More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΑλλαγές στο Υπ. Παιδείας: νέoι υφυπουργοί η Ζέττα Μακρή και ο Άγγελος...

    Αλλαγές στο Υπ. Παιδείας: νέoι υφυπουργοί η Ζέττα Μακρή και ο Άγγελος Συρίγος

    Σε αλλαγές προχώρησε πριν λίγο η κυβέρνηση.

    Η Νίκη Κεραμέως παραμένει στο Υπουργείο Παιδείας, τη θέση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη που μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού παίρνει η Ζέττα Μακρή στην οποία ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

    Στη θέση του Βασίλη Διγαλάκη αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

    Η Ζωή (Ζέττα) Μιχαήλ Μακρή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής που εξελέγη στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Είναι κόρη της Δώρας και του Μιχάλη Μακρή, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Γρεβενών με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μητέρα δύο παιδιών – από τον ένα της γιο μάλιστα έχει και ένα εγγόνι. Το επάγγελμά της είναι δικηγόρος.

    Τελείωσε το Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου και σπούδασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Cambridge.

    Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση. Είναι μέλος μεταξύ των άλλων του Συμβουλίου “Προστασίας Κακοποιημένων & Παραμελημένων Ατόμων”, των “Φίλων της Αγάπης”, των “Φίλων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου”, του “Σοροπτιμιστικού Ομίλου”, του “Ομίλου ΖΟΝΤΑ”. Στις 5/6/2008 ανακοίνωσε την ίδρυση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Η σιωπή δεν είναι οικολογική”.

    Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.

    Αποφοίτησε το 1988 από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

    Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015).

    Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular