More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20194-7 ετώνΟι κάλτσες του κυρ-Λύκου, της Τατιάνα Φίνι

    Οι κάλτσες του κυρ-Λύκου, της Τατιάνα Φίνι

    Ποιανού είναι άραγε αυτές οι κατακόκκινες, μάλλινες, ψηλές κάλτσες; Δεν είναι του πουλιού, της χελώνας, της γάτας. Αυτές οι κάλτσες είναι του κυρ-Λύκου. Ο κυρ-Λύκος λάτρευε τις κάλτσες του οι οποίες ήταν άνετες και χρωματιστές. Όταν μάλιστα τις φορούσε ένιωθε πιο ψηλός!

    Ώσπου μια μέρα ανακάλυψε στην κάλτσα του μια ΤΡΥΠΑ. Αρχικά σκέφτηκε να την αγνοήσει αλλά η τρύπα μεγάλωνε διαρκώς. Ο κυρ-Λύκος αποπειράθηκε να κλείσει την τρύπα με τσιρότα, με αυτοκόλλητη ταινία και με κόλλα με παταγώδη αποτυχία.

    Τότε ο κυρ-Λύκος σκέφτηκε να επισκεφτεί την πλησιέστερη βιβλιοθήκη και να αναζητήσει τη λύση στο πρόβλημά του μέσα σε κάποιο βιβλίο. Πραγματικά βγήκε από τη βιβλιοθήκη κρατώντας ένα βιβλίο γεμάτο σχέδια για όμορφες κάλτσες. Κι ήταν μια ευτυχής συγκυρία ότι μπροστά του βρέθηκε αυτό ακριβώς που έψαχνε… ένα μάλλινο νήμα!

    Ο κυρ-Λύκος απορροφημένος από το βιβλίο του ακολούθησε το μάλλινο νήμα διασχίζοντας την παραλία, ολόκληρη την πόλη, μπαίνοντας σε ένα τρένο. Τι θα συμβεί όμως όταν ο κυρ-Λύκος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κάτοχο του νήματος; Ή για να αντιστρέψουμε το ερώτημα, τι θα συμβεί στο πρόβατο το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με τον κυρ-Λύκο;

    Μη βιαστείτε να πείτε «άλλη μια ιστορία με ήρωα ένα λύκο». Η Τατιάνα Φίνο γράφει και εικονογραφεί μια απολαυστική ιστορία η οποία κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα. Το κείμενο είναι σύντομο και οι λιτές εικόνες χαρακτηρίζονται από την  αφαιρετικότητα των παιδικών ζωγραφιών. Ο χάρτης της διαδρομής την οποία έκανε ο λύκος αλλά και τα αποκόμματα από τις οδηγίες για το πλέξιμο που λειτουργούν ως ταπετσαρία στο προτελευταίο σαλόνι έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για φιλαναγνωστικά παιχνίδια. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το βιβλίο γιατί όσες ιστορίες κι αν γραφτούν για τον παρεξηγημένο «κακό» λύκο, ποτέ δεν είναι αρκετές!

    Στη Βραχεία Λίστα των Irish Book Awards για Παιδικό βιβλίο της χρονιάς (2017). Από τις εκδόσεις Διάπλαση.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι κάλτσες του κυρ-Λύκου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Socks for Mr Wolf: A Woolly Adventure Around Ireland
    Συγγραφέας: Τατιάνα Φίνι
    Εικονογράφηση: Τατιάνα Φίνι
    Μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
    Εκδόσεις: Διάπλαση 2018
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 26 Χ 21
    ISBN: 9789605671457

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular