More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΛέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, του Ισαάκ Παλμιόλα (εικ.: Νούρια Απαρίθιο, μετ.:...

    Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, του Ισαάκ Παλμιόλα (εικ.: Νούρια Απαρίθιο, μετ.: Τιτίνα Σπερελάκη)

    Δύο νέες αφίξεις, τα βιβλία υπ’ αριθμόν 11 και 12 στην περίφημη σειρά Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς των Ισπανών Ισαάκ Παλμιόλα και Νούρια Απαρίθιο. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μια δημοφιλέστατη σειρά μυστηρίου για παιδιά όπου οι τέσσερις ερευνητές, η Τζούλια, ο Ντιέγκο και τα δύο κατοικίδιά τους, ο Σέργουφ και ο Δόκτωρ Γάτσον ανοίγουν την πόρτα κάθε φορά που τους χτυπά το μυστήριο!

    Οι ιστορίες του Σέργουφ Χολμς χαρακτηρίζονται από το συνεχές, σπιρτόζικο χιούμορ σε αφήγηση και διαλόγους, σε σημείο που γελάς κι εσύ, ενήλικε αναγνώστη, που δεν είναι δα και του ηλικιακού σου ενδιαφέροντος.

    Στο ενδέκατο βιβλίο, η πόλη απειλείται από ψείρες, οι οποίες εξαπλώνονται εν είδει επιδημίας, όλοι φαγουρίζονται και όπου κι αν γυρίσεις βλέπεις κεφάλια, φρύδια, μέχρι και μασχάλες να ξύνονται από κάποιο χέρι για ψείρες που τσιμπάνε σαν τρελές. Πού βρέθηκε τόση ψείρα και κυρίως τι συμβαίνει με το ΙΤΝΟΜ, το αντιφθειρικό φάρμακο που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό και… ανεβαίνει συνεχώς στο χρηματιστήριο; Μήπως κάποιος έχει συμφέροντα να προκαλέσει κάποια επιδημία με ψείρες; Τι ξέρει ο δόκτωρ Μπαρτόλο;

    Στο Μυστηριώδες Παιχνίδι, το δωδέκατο βιβλίο της σειράς, το επιτραπέζιο παιχνίδι Σκέψου ή Χάσου έχει γίνει μόδα και έχει πάρει τα μυαλά όλων. Μιλάμε για τον απόλυτο εθισμό. Το θέμα του είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κατασκόπους με άδεια να σκοτώνουν και κέρδιζε ασφαλώς όποιος εξόντωνε τον άλλον. Ο Ντιέγκο κέρδισε τον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και βρισκόταν στον τελικό με έπαθλο  ένα χρυσό πάσο πρώτης θέσης για το πάρκο αναψυχής Πόρτο Αβεντούρα, με τα άπειρα παιχνίδια. Ποιος είναι ο αντίπαλός του στον τελικό; Η Τζούλια, η αδερφή του, με την οποία ακόνιζαν τα νύχια τους ήδη από τους ημιτελικούς. Ο ίδιος ο δημιουργός του παιχνιδιού αναβάθμισε το βραβείο σε πολυτελείς διακοπές στο Μόντερ Κάρλο και τα αδέρφια…δέχτηκαν. Ο Σέργουφ ανησυχεί για τη μανία που έχει κυριεύσει τα δύο παιδιά και τους συνεχείς τσακωμούς τους. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ζόρικα όταν τα παιδιά θα δουν με τα μάτια τους ότι πρέπει να παίξουν σε μια ζωντανή παρτίδα όπου το παιχνίδι δε θα είναι πια επιτραπέζιο και οι κατάσκοποι που πρέπει να εξοντωθούν είναι οι ίδιοι…

    Λίγο διαφορετικά τα δύο αυτά βιβλία. Το πρώτο θα έλεγες ότι απευθύνεται σε παιδιά 7-10 ετών, ενώ το δεύτερο, πιο μυστηριώδες, με σαφώς πιο οργανωμένη και καλοδομημένη πλοκή, πηγαίνει λίγο πιο πάνω σε τουλάχιστον 8, ίσως και 9+ αφού έχει μεγαλύτερη ένταση που πρέπει να διαχειριστεί ο αναγνώστης. Πολύ χιούμορ, ασφαλώς, που είναι το σήμα κατατεθέν της σειράς και γενικά μια ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία. Που σημαίνει περνάς καλά διαβάζοντάς τα.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Επίθεση από ψείρες
    Το μυστηριώδες παιχνίδι
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    Perrock Holmes #11 – El ataque de los piojos
    Perrock Holmes #12 – Una partida adictiva
    Συγγραφέας: Isaac Palmiola
    Εικονογράφηση: Nuria Aparicio
    Σειρά: Λέσχη μυστηρίου Σέργουφ Χολμς
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Ιούλιος 2020
    Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Μαρία Γουενιεζάκη
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-041-8
    978-960-653-040-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular