More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΝικήτρια του Βραβείου Astrid Lindgren 2023 η Αμερικανίδα συγγραφέας Laurie Halse Anderson

    Νικήτρια του Βραβείου Astrid Lindgren 2023 η Αμερικανίδα συγγραφέας Laurie Halse Anderson

    Η ανακοίνωση της νικήτρια του Βραβείου Astrid Lindgren 2023 μεταδόθηκε από τη Στοκχόλμη μεταδόθηκε ζωντανά στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Νικήτρια του Astrid Lindgren Memorial Award, του μεγαλύτερου βραβείου παιδικού βιβλίου στον κόσμο, αναδείχθηκε η Αμερικανίδα συγγραφέας Laurie Halse Anderson η οποία θα λάβει ως συνοδευτικό έπαθλο πέντε εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (πάνω από 475.000$). Η αναφορά της κριτικής επιτροπής του ALMA αναφέρει: «Στα αυστηρά γραμμένα μυθιστορήματά της για νέους ενήλικες, η Laurie Halse Anderson δίνει φωνή στην αναζήτηση για νόημα, ταυτότητα και αλήθεια, τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν. Ο σκοτεινός και λαμπερός ρεαλισμός της αποκαλύπτει τον ζωτικό ρόλο του χρόνου και της μνήμης στη ζωή των νέων. Ο πόνος και το άγχος, η λαχτάρα και η αγάπη, η τάξη και το σεξ διερευνώνται με στυλιστική ακρίβεια και απαθές πνεύμα. Με τρυφερή ένταση, η Laurie Halse Anderson προκαλεί διαθέσεις και συναισθήματα και δεν πτοείται ποτέ ακόμα και για τα πιο δύσκολα ζητήματα».

    Η Laurie Halse Anderson γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1961 στο Πότσνταμ της Νέας Υόρκης. Εκεί μεγάλωσε με τη μικρότερη αδερφή της, Λίζα. Ως μαθήτρια έδειξε από νωρίς ενδιαφέρον για το γράψιμο. Η Άντερσον απολάμβανε να διαβάζει βιβλία επιστημονικής φαντασίας αλλά ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα γινόταν συγγραφέας.

    Η Anderson έκανε το ντεμπούτο στον χώρο της ευρύτερης παιδικής λογοτεχνίας το 1996 με το εικονογραφημένο βιβλίο Ndito Runs (Holt), εικονογραφημένο από την Anita Van Der Merwe, για ένα κορίτσι από την Κένυα που τρέχει ξυπόλητη σε όλη την ύπαιθρο. Το 1999, δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα YA, Speak (FSG)

    RELATED ARTICLES

    Most Popular