More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20218-11 ετώνΠρακτορείο Ντετέκτιβ Νο2: 3 νέα βιβλία από τη σειρά μυστηρίου του Γιορ...

    Πρακτορείο Ντετέκτιβ Νο2: 3 νέα βιβλία από τη σειρά μυστηρίου του Γιορ Λιρ Χορστ

    Πρακτορείο Ντετέκτιβ Νο 2: η Τίριλ, ο Όλιβερ, ο Ότο. Και ακόμα η Νόρα Μπράτλαντ, ο Έιβιντ Όλσεν, ο Ρολφ Χάνσεν, η Ντόρις Φίελντ, ο αστυνόμος Μπρέκε. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του τρίτου βιβλίου όπου η Τίριλ και ο Όλιβερ είδαν εμβρόντητοι ένα κόκκινο αυτοκίνητο να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τόσο που λίγο έλειψε να πατήσει την ηλικιωμένη κυρία Νόρα Μπράτλαντ. Το αυτοκίνητο δεν φρέναρε, αντιθέτως επιτάχυνε και χάθηκε αφήνοντας ένα σύννεφο σκόνης.

    Τα παιδιά αναλαμβάνουν να βρουν τον ασυνείδητο οδηγό με τα ελάχιστα στοιχεία που συγκράτησαν: οι δύο επιβαίνοντας φορούσαν σκούφους σκι, ο συνοδηγός έμοιαζε στον Έλβις Πρίσλει. Το πράγμα όμως περιπλέκεται όταν ανακαλύπτουν ότι με αυτό το αυτοκίνητο διέφυγαν οι ληστές του ταμιευτηρίου της πόλης. Ο λα λα! Θα καταφέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση πριν τη δύση του ηλίου;

    Επιχείρηση κλεμμένος πίνακας. Πρωταγωνιστούν ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας Βάλντεμαρ Βίνγκε, ο Γιοακίμ Γόλσταντ, ο Φρεντ Γκόντεσεν, η κυρία Σούρκε και ο αστυνόμος Θόρβαλντσεν.

    Η Τίριλ κρατούσε ένα απόκομμα εφημερίδας. “Συνελήφθη ο ληστής Κόκορας”. Τα παιδιά έχουν πάει έξω από το σπίτι όπου διέμενε. Περιέργεια. Ο παράξενος κλέφτης ονόματι Φρεν Γκόντεσεν έκλεψε από το σπίτι του επιχειρηματία Βάλντεμαρ Βίνγκε τον Νάρκισσο, έναν πίνακα ζωγραφικής του Κρίστιαν Λάσον αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου κορόνων. Οι γείτονες είδαν να βγαίνει από το σπίτι ένας άνθρωπος που φορούσε κίτρινο κοστούμι και ένα λοφίο κόκορα στο κεφάλι. Η αστυνομία θεωρεί πως έχει συλλάβει τον κλέφτη, αλλά αυτός αρνείται την κατηγορία. Επιπλέον, ο πίνακας παραμένει άφαντος.

    Ο Όλιβερ και η Τίριλ βρίσκουν ένα παράξενο κλειδί έξω από το σπίτι του συλληφθέντα. “Παραείναι μικρό. Είναι μάλλον κλειδί για κάποιο λουκέτο”, παρατήρησε ο Όλιβερ. Πάνω του έχει χαραγμένο τον αριθμό 42 και το όνομα Σέσνερ. Τα παιδιά αρχίζουν να ψάχνουν. Σέσνερ είναι το όνομα μιας δανέζικης εταιρίας που κατασκευάζει ντουλάπια ασφαλείας. Αυτό το κλειδί θα τους οδηγήσει στον σταθμό των λεωφορείων και σιγά σιγά θα ξετυλίξουν μια ακόμα παράξενη υπόθεση.

    Επιχείρηση νησί του ήλιου και πρωταγωνιστούν οι Άριλντ Φράνκμαν, Ντάβιντ Όλσεν, Γιον Χάλβορσεν, Έβεν Ρουντ, Κνουτ Βάλμαν και Πέτερ Μπάλκε.

    Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, με ζέστη και ένα απαλό αεράκι. Η Τίριλ και ο Όλιβερ ψαρεύουν ξαπλωμένοι στην παλιά προβλήτα. Ένας μεγάλος κάβουρας πιάνεται στην πετονιά τους. Είναι δέκατος τέταρτος της ημέρας. Βαρεμάρα. “Τα ρίχνουμε πάλι μέσα; Έτσι θα τα ψαρέψουμε πάλι αύριο”. Ξαφνικά βλέπουν μια βάρκα να λικνίζεται ακυβέρνητη στο βάθος. Δεν είναι κανείς μέσα. Λίγο μετά, άλλες δύο βάρκες άρχισαν να πλησιάζουν προς το μέρος τους. Ακυβέρνητες και αυτές. Τα παιδιά τις ρυμούλκησαν προς τα έξω. Τα στοιχεία τους οδηγούν στον Ναυτικό Όμιλο της Έλβεστα και από εκεί στο μυστηριώδες Νησί του Ήλιου. Τι συμβαίνει εκεί; Ποιος είναι αυτός που κλέβει… εξωλέμβιες μηχανές και αφήνει τις βάρκες ακυβέρνητες;

    Το Πρακτορείο Ντετέκτιβ Ν° 2 είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς σειρές αστυνομικών ιστοριών για παιδιά παγκοσμίως. Έχει φτάσει ήδη στα 17 βιβλία και κυκλοφορεί σε 17 χώρες ενώ ήδη έχει δικαιώματα σε άλλες δύο. Ο συγγραφέας Γιορν Λιρ Χορστ είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στην Σκανδιναβία, βραβευμένος και πολυμεταφρασμένος. Μετά την παιδική σειρά ΚΛΟΥ, επέστρεψε με μια άκρως ενδιαφέρουσα, εύρυθμη και καλογραμμένη σειρά μυστηρίου που ακολουθεί πιστά όλους τους κανόνες μύησης ενός καλού ντετέκτιβ: παρατηρητικότητα, συνθετική ικανότητα, χρήσης λογικής, περιέργεια, συγκέντρωση στοιχείων, υπόθεση/διάψευση/επαλήθευση. Οι υποθέσεις του καλύπτουν διάφορα πεδία ενδιαφέροντος, αλλά όλες έχουν έναν καταιγιστικό ρυθμό που δεν επιτρέπει “κοιλιά” στην ανάγνωση, ενώ οι ανατροπές και η πλοκή είναι από ικανοποιητικές ως σούπερ (όπως στον Κλεμμένο Πίνακα).

    Τα παιδιά 7-10 ετών που αγαπούν την περιπέτεια, το μυστήριο και την διερεύνηση υποθέσεων, έχουν εδώ μια ενδιαφέρουσα σειρά από έναν σπουδαίο συγγραφέα. Στην εικονογράφηση ο Χανς Γιέργκεν Σάντνες που εστιάζει στη λεπτομέρεια και τα στοιχεία που πρέπει ακολουθώντας τη δύναμη και τη ροή της ιστορίας.

    Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν ασκήσεις για να δοκιμάσεις και εσύ τις δυνάμεις σου ως ντετέκτιβ.

    Μετάφραση από την Αγγελική Πορτοκάλογλου.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Διακρίσεις

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Il Monstro- Evan Lurie

    Borsalino- Henry Mancini

    What shall we do with the drunken sailor (Instrumental)

    Zig Zag- René Aubry

    The Inspector Main Theme – Henry Mancini

    Beat For Beatniks- John Barry Orchestra

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Επιχείρηση Ληστεία στο Ταμιευτήριο (Βιβλίο 3)
    Επιχείρηση Κλεμμένος Πίνακας (Βιβλίο 4)
    Επιχείρηση Νησί του Ήλιου (Βιβλίο 5)
    Τίτλος πρωτοτύπου: Πρακτορείο Ντετέκτιβ Νο2
    Σειρά: Operasjon Solnedgang
    Operasjon Påskelilje
    Operasjon Sommerøya
    Συγγραφέας: Γιορν Λιρ Χορστ
    Εικονογράφηση: Χανς Γιέργκεν Σάντνες
    Μετάφραση: Αγγελική Πορτοκάλογλου
    Εκδόσεις: Κέδρος, Νοέμβριος 2020
    Διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 104, 112, 112
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN:
    978-960-04-5091-0
    978-960-04-5092-7
    978-960-04-5093-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular