο των Η.Π.Α. μπλοκάρει τον νόμο «SF 496» της Αϊόβα όπως είναι γνωστός ο φάκελος 496 που θα ετίθετο σε ισχύ από τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024.

    Ωστόσο, στο παρά ένα ακριβώς, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο δικαστής Stephen Locher έδωσε προκαταρκτική διαταγή που μπλόκαρε τον περίφημο νόμο και έδωσε έναν καλό λόγο στους ενάγοντες να πανηγυρίσουν μια νίκη: Penguin Random House, State Education Association της Αϊόβα, οι συγγραφείς Laurie Halse Anderson, John Green, Malinda Lo και Jodi Picoult και πολλοί άλλοι.

    Σύμφωνα με την αμερικανική νομολογία, μια διαταγή τέτοιου τύπου εμποδίζει την εκτέλεση μιας ενέργειας, όπως είναι εν προκειμένω ο νόμος SF496.

    Ο Penguin Random House, ο οποίος για πρώτη φορά μήνυσε κάποια από τις πενήντα αμερικανικές πολιτείες, δήλωσε μέσω του αντιπροέδρου και αναπληρωτή γενικού σύμβουλου του, Dan Novack, ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Πρώτη Τροποποίηση, τους συγγραφείς, τις ιστορίες και τις ιδέες τους, καθώς και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση και να συζητούν βιβλία χωρίς κρατική παρέμβαση».

    Ο Φάκελος 496 της Γερουσίας της Αϊόβα υπογράφηκε σε νόμο στις 26 Μαΐου από την κυβερνήτη της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς, ωστόσο η δράση του δικαστή Λόχερ εμπόδισε τον νόμο να τεθεί σε ισχύ, δίνοντας έναν καλό λόγο σε όλους τους υπερασπιστές της ελευθερίας της διακίνησης ιδεών να χαρούν. Ο Φάκελος 496 απαγορεύει σχολικά βιβλία με περιγραφές ή απεικονίσεις σεξουαλικών πράξεων, απαγορεύει τη διδασκαλία σχετικά με την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό πριν από την έβδομη τάξη, απαιτεί από τα σχολεία να ειδοποιούν τους γονείς αν κάποιος μαθητής ζητήσει να χρησιμοποιήσει νέες αντωνυμίες για τον αυτοπροσδιορισμό του και κατοχυρώνει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των γονέων να λαμβάνουν αποφάσεις για τα παιδιά τους.

    Η κυβερνήτης της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς δήλωσε για την εξέλιξη: «Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένη με τη σημερινή απόφαση. Η διδασκαλία για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν έχει θέση στο νηπιαγωγείο… Το γεγονός ότι διαφωνούμε ακόμη και για αυτά τα θέματα είναι γελοίο. Η πραγματική συζήτηση θα πρέπει να είναι για το γιατί η κοινωνία είναι τόσο αποφασισμένη να υπερσεξουαλοποιήσει τα μικρά παιδιά μας. Είναι λάθος και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μου αναλογεί για να προστατεύσω την αθωότητά τους».

    Έχουμε πόλεμο μάλλον.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular