More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟι θεοί του Ολύμπου έγιναν ζωάκια στην νέα σειρά ελληνικής μυθολογίας του...

    Οι θεοί του Ολύμπου έγιναν ζωάκια στην νέα σειρά ελληνικής μυθολογίας του National Geographic

    Οι θεοί του Ολύμπου γίνονται ζώα και η ελληνική μυθολογία λαμβάνει ένα extreme makeover για να παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο. Όλα αυτά στην νέα σειρά με τίτλο “Zeus the Mighty” επτά παιδικών βιβλίων του National Geographic με πρωταγωνιστή τον Δία (Zeus), με μορφή ενός… χρυσού χάμστερ (golden hamster)!

    Ο Δίας μαζί με τους άλλους «θεούς» αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους, αναλαμβάνουν αποστολές και προβαίνουν σε αναζητήσεις μυθολογικού περιεχομένου. Ποιοι είναι οι άλλοι θεοί; Ο πολύ δυνατός Άρης με μορφή ενός σκύλου μπουλντόγκ, ο Ποσειδών με μορφή ενός επιβλητικού ψαριού της οικογενείας των Τετραοδοντίδων, η Δήμητρα ως γρύλος, η Αθηνά ως γκρίζα tabby γάτα και ο… Φινέας (παραπομπή στον γιο του Αγήνορα ή του Ποσειδώνα, βασιλιά της Θράκης;), ένα ηλικιωμένο γκρι χάμστερ.

    Όλοι αυτοί ενώνονται λοιπόν υπό τον Δία. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς Zeus the Mighty: The Quest for the Golden Fleas, ο Δίας τους αναθέτει να βρουν τους χρυσούς ψύλλους για να γίνει βασιλιάς των θεών, μια παραλλαγή του μύθου του Ιάσονα και του Χρυσόμαλλου Δέρατος.

    Το πείραμα της μετατροπής των επιβλητικών Ελλήνων θεών του Ολύμπου δείχνει να αρέσει στα παιδιά που δεν έχουν εντάξει στο νου τους κάποια εικόνα των θεών, δηλαδή σχεδόν όλων πλην των Ελληνοπαίδων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν μια ανθρωπομορφική εικόνα των αρχαίων θεών. Τα παιδιά αγαπούν τα ζώα. Αυτό είναι δεδομένο. Επίσης, στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει μια συμπληρωματική ενότητα “Η Αλήθεια πίσω από τη μυθοπλασία” που περιέχει ακριβείς πληροφορίες για τη μυθολογία και την ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

    Η σειρά θα περιλαμβάνει επίσης ένα podcast “Greeking Out” στο Kids Place Live καθώς και ένα online παιχνίδι. Το πρώτο βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στις 22 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει ένα νέο βιβλίο κάθε έξι μήνες.

    Θα είχε ενδιαφέρον το εγχείρημα να έρθει και στα ελληνικά.

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular