More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΝόμος προβλέπει φυλάκιση σε βιβλιοθηκάριους που επιτρέπουν βιβλία LGBTQ!

    Νόμος προβλέπει φυλάκιση σε βιβλιοθηκάριους που επιτρέπουν βιβλία LGBTQ!

    Νόμος που προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο 500 δολαρίων σε βιβλιοθηκονόμους που επιτρέπουν να φιλοξενούνταιστις βιβλιοθήκες βιβλία με ήρωες από την LGBTQ κοινότητα ή επιτρέπουν στα παιδιά να δανείζονται τέτοια βιβλία από την βιβλιοθήκη. Εκπρόσωποι της LGBTQ κοινότητας προετοιμάζονται για μεγάλη διαδήλωση στις 7 Μαρτίου στο Μιζούρι για το νομοσχέδιο αυτό.

    Ο εκπρόσωπος των δημοκρατικών στο Μιζούρι Μπέν Μπέικερ ανέφερε ότι ο νόμος για τη γονική εποπτεία των δημοσίων βιβλιοθηκών είναι ζήτημα ασφάλειας. “Το κύριο πράγμα είναι ότι θέλω να μπορέσω να πάρω τα παιδιά μου σε βιβλιοθήκη και να βεβαιωθώ ότι βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον και ότι δεν πρόκειται να εκτίθενται σε κάτι που είναι απαράδεκτο υλικό γι’ αυτά”, δήλωσε ο Μπέικερ σε τηλεοπτικά μέσα.

    Σύμφωνα με το νόμο για τη γονική εποπτεία των δημοσίων βιβλιοθηκών, τα βιβλία με “σεξουαλικό υλικό ακατάλληλο για την ηλικία” θα μετακινούνταν σε άλλο τμήμα της βιβλιοθήκης στο οποίο δε θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά. Μάλιστα όλα τα βιβλία που προορίζονται για παιδιά θα υπόκεινται σε επανεξέταση από μια επιτροπή πέντε ατόμων που θα εκλέγεται από ψηφοφόρους οι οποίοι θα αποφασίζουν τι είναι κατάλληλο για να διαβάζουν τα παιδιά.

    Μάλιστα, οι βιβλιοθήκες που αρνούνται να σχηματίσουν ομάδες ελέγχου περιεχομένου θα χάσουν την πρόσβασή τους στην κρατική χρηματοδότηση.

    Η Ένωση Βιβλιοθηκών του Μισσούρι εναντιώνεται στο νομοσχέδιο του Μπέικερ, αντιτιθέμενη στην λογοκρισία και την ελευθερία επιλογής στην ανάγνωση. Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλες οργανώσεις όπως η μη κερδοσκοπική PEN America στη Νέα Υόκρη που έχει αφιερώσει τη δράση στην ελευθερία της λογοτεχνικής έκφρασης.

    Το νομοσχέδιο του Μπέικερ (δείτε ολόκληρο εδώ) δεν έχει ψηφιστεί ακόμα και η αλήθεια είναι ότι είναι τουλάχιστον ανησυχητικό να εφευρίσκεις ποια ομάδα ανθρώπων σε ενοχλεί και να αποκλείεις βιβλία τα οποία τους εκπροσωπούν από τις βιβλιοθήκες, τις οποίες οι Αμερικανοί επισκέπτονται συχνότερα από κάθε άλλο μέρος.

    Λογοκρισία; Δήθεν προστατευτισμός; Ή κάτι ακόμα πιο σύνθετο που ξυπνάει μέρες βιβλίων… στην πυρά;

    Με πληροφορίες από Washington Post, Cnn και άλλα δίκτυα.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular