More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΜυστικός κώδικας- Η οικογένεια κατασκόπων Ιντρίγκ εξακολουθεί να αρέσει πολύ

    Μυστικός κώδικας- Η οικογένεια κατασκόπων Ιντρίγκ εξακολουθεί να αρέσει πολύ

    Μπαίνοντας στην οικία του, ο Λάζλο Ιντρίγκ αισθάνθηκε κάτι περίεργο στην ατμόσφαιρα. Η μύτη του έπιασε το άρωμα που ανέδιδε ο Όλιβερ βαν Σλάι ο Γ, ο ορκισμένος εχθρός της οικογένειας Ιντρίγκ, αυτό που άφηνε σαν υπογραφή του μετά από κάθε κατεργαριά. Μα πώς κατάφερε να μπει μέσα στο σπίτι του και να πάρει ον ασημένιο δίσκο και την καραμούζα με την οποία εκείνος και ο μπάτλερ του πανηγύριζαν τα γκολ των αγαπημένων τους ομάδων. “Μπήκες στο σπίτι μου, αγαπητέ μου Βαν Σλάι… να δούμε, όμως, τώρα πώς θα βγεις“, είπε. Μα, θα το προδώσουμε, ήταν έκπληξη γενεθλίων. Όλη η οικογένεια τον περίμενε στην Αίθουσα των δεκατριών ρολογιών όπου πήγαιναν όλοι μόνο όταν υπήρχε ένας… “κίτρινος” φάκελος. Δηλαδή νέα αποστολή κατασκοπίας! Είναι το κωδικοποιημένο μήνυμα του μυστηριώδους, φινετσάτου Μίστερ Ριντλς, του οποίου το μυαλό δουλεύει με πονηρό και ασύμμετρο τρόπο. “Οκτώ θαλάσσιοι ίπποι από κοβάλτιο τραγουδούν στο Μάιντς με μονό τρόπο“. Όταν αυτό το ακατανόητο μήνυμα αποκρυπτογραφήθηκε από την Ίμοτζεν, τότε φανερώθηκε… η απειλή:

    “Οι κύριοι Ιντρίγκ καλούνται την Κυριακή δεκαοχτώ Σεπτεμβρίου και ώρα δώδεκα να βρίσκονται στο κτήμα Μπέλα-Τρικάς στην Εξ-Αν-Προβάνς. Σε περίπτωση που δεν γίνει γίνει αποδεκτή η παρούσα πρόσκληση, θα φροντίσουμε εμείς να στείλουμε στον Τύπο το φωτογραφικό υλικό που αφορά τα δυσάρεστα γεγονότα της οδού ντε Φρουτού, μαζί με την τωρινή διεύθυνσή σας”.
    Μίστερ Ριντλς

    Ένα παλιό λάθος του παρελθόντος τώρα απειλεί τον Λάζλο και την Βίνα Ιντρίγκ που θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Γιατί ο Μίστερ Ριντλς τους απειλεί με την οδό ντε Φρουτού; Ο Λάζλο Ιντρίγκ, η γυναίκα του Βίνα, τα παιδιά τους, ο Μάρκους και η Βίνα, η Ίμοτζεν και ο Τίμπο ο μπάτλερ του σπιτιού αναλαμβάνουν δράση!

    Ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο και ο Αλεσάντρο Γκάτι εξακολουθούν να γοητεύουν με την ασυνήθιστη αυτή οικογένεια κατασκόπων, η νέα περιπέτεια της οποίας είναι ακόμα πιο ατμοσφαιρική και περιπετειώδης, ακόμα πιο αντισυμβατική, καθώς ανατρέπει την συνηθισμένη δομή ιστοριών μυστηρίου, πράγμα που αυξάνει το ενδιαφέρον και την αγωνία, καθώς δεν γνωρίζεις τι σε περιμένει στις επόμενες σελίδες. Μια αληθινή όαση στο χώρο των Mystery/Detective Fiction για παιδιά, με την πλοκή, το φλεγματικό χιούμορ, την ισορροπία στους χαρακτήρες, τις μη τετριμμένες καταστάσεις, τις ανατροπές, την καλοφτιαγμένη γλώσσα και τα συνεχή mind games να κουρδίζουν συνεχώς το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

    Για αναγνώστες από 9 ετών και περίπου μέχρι 14 ετών, με τα συνήθη ηλικιακά +-.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μυστικός κώδικας
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Intrigues vol. 3
    Συγγραφέας: Πιερντομένικο Μπακαλάριο, Αλεσάντρο Γκάτι
    Εικονογράφηση: Tomasso Ronda
    Σειρά: Οικογένεια Ιντρίγκ (The Intrigues)
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Βίκυ Κατσαρού, Μαρία Παναγοπούλου
    Ηλ. σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 176
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN:
    978-960-605-869-1

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular