More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟι μικροί μου κόσμοι, της Ζεραλντίν Κολέ (εικ.: Σεμπαστιάν Σεμπρέ)

    Οι μικροί μου κόσμοι, της Ζεραλντίν Κολέ (εικ.: Σεμπαστιάν Σεμπρέ)

    Ο καθένας μας έχει έναν δικό του μικρό κόσμο. Ο Αλέξης ανεβαίνει στο αγαπημένο του παρατηρητήριο και βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Η Κλαίρη στήνει τη σκηνή της στο σαλόνι και φτιάχνει κάστρα με τον Φίφη, τον γάτο της. Ο Φοίβος και ο Μιχαήλ παίζουν με τα εργαλεία του παππού στην αποθήκη και ο Λεωνίδας μιλά με τα ζώα. Η Λίζα παρατηρεί τον ουρανό και ταξιδεύει και ο Σάββας ποτίζει ένα σποράκι. Αυτά κι άλλα τόσα παιδιά αγαπούν να κάνουν τέτοια μικρά και μεγάλα πράγματα, που τους δίνουν χαρά και ευχαρίστηση. Κι όταν όλα αυτά τελειώσουν, ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο.

    Τρυφερό σαν χάδι, ποιητικό και ονειρικό σαν έναστρος ουρανός, ένας αυθεντικός συνομιλητής με το πρωτόλειο και ασύγκριτο Ένα και επτά του Τζιάνι Ροντάρι. Οι μοναδικές, ιδιαίτερες ασχολίες κάθε παιδιού, που φέρουν το μικρό, αυθεντικό δικό του στίγμα, που γεμίζουν την καρδιά του, που στροβιλίζουν τη ψυχή του και του επιτρέπουν να βάζει τη φαντασία του σε ράγες και να την ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη. Ποιος άνθρωπος δεν είχε ως παιδί μια πολύ δική του ασχολία, έναν θρόνο όπου ανέβαινε σε ένα πολύ δικό του βασίλειο; Αυτή είναι μια από τις πιο ιερές στιγμές κάθε παιδιού και τουλάχιστον ιερόσυλος όποιος δεν τις τροφοδοτεί, δεν τις ενισχύει ή τις διαταράσσει.

    Η Ζεραλντίν Κολέ με την εικαστική συμπαράσταση της απλότητας των γραμμών και μορφών του Σεμπαστιάν Σεμπρέ, δημιουργεί ένα πολύ όμορφο βιβλίο που επιδέχεται πλήθος προεκτάσεων σε τάξεις και παιδικά δωμάτια, ένα βιβλίο που αναδεικνύει την παιδική ψυχή και σμιλεύει έναν καλύτερο κόσμο, ένα βιβλίο που παροτρύνει και απενοχοποεί τα παιδιά, τις ατομικότητες και τους μικρόκοσμούς τους. “Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια…”

    Κι όταν ενωθούν τόσοι πολλοί, διαφορετικοί, γεμάτοι αγάπη μικρόκοσμοι, γίνεται ο κόσμος καλύτερος, Κεμάλ, και οι συλλογικότητες δουλεύουν.

    Εκδόσεις Φουρφούρι.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι μικροί μου κόσμοι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Little Words
    Συγγραφέας: Ζεραλντίν Κολέ
    Εικονογράφηση: Σεμπαστιάν Σεμπρέ
    Μετάφραση: Χριστίνα Θεοχάρη
    Εκδόσεις: Φουρφούρι, Ιούνιος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μάγδα Τσολάκου
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 22,5 Χ 27,5
    ISBN: 978-618-84-4639-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular