More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι περιπέτειες των Άλφρεντ και Αγκάθα (Τα δέκα πουλιά Έλστερ)

    Οι περιπέτειες των Άλφρεντ και Αγκάθα (Τα δέκα πουλιά Έλστερ)

    Τίτλος: Οι περιπέτειες των ΑΛΦΡΕΝΤ & ΑΓΚΑΘΑ,
    ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΛΣΤΕΡ
    Συγγραφέας: Άνα Καμπόι
    Εκδόσεις: POLARIS, 2014

    agathacover

    Οι ιστορίες μυστηρίου, με γοήτευαν -όπως φαντάζομαι και πολλούς από εσάς- όταν ήμουν παιδί. Η πλοκή, το μυστήριο, οι υποθέσεις που άλλοτε επιβεβαιώνονταν κι άλλοτε διαψεύδονταν και ο συνδυασμός των στοιχείων για την επίλυση του μυστηρίου αποτελούσαν ένα ωραίο και διασκεδαστικό παιχνίδι του μυαλού.
    Όταν λοιπόν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο αυτό, το διάβασα πολύ ευχάριστα καθώς μου ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις!
    Η νεαρή Ισπανίδα συγγραφέας Άνα Καμπόι (Α. Campoy), η οποία έχει ασχοληθεί και με την τηλεόραση, δημιούργησε μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστές δύο γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα την συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών Άγκαθα Κρίστι και τον δημιουργό ταινιών μυστηρίου Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το ενδιαφέρον στη σύλληψη της ιδέας της είναι ότι τα δύο αυτά πρόσωπα παρουσιάζονται να συναντιούνται στην παιδική τους ηλικία.
    Ένα τυχαίο λοιπόν, γεγονός γίνεται η αφορμή για να συναντήσει ο ευφυής, αλλά ντροπαλός Άλφρεντ, την αριστοκράτισσα, έξυπνη, τολμηρή, αποφασιστική αλλά και σνομπ Άγκαθα, η οποία ήδη “λειτουργεί” στη γειτονιά της ένα γραφείο επίλυσης ανεξιχνίαστων υποθέσεων. Νυχτερινές παρακολουθήσεις, μυστικές αλλά και ριψοκίνδυνες έρευνες θα καταλήξουν στην επίλυση της υπόθεσης της κλοπής μιας σπάνιας κι ανεκτίμητης συλλογής από μινιατούρες πτηνών. Οι συνειρμοί με ” Τα πουλιά” του Α. Χίτσκοκ αλλά και τους “Δέκα μικρούς Νέγρους” της Ά. Κρίστι είναι αναπόφευκτοι. Ακόμα και ο μπάτλερ Ηρακλής, της οικογένειας της Άγκαθα έχει το όνομα του γνωστού ντεντέκτιβ Πουαρό.
    Οι 176 σελίδες του βιβλίου κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθώς οι περιγραφές πλαισιώνουν την πλοκή της ιστορίας χωρίς να κουράζουν. Η Λένα Φραγκοπούλου η οποία έκανε την μετάφραση, έχει φροντίσει το λεξιλόγιο, αλλά και το ύφος να παραπέμπει στην αγγλική κουλτούρα και ατμόσφαιρα επιλέγοντας λέξεις όπως “δεσποινάριο” και “γηραιά” κυρία. Τα παιδιά θα αγαπήσουν το βιβλίο, εκτός από τον μυστηριώδες χαρακτήρα του και για την όμορφη φιλία που θα δουν να γεννιέται μεταξύ των δύο διαφορετικών αλλά εξίσου ξεχωριστών παιδιών.
    Επιμελημένη έκδοση με όμορφο σκληρόδετο εξώφυλλο από τις εκδόσεις Polaris.
    Περιμένουμε και τις επόμενες περιπέτειες του Άλφρεντ και της Άγκαθα!

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular