More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΝέος Τζερόνιμο Στίλτον με Πλανήτη Ατίθασων Κοσμόσαυρων αλλά και έναν Βυθισμένο Πλανήτη

    Νέος Τζερόνιμο Στίλτον με Πλανήτη Ατίθασων Κοσμόσαυρων αλλά και έναν Βυθισμένο Πλανήτη

    Το μυθικό Τοπ Γκάλαξι, το ποντικοφανταστικό διαστημόπλοιο των ατρόμητων κοσμοποντικών σε σχήμα φέτας σχίζει… εντάξει όχι τους αιθέρες, αλλά τρέχει ανάμεσα στους γαλαξίες αναζητώντας την περιπέτεια σε νέους πλανήτες και εξωγήινους, με κυβερνήτη ασφαλώς τον… Τζερόνιμο Στίλτονιξ! Ο οποίος μαθαίνει ότι ο κατοικούμενος από τους Κοσμόσαυρους πλανήτης Ιουρασίξ απειλείται από έναν κομήτη ο οποίος βάσει των υπολογισμών θα τον ισοδπεδώσει. Μικρή λεπτομέρεια: οι Κοσμόσαυροι είναι άγρια πλάσματα που τρώνε… ποντικούς! Η πρώτη τους συνάντηση με έναν Κοσμόσαυρο είναι μάλλον απογοητευτική, είναι ιδιαιτέρως μεγαλόσωμος και καθόλου συμπαθητικός και φιλικός όπως τους περίμεναν. “Χαίρομαι που βλέπω ξένους υγιείς και… γεμάτους φρέσκο κρέας”, λέει ο βασιλιάς των Κοσμόσαυρων όταν είδε τους Κοσμοποντικούς μπροστά του. Θα καταφέρουν ο Τζερόνιμο Στιλτονίξ και η παρέα των Κοσμοποντικών να σώσουν τους εχθρικούς Κοσμόσαυρους από την μοιραία σύγκρουση με τον κομήτη δίχως να τους καταβροχθίσουν πρώτα;

    Ο Τζερόνιμο Στιλτο-ίξ σε μια σούπερ διαστημική περιπέτεια από την σειρά των Κοσμοποντικών όπου μέσα από διαγαλαξιακά ταξίδια μας συστήνει τον σκοτεινό, συχνά αφιλόξενο, πάντοτε όμως γοητευτικό κόσμο του διαστήματος, των πλανητών, των μαύρων τρυπών, των κομητών, των μακρινών άστρων και όλων των απίθανων που συμβαίνουν εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη γη μας. Συναρπαστική και καλογραμμένη και αυτή η περιπέτεια, ειδικά από το δεύτερο τρίτο του βιβλίου και μετά όπου σε καταπίνει η αγωνία.

    Δεύτερη απανωτή περιπέτεια των Κοσμοποντικών και ο κυβερνήτης Τζερόνιμο Στιλτονίξ βρίσκει τυχαία έναν μυστηριώδη χάρτη θησαυρού (όπως πιθανολογεί ο Βενιαμίν και επιβεβαιώνεται αργότερα). Κι αυτός ο χάρτης οδηγεί τους Κοσμοποντικούς στον παράξενο υποβρύχιο πλανήτη Ακουαρίξ ο οποίος είναι καλυμμένος κατά 99,99% με νερό. Εκεί όμως υπάρχουν και άλλα παράξενα πράγματα όπως δάση με τα σαρκοφάγα φύκια Σαρκοφάγορ Σαρκοφαγένς, κοπάδια από άγρια ψαροειδή πιρανχάξ Δοντόνις, ένα υποβρύχιο ηφαίστειο και μια ομάδα Κοσμογάτων Πειρατών! Κι έχοντας η Βαλβίδα δημιουργήσει ένα υποβρύχιο σκάφος, το ταξίδι ετοιμάζεται σε χρόνο dt. Η Τέα, η Βαλβίδα, ο Τράπολα, ο Φύλλους, ο Βενιαμίν, η Τσουρεκίτα και ο Στιλτονίξ ξεκινούν για τον βυθισμένο πλανήτη Ακουαρίξ. Κι εκεί γίνεται χαμός κανονικός.

    Λιγότερο αγωνιώδης αλλά πιο μυστηριώδης από τις περισσότερες περιπέτειες των Κοσμοποντικών, με τη γοητεία της Χαμένης Ατλαντίδας να δίνει έμπνευση για τον βυθισμένο πλανήτη και τα γνωστά υψηλά στάνταρ των περιπετειών του Στίλτον που εκατοντάδες βιβλία μετά εξακολουθεί με τρομακτική συνέπεια να δημιουργεί βιβλία περιπέτειας και γνώσης υψηλού επιπέδου.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο πλανήτης των ατίθασων κοσμόσαυρων
    Το μυστήριο του βυθισμένου πλανήτη
    Τίτλος πρωτοτύπου: II pianeta dei Cosmosauri ribelli
    Il mistero del pianeta sommerso
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Flavio Ferron, Γραφιστικός σχεδιασμός: Giovanna Ferraris / TheworldofDOT, Εικονογράφηση της ιστορίας: Giuseppe Facciotto (σχέδιο) και Daniele Verzini (χρωματισμός)
    Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Σεπτέμβριος 2019
    Διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-5018-7
    978-960-04-5019-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular