More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2024Νήματα που ενώνουν (Νήματα που ενώνουν, βιβλίο 1), της Κίκας Χατζοπούλου

    Νήματα που ενώνουν (Νήματα που ενώνουν, βιβλίο 1), της Κίκας Χατζοπούλου

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 13-14+  — Λογοτεχνία φανταστικού για εφήβους+

    Όμως, το μόνο που άκουσε η γυναίκα ήταν:
    ΧΡΑΤΣ!
    Και το νήμα κόπηκε.

    Η Κίκα Χατζοπούλου ντεμπουτάρει εντυπωσιακά αποκτώντας εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η ελληνική μυθολογία ως στέρεη βάση έμπνευσης και κοσμοπλασίας συναντά τον κόσμο του μυστηρίου και του νουάρ, δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα mystery fantasy fiction με τον μαγικό ρεαλισμό να εκτείνεται με ποικιλότροπες αλληγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις. Η Κίκα Χατζοπούλου κάνει ένα μοναδικό take the best and leave the rest και σαν έτοιμη από καιρό, έχοντας πάρει το απόσταγμα των καλύτερων του είδους, φτιάχνει ένα ολοδικό της, πολυμήχανο, πολυεπίπεδο, μετα-αποκαλυπτικό (post-apocalyptic*), με ποικίλους αλληγορικούς κώδικες, μυθιστόρημα και δημιουργεί υπερτοπικές και υπερχρονικές δονήσεις σε λάτρεις του fantasy και μη, καθώς τα στοιχεία μυστηρίου και θρίλερ είναι τόσα και τέτοια που σου δεν επιτρέπουν να το αφήσεις, ενώ αυτά διανθίζουν μέσα σου την αγωνία μέχρι τέλους.

    Οι μοιραϊδες είναι απόγονοι των Μοιρών. Γεννιούνται πάντα ανά τρεις. Έτσι κι η Ιώ, έξι χρόνια μικρότερη από τη μεσαία αδερφή της, την Άβα, και οκτώ από τη Θαϊς, τη μεγαλύτερη, που είχε πάρει το ρόλο κηδεμόνα από τότε που οι γονείς τους απουσίασαν στις Νεραϊδοπεδιάδες έξω από την πόλη. Μια ψυχή σε τρία σώματα, έλεγαν. Μία να γνέθει, μία να ξεδιαλέγει τα νήματα και μία να κόβει τις κλωστές που ενώνουν τους ανθρώπους με τα πράγματα που αγαπούν, αλλά και με την ίδια τη ζωή.

    “Μόνο οι μοιραϊδες, οι απόγονοι των θεών του Πεπρωμένου, έβλεπαν τις ασημένιες γραμμές που ξεφύτρωναν απ’ όλους τους ανθρώπους συνδέοντάς τους με τα πράγματα που αγαπούσαν περισσότερο στον κόσμο”.

    Στη μισοβυθισμένη πόλη του Αλάντε, η Ιώ, χρησιμοποιεί τις θεϊκές της ικανότητές δουλεύοντας ως ιδιωτική ντετέκτιβ, την οποία μάλιστα οι πελάτες της επέλεγαν για τη γνώση της στα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων. Όχι αν είχαν εξωσυζυγική, ας πούμε, σχέση, αλλά αν ήταν ερωτευμένοι με την ερωμένη τους. “Έτσι έβγαζε το ψωμί της η Ιώ: ραγίζοντας ανθρώπινες καρδιές“.

    Ο αριθμός των κλωστών ενός μέσου ανθρώπου ανερχόταν στις δεκαπέντε. Αυτά τα ήξερε. Τώρα όμως έχει μια υπόθεση που της αποκαλύπτει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάποιος αρπάζει γυναίκες, ακρωτηριάζοντας το νήμα της ζωής τους, και στη συνέχεια τις εξαπολύει ως «αερικά» στην πόλη για να σκοτώσουν. Για να βρει τον ένοχο η Ιώ, θα πρέπει να συνεργαστεί με τον ευγενικό, λιγόλογο μπράβο Εντέι Ρούνα, το δεξί χέρι της διαβόητης βασίλισσας της Μαφίας, της Μπιάνκα Ρόσι η οποία “διαφέντευε τον Βούρκο, και μάλιστα τα κατάφερνε μια χαρά” σ΄αυτό το χωνευτήρι πολιτισμών. Φαινόταν γραφτό της να τον αγαπήσει, τους συνέδεε άλλωστε ένα σπάνιο νήμα πεπρωμένου, προτού ακόμα συναντηθούν.

    Το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται όταν, έπειτα από δύο χρόνια εξαφάνισης, επιστρέφει στην πόλη η Θαϊς, η μεγάλη αδερφή της Ιώς, μαζί με τον βασικό της ύποπτο. Μάλιστα η Ιώ ανακαλύπτει ότι έχει έρθει τρεις μήνες πριν δίχως να δώσει σημεία ζωής στις αδερφές της.

    “Η Ιώ έσφιξε τα δόντια της. Ω, ξεκόλλα, τη μάλωνε η Θαϊς τότε που η Ιώ περνούσε τα κυκλοθυμικά προεφηβικά της χρόνια. Πήγαινε βρες τι είναι αυτό που δε σου αρέσει και άλλαξέ το. Ξέρεις ότι μπορείς να το αλλάξεις, έτσι δεν είναι, χαζούλα; Γίνε καλύτερη, κάνε αυτό τον κόσμο καλύτερο”.

    Οι έρευνες της Ιώς οδηγούν σε πολλά κρυμμένα μυστικά. Μια μεγάλη συνωμοσία στην οποία εμπλέκονται ορισμένοι από τους ισχυρότερους παράγοντες της πόλης είναι μπροστά της. Πρέπει να καταφέρει να αποδείξει τι συμβαίνει και να σώσει τις αδερφές της, τον Εντέι, τον εαυτό της και όλη την πόλη της από μια ιδιαιτέρως σκοτεινή κατάσταση που απειλεί τα πάντα.

    Ανατροπές, πλοκή επιδέξια δουλεμένη, μαγικός ρεαλισμός που σχολιάζει πυκνά τη σύγχρονη πραγματικότητα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, τα δικαιώματα των μεταναστών και την εκμετάλλευσή τους από τις κυρίαρχες ομάδες, ρυθμός που αυξάνει στροφές καθώς προχωράμε την ανάγνωση, έρωτας ως ένα στοιχείο που κινείται διαρκώς ως ένα νήμα μεταξύ όλης της πλοκής, μύθοι και θρύλοι από Ελλάδα, Ρώμη, Αίγυπτο, την περίφημη λεκάνη της Μεσογείου και τον αρχαίο κόσμο τριών θρυλικών πολιτισμών. Ένα κράμα που σε κρατά μέσα του ως το τέλος.

    * post-apocalyptic, υποείδος της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας, εκ της Αποκαλύψεως, όπου ο πολιτισμός της Γης έχει καταρρεύσει ή βρίσκεται υπό κατάρρευση.

    Για αναγνώστες από 13-14+ ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Διακρίσεις

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Νήματα που ενώνουν (Νήματα που ενώνουν, βιβλίο 1)
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Threads that bind (Threads that Bind, book 1)

    Συγγραφέας:

    Κίκα Χατζοπούλου

    Προσαρμογή εξωφύλλου:

    Νίκη Αντωνακοπούλου

    Εκδόσεις:

    Πατάκη, Νοέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Βούλα Αυγουστίνου

    Επιμέλεια:

    Μάνος Μπονάνος

    Σελίδες:

    448

    Μέγεθος:

    14×21

    ISBN:

    978-618-07-0509-6

    RELATED ARTICLES

    Most Popular