More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο- Οι Πιτσιμπουίνοι, της Ευτυχίας Γιαννάκη

    Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο- Οι Πιτσιμπουίνοι, της Ευτυχίας Γιαννάκη

    “Μυστήριο στη λίμνη Λαμπίκο” είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της νέας σειράς παιδικών βιβλίων, «Τα πρώτα μου μυστήρια». Τη σειρά υπογράφει η βραβευμένη συγγραφέας  αστυνομικών μυθιστορημάτων Ευτυχία Γιαννάκη και πρωταγωνιστούν οι Πιτσιμπουίνοι και σε ρόλο ντετέκτιβ, ο Μικρός Μπλε.

    Πρόκειται για μια σειρά που φέρνει τις ιστορίες μυστηρίου στις ηλικίες που το ξέρουν και γοητεύονται περισσότερο από αυτό. Και το κάνει πολύ όμορφα. “Ήθελα σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος μυστήριο, όπως είναι ο κόσμος των παιδιών αυτής της ηλικίας, να προσθέσω μερικές ιστορίες που διαχειρίζονται αυτό το μυστήριο, χωρίς να αφαιρούν ταυτόχρονα κάτι από την μαγεία του”, είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η συγγραφέας.

    Ποιο είναι όμως το “Μυστήριο στη λίμνη Λαμπίκο“; Το μυστήριο είναι ότι σε αυτήν την καθαρή λίμνη από την οποία όποιος βουτάει βγαίνει λαμπίκο, το νερό λείπει, δεν έχει μείνει σταγόνα. Η λίμνη άδειασε, πώς το λένε! Ο Μικρός Μπλε ξέρει ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο μυστήριο. Παίρνει το σημειωματάριό του και σηκώνει το γάντι της πρόκλησης. Τι συνέβη και η αγαπημένη λίμνη των Πιτσιμπουίνων άδειασε;

    Εκμεταλλευόμενη το χαϊδευτικό παρατσούκλι της μητέρας της προς εκείνη και τον αδερφό της, η Ευτυχία Γιαννάκη δημιουργεί τα με το ευφάνταστο όνομα Πιτσιμπουίνια ως πρωταγωνιστές αυτού και των επόμενων βιβλίων της σειράς. Και μαζί τους, δεν φτιάχνει μια απλή περιπέτεια μυστηρίου που θα εκτονωθεί με μία λύση στο τέλος. Η συγγραφέας ακολουθεί, σχεδόν τελετουργικά, όλα τα βασικά βήματα ενός mystery fiction ενηλίκων, προσαρμόζοντάς το όμως κατάλληλα στην ηλικία των παιδιών όπου απευθύνεται: τοποθέτηση ηρώων-πρόβλημα/μυστήριο-εμφάνιση ερευνητή-έρευνα-ενδείξεις-πλάνες και αληθείς μαρτυρίες-καθοριστική ένδειξη-λύση. Ανασηκώνει από το πλήθος των Πιτσιμπουίνων έναν συμπαθέστατο Μπλε, του χαρίζει το μικρόβιο του ντετέκτιβ και στους αναγνώστες την αμφιβολία, και αφήνοντας ίχνη μυστηρίου μπλεγμένα με χιούμορ σε κάθε σελίδα, δημιουργεί μια γοητευτική, εύρυθμη, καλοστημένη ιστορία. Μια ιστορία όπου οι αναγνώστες συντάσσονται με τον Μικρό Μπλε και ακολουθούν την πορεία του προς την εξακρίβωση της αλήθειας, χρησιμοποιώντας τόσο όσο τις τεχνικές της εξαπάτησης, την δεξιότητα της παρατηρητικότητας, καθώς και την παγίδα της συνωμοσίας. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος έχει προκαλέσει μια τέτοια καταστροφή στο ασφαλές μα και μυστηριώδες νησί Πίτσι Πίτσου όπου ζουν οι Πιτσιμπουίνοι; Αυτό το ερώτημα, χωρίς να τίθεται, σε συνοδεύει μέχρι την τελευταία σχεδόν σελίδα.

    Επιπρόσθετα, έρχεται η έξοχη εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, αποκαλύπτει όλη την κινηματογραφική-animation διάσταση που κρύβεται στους Πιτσιμπουίνους, απογειώνει εικονογραφικά την ιστορία, ενώ το πολύχρωμο, χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και συνάμα μυστηριώδες σύμπαν των Πιτσιμπουίνων γοητεύει το βλέμμα, διαβάζοντας την ιστορία ή ακολουθώντας απλώς την διαδοχή των εικόνων. Μια πραγματικά σπουδαία δουλειά.

    Εκδόσεις Ίκαρος. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο βιβλίο της σειράς.

    Το προτεινόμενο Soundtrack

    Zingaro – René Aubry

    Scheming Wease-Kevin MacLeod

    In A Persian Market-Wilbur de Paris

    Ταραντέλα-Γιώργος Χατζηπιερής

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο
    Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη
    Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου
    Σειρά: Οι Πιτσιμπουίνοι-Τα πρώτα μου μυστήρια
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Απρίλιος 2019
    Τυπογραφική επιμέλεια: Μαρία Ζουράρη
    Σελιδοποίηση: Ευτυχία Λιάπη
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 22 Χ 22
    ISBN:
    978-960-572-278-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular