More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι ευτυχισμένοι αριθμοί, της Σουζάννα Ματτιάντζελι (εικ.: Μ. Κορόνα, μετ.: Δ. Δότση)

    Οι ευτυχισμένοι αριθμοί, της Σουζάννα Ματτιάντζελι (εικ.: Μ. Κορόνα, μετ.: Δ. Δότση)

    Στο μαιευτήριο ήταν το νούμερο 0547, για να μην την μπερδεύουν με τα άλλα νεογνά. Τώρα που μας μιλά είναι 10 χρονών, τα έκλεισε στις 15 Ιουνίου και κάνει ανασκόπηση των προηγούμενων εννέα πάρτι γενεθλίων της. Στα 5α έπαθε ιλαρά. Έχει 7 χρυσόψαρα, έχει αριθμήσει 12 πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές όπως να παίξεις ρακέτες με νερόμπομπες ή να φτιάξεις ένα μονοπάτι από κεφάλια σαρδέλας για να μετράς πόσες γάτες ξεπετάγονται, έχει δει περίπου 100 ταινίες.

    Στο γλυκό παραλήρημα της Τίνας εισέρχονται πολλοί ακόμα αριθμοί. Όχι, δεν είναι ένα βιβλίο για τα μαθηματικά. Δεν σε εκπαιδεύει να κάνεις πράξεις, ούτε σου δείχνει κολπάκια προπαίδειας. Κάνει ίσως κάτι καλύτερο από αυτό. Μέσα από τον όμορφο, παιχνιδιάρικο, σκερτσόζικο, αυθεντικό λόγο της Τίνας, μέσα από την ζωή ενός δεκάχρονου παιδιού που ονειρεύεται καλοκαίρι και διακοπές, φανερώνονται οι αριθμοί στο πραγματικό τους περιβάλλον.

    Όχι, οι αριθμοί δεν είναι ψηφίδες εκνευριστικών ασκήσεων, αλλά μέρος του κόσμου μας, υπάρχουν παντού, από την μέρα που γεννιόμαστε στο βραχιολάκι του μαιευτηρίου, μέχρι κάτω από τα παπούτσια μας, από την μοναξιά μας και τίποτά μας, μέχρι τους φίλους και το πολύ μας, από τις ευφάνταστες λίστες μας που όλοι κάποια στιγμή έχουμε φτιάξει, μέχρι το πόσα ράμματα έχω κάνει, πόσες φορές έχεις βρει κάτι στο δρόμο και πόσα άτομα ρωτήσαμε στα γκάλοπ που κάναμε. Οι αριθμοί βρίσκονται παντού και η θέση τους παντού στον κόσμο, στο πραγματικό τους περιβάλλον και όχι στο αποστεωμένο περιβάλλον ενός βιβλίου μαθηματικών είναι μεγάλο κέρδος. Χώρια που αυτή η Σουζάννα Ματτιάντζελι γράφει πολύ ζωντανά, κεφάτα, χαρίζοντας την δύναμη ενός δεκάχρονου παιδιού σε αυτό το έξυπνο ημερολόγιο. Ημερολόγιο είπα; Αριθμοημερολόγιο.

    Φτιάξτε κι εσείς ένα. Μπορείτε. Αφήστε που η συγγραφέας έχει τοποθετήσει μέσα μια καταπληκτική λίστα για να συμπληρώσετε τους δικούς σας ευτυχισμένους αριθμούς. Και είναι μεγάλη, ευφάνταστη και αναλυτικότατη.

    Για παιδιά από 7,5-8 ετών μέχρι περίπου 12-13.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι ευτυχισμένοι αριθμοί
    Συγγραφέας: Susanna Mattiangeli
    Εικονογράφηση: Μάρκο Κορόνα
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Τίτλος πρωτοτύπου: I numeri felici
    Εκδόσεις: Πατάκη, Φεβρουάριος 2020
    Διόρθωση: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    DTP: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-8395-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular