More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΘέατροΜόνο αν το πιστέψεις, της Κέλλυς Σταμουλάκη στο θέατρο Αλίκη

    Μόνο αν το πιστέψεις, της Κέλλυς Σταμουλάκη στο θέατρο Αλίκη

    "Μόνο αν το Πιστέψεις…"
    της Κέλλυς Σταμουλάκη

    Μια ιστορία για την αυτοπεποίθηση, την τόλμη,
    τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας

    H Κέλλυ Σταμουλάκη έρχεται από τρεις διαδοχικές σεζόν όπου η μία παράστασή της μετά την άλλη κέρδισαν το κοινό και απέσπασαν πλήθος θετικών κρίσεων. Ήταν το "Ως την Άκρη του Ονείρου". Ακολούθησαν "Οι Ακροβάτες της Τύχης" ενώ πέρσι ήταν η σειρά της παράστασης "Πρίγκιπας και Φτωχός" να καθηλώσει το αθηναϊκό κοινό, μικρούς και μεγάλους. Φέτος, η συγγραφέας και σκηνοθέτης υπόσχεται πως "Μόνο αν το Πιστέψεις…" μπορείς να τα καταφέρεις. Ένα στολίδι, πραγματικό θέατρο, της Αθήνας, το Θέατρο ΑΛΙΚΗ θα φιλοξενήσει τη νέα θεατρική πρόταση του θιάσου Αβάντι.

    Η νέα παραγωγή της Κέλλυς Σταμουλάκη εμπεριέχει όλα τα συστατικά-πιστεύω της πάνω στο θέατρο. Πολυεπίπεδο, εκφραστικό κείμενο για να γίνεται αντιληπτό και ενδιαφέρον από πλήθος ηλικιών, γρήγορους διαλόγους, δράση και εναλλαγές, συνδυασμός ζωντανής μουσικής, τραγουδιών, κίνησης, πλούσιων σκηνικών και κοστουμιών, ποιοτικά χαρακτηριστικά που διατρέχουν όλη την παράσταση, διαδραστικότητα και επικοινωνία με το κοινό και κυρίως μια ιστορία που κουβαλάει συγκεκριμένους προβληματισμούς και νοήματα.

    Η υπόθεση της παράστασης: Στη Χώρα της Υπομονής οι κάτοικοι ζούσαν ευτυχισμένοι, με αγάπη και αφθονία. Ένας άνθρωπος όμως που τα ήθελε όλα, ο αρχιστράτηγος Τραμουντάνας, βάζει σκοπό της ζωής του να ανατρέψει την ήσυχη ζωή των κατοίκων της. Με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωές μας σε μεγάλες περιπέτειες. Τους κυνηγά σε θάλασσες, πόλεις, βουνά και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τρικυμίες, θαλασσομαχίες, φύλακες-δεινόσαυρους και περίπλοκα αινίγματα. Θα καταφέρουν τελικά οι ήρωες μας να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν και να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν; Μέχρι που μπορεί να φτάσει μία μητέρα για να σώσει το παιδί της;

    Το Μόνο Αν το Πιστέψεις, είναι ένας ύμνος στην αυτοπεποίθηση, την τόλμη, την πίστη στον εαυτό μας, τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Απευύνεται σε παιδιά και οικογένειες και αγγίζει αξίες και έννοιες που έχουν πραγματικά πρωταρχική σημασία στη ζωή των ανθρώπων.

    Μόνο αν το πιστέψεις, τολμάς!
    Μόνο αν το πιστέψεις, νικάς!

    Χορευτές, ηθοποιοί και ακροβάτες κινούνται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής (πιάνο, ακορντεόν, λαούτο, βιολί, κρουστά, τρομπέτες, φλογέρες κλπ.) και δημιουργούν ένα διαδραστικό υπερθέαμα που θα συνεπάρει κάθε μικρό και μεγάλο θεατή.

    Η γνωστή και πολύπειρη ηθοποιός Ελένη Καστάνη ενσαρκώνει τη μάνα, με κωμικές και λυρικές νότες ενώ ο σταθερός συνεργάτης του θιάσου Αβάντι Ορέστης Τρίκας αποδίδει τη διαφορετικότητα του ήρωά του με το μοναδικό του ταλέντο και δεξιοτεχνικές μεταβάσεις στις εσωτερικές πτυχές του ρόλου. Την αδελφή του υποδύεται με ταλέντο και φρεσκάδα η Μυριέλλα Κουρεντή.

    Τη μουσική υπογράφει για ακόμα μία παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ενορχηστρώνει με μαεστρία ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Τα σκηνικά της ∆έσποινας Βολίδη παρέα με τα ευφάνταστα κοστούμια της ∆έσποινας Κολοκοτσά μας ταξιδεύουν σε έναν πολύχρωμο χωροχρόνο. Οι χορογραφίες της Τζένης Τοψίδου δίνουν ρυθμό στο ταξίδι των ηρώων, ενώ τις ονειρικές ατμόσφαιρες έρχονται να ολοκληρώσουν η Κατερίνα Μαραγκουδάκη με τη μαγεία των φώτων της και η Κατερίνα Παναγοπούλου με τους ηχητικούς σχεδιασμούς της.

    Μια ιδιαιτέρως προσεγμένη, κοστοβόρα παραγωγή που θεωρούμε ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις όλων με τον επαγγελματισμό των συντελεστών της. 

    Δείτε τρέιλερ της παράστασης

    Συντελεστές παράστασης

    Κείμενο – σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη – Γιάννης Προεστάκης
    Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
    Σκηνικά: ∆έσποινα Βολίδη
    Κοστούμια: ∆έσποινα Κολοκοτσά
    Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου
    Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
    Ηχητικός σχεδιασμός: Κατερίνα Παναγοπούλου
    Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης

    Make up artist – Hair styling: Νικολέττα Πικέα

    Διανομή: Ελένη Καστάνη, Ορέστης Τρίκας, Μυριέλλα Κουρεντή, Παύλος Εμμανουηλίδης, Παναγιώτης Σούλης, Μαυρίκιος Μαυρικίου, ∆ημήτρης ∆ημητρόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Ελένη Καρβέλη, ∆άφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Μαρία-Νεφέλη ∆ούκα, Γιώργος Σαμαράς, Παναγιώτης Σαχάς.

    Στο πιάνο ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

    Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη

    ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ
    ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ (Παιδική Σκηνή)
    Αμερικής 4 – Αθήνα

    Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30
    και κάθε Κυριακή στις 11:30 και 14:30

    Για πληροφορίες – κρατήσεις Σχολείων – Groups:
    Θίασος Αβάντι
    210 9964691, 210 9961323
    press.avanti.arts@gmail.com

    Για απευθείας κρατήσεις μπείτε ΕΔΩ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular