More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕπιμορφώσειςΝέος κύκλος εξ αποστάσεως Ιστοριογραμμής – STORYLINE από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (25%...

    Νέος κύκλος εξ αποστάσεως Ιστοριογραμμής – STORYLINE από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (25% έκπτωση για αναγνώστες ELNIPLEX)

    Ξεκινά τον Απρίλη νέος κύκλος εξ αποστάσεως επιμόρφωσης με την Ιστοριογραμμή, ενός προγράμματος που έχει σχεδιαστεί με υπευθυνότητα, σεβασμό και επιστημονική γνώση για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην τάξη ή τον σχεδιασμό προγραμμάτων, με απώτερο σκοπό να είναι αποτελεσματικοί στο έργο τους, να ενδυναμωθούν αλλά και να ενδυναμώσουν την ομάδα τους, τους μαθητές τους.

    Η Ιστοριογραμμή είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που κινείται σε μικρές, ευέλικτες ομάδες και αποτελεί ένα πολύ σύγχρονο και δυναμικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα σε κάθε τάξη και ομάδα. Αναλυτικότερα:

    Τι είναι η Ιστοριογραμμή;

    Πρόκειται για ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα ασύγχρονης και σύγχρονης (προαιρετικά) μορφής διάρκειας 9 μηνών (450 ώρες, 30 ECTS) που εκπαιδεύει στην παιδαγωγική προσέγγιση Ιστοριογραμμή/STORYLINE με προεκτάσεις στο ψηφιακό σενάριο και το ψηφιακό παιχνίδι  με την ποιότητα που εγγυάται το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Γιατί να το παρακολουθήσετε;

    Θα σας εφοδιάσει  με σύγχρονα και ευέλικτα εργαλεία, προκειμένου να ανταποκριθείτε αποτελεσματικά στον  πολυσύνθετο ρόλο σας. Θα μεταμορφώσει τη διδασκαλία σας, θα σας ενδυναμώσει, θα σας εμψυχώσει  και θα σας κινητοποιήσει.

    Πώς θα μάθετε περισσότερα;

    Διαβάστε τον ενημερωτικό οδηγό πατώντας εδώ.

    Διαβάστε κάποια από τα σχόλια παλαιότερων επιμορφούμενων στο https://bit.ly/3HEjG6h

    Ποιους αφορά το πρόγραμμα;

    Σας αφορά αν είστε στέλεχος εκπαίδευσης, εκπαιδευτής ενηλίκων, εκπαιδευτικός οποιαδήποτε βαθμίδας ή φοιτητής Παιδαγωγικών Τμημάτων ή πτυχιούχος  Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή σας ενδιαφέρει ο σχεδιασμός ή υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων

    Λίγα λόγια για την Ιστοριογραμμή (Storyline)

    Η Iστοριογραμμή είναι μια δομημένη παιδαγωγική προσέγγιση για τη μάθηση και τη διδασκαλία με μια δομή που προσφέρει ελευθερία τόσο για τον εκπαιδευτικό όσο και για τους μαθητές.  Αποτελεί ένα ευέλικτο, εύχρηστο, δημιουργικό, δημοκρατικό, βιωματικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ιδανικό για όλες τις ηλικίες, εφαρμόσιμο σε κάθε μορφή εκπαίδευσης. Συμβάλλει στην επίτευξη μίας ευχάριστης και δημιουργικής εκπαιδευτικής καθημερινότητα.

    Το βασικό στοιχείο το οποίο την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη είναι η δύναμη των ιστοριών, οι οποίες έλκουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων ανά τους αιώνες και τους βοηθούν να θυμούνται ό,τι μαθαίνουν, καθώς συνδέονται με τις ζωές τους και τους εμπλέκουν συναισθηματικά.

    Η Ιστοριογραμμή αποτελεί ένα γοητευτικό μα και ασφαλές ταξίδι μάθησης. Γοητευτικό γιατί σε κάθε έναν από τους σταθμούς-επεισόδια οι μαθητές κινητοποιούνται να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις απαντήσεις σε ερωτήσεις-κλειδιά του εκπαιδευτικού προκειμένου να εξελίξουν την ιστορία τους. Ασφαλές γιατί το ταξίδι ακολουθεί ένα μονοπάτι, σχεδιασμένο εκ των προτέρων από τον εκπαιδευτικό, μέσα στο οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μια ευρεία ποικιλία διδακτικών μεθόδων και τεχνικών με τρόπο ώστε να έχουν νόημα και σύνδεση με την ιστορία που είναι σε εξέλιξη.

    Ακόμη, η Ιστοριογραμμή έχει διττό ευεργετικό χαρακτήρα: α. Παρέχει στους εκπαιδευτικούς ένα ουσιαστικό πλαίσιο  για να οργανώσουv την διδακτέα ύλη, να συνδέσουν τα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα του Α.Π, στοχεύοντας στην απόκτηση μιας ολοκληρωμένης και όχι κατακερματισμένης και αποσπασματικής γνώσης και β. Προσφέρει στους μαθητές την αίσθηση ότι η ιστορία τους ανήκει, είναι οι ίδιοι που την δημιουργούν, την γράφουν, παίζουν σε αυτή ως ήρωες, τη συνδέουν με τις ζωές τους χωρίς όμως να εκτίθενται, τους κινεί το ενδιαφέρον να εμπλακούν ενεργά, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να έχουν μια ισότιμη σχέση με τον εκπαιδευτικό μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον.

    Πρόκειται για μια βαθιά δημοκρατική, μαθητοκεντρική και βιώσιμη μεθοδολογία, που βασίζεται στον κοινωνικό εποικοδομητισμό. Σέβεται ό,τι “κουβαλά” ο μαθητής, ξεκινώντας από αυτό για να το συνδέσει στη συνέχεια με το νέο που καλείται να μάθει και να βιώσει – γνώσεις, συναισθήματα, δεξιότητες. Η ευελιξία της επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών με τρόπο που είναι αναπτυξιακά κατάλληλος.

    Η Ιστοριογραμμή βρίσκει εφαρμογή σε:

    • Διδασκαλία Γνωστικών Αντικειμένων
    • Διαφοροποιημένη διδασκαλία
    • Διαπολιτισμική εκπαίδευση
    • Μουσειακή εκπαίδευση
    • Ειδική αγωγή
    • Καινοτόμα προγράμματα
    • Ψηφιακή αφήγηση
    • Φιλοσοφία για Παιδιά
    • Ευέλικτη ζώνη
    • Διδασκαλία δεύτερης γλώσσας
    • Προφορική ιστορία
    • Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού
    • Λογοτεχνία
    • Μοντελοποίηση
    • Ψηφιακό παιχνίδι

    Info

    Σημαντικές Ημερομηνίες:

    Περίοδος Εγγραφών (εκπτωτική πολιτική)
    μέχρι  5 Απριλίου 2022

    Έναρξη Επιμόρφωσης
    Απρίλιος 2022

    Λήξη Επιμόρφωσης
    Ιανουάριος 2023

    Για επικοινωνία:
    Γραμματεία Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. :

    learning@uth.gr

    24210-06366 (09:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. )  και

    Γραμματεία προγράμματος
    κιν. 6944384359  ή greekstoryliners@uth.gr ή greekstoryliners@gmail.com 

    Fb: Ιστοριογραμμή-Storyline Greece

    ΕΚΠΤΩΣΗ 25%

     Καλέστε στα παραπάνω τηλέφωνα και ζητήστε την έκπτωση του ELNIPLEX.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular