More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟι φίλοι, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Οι φίλοι, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Να έχουμε καλούς φίλους, λέει ο μπαμπάς, είναι από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή! Κι ο Μάκης που έχει πολλούς και καλούς φίλους, συμφωνεί. Οι φίλοι σου δίνουν ιδέες όταν δεν ξέρεις τι να παίξεις ή τι δώρο να αγοράσεις στην αδερφή σου. Σχεδιάζουν μαζί σου τα πιο απίστευτα πράγματα, όπως για παράδειγμα την εξερεύνηση της ζούγκλας του Αμαζονίου. Σε βοηθάνε να ετοιμάσεις το πάρτι γενέθλίων σου και χαίρονται μαζί σου με κάθε μικρή αφορμή.Κι όταν όμως, είσαι στεναχωρημένος, οι φίλοι είναι εκεί για να σε παρηγορήσουν. ​Οι φίλοι μοιράζονται μαζί σου τους φόβους, τα μυστικά τους, το καινούριο τους παιχνίδι, ακόμα και το ένα από τα ακουστικά τους.

    ​Όμως, υπάρχουν φορές που τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Σήμερα ας πούμε ο Μάκης είναι στεναχωρημένος και θυμωμένος γιατί έχει μαλώσει με τους φίλους του. Δε θέλει να τους ξαναδεί ΠΟΤΕ! Και την άλλη μέρα στο σχολείο είναι μόνος. Ξαφνικά, οι φίλοι του τον πλησιάζουν… Θα του φωνάξουν; Θα τον αγνοήσουν; Τίποτα από όλα αυτά. Οι φίλοι θα τα βρουν με εκείνο τον μαγικό τρόπο που εκείνοι ξέρουν.

    ​Πρόκειται για μια τρυφερή αλλά συγχρόνως ρεαλιστική ιστορία για τη φιλία. Ο Μάκης Τσίτας σε μια ιστορία βραχείας φόρμας, προσεγγίζει το θέμα της φιλίας μέσα από το πρίσμα της παιδικής ματιάς. Με απλότητα αγγίζει κονωνικές συμπεριφορές και δεξιότητες  όπως αυτή της ενσυναίσθησης, της παρηγοριάς και του μοιράσματος. Αλλά η μαγεία της ιστορίας του δεν σταματά εκεί. Ολοκληρώνεται όταν φωτίζει τις αναπόφευκτες συγκρουσιακές καταστάσεις μεταξύ φίλων. “​Τσορ-τσοπ” θα πουν οι φίλοι και θα σμίξουν ξανά για να χαρούν το παιχνίδι τους. Τι σημαίνει “Τσορ-τσόπ”; Θα πρέπει να γίνετε μέλος της παρέας του για να μάθετε τον μυστικό κώδικα.

    Η Ναταλία Καπατσούλια έχει δώσει πνοή στο κείμενο με εικόνες χρωματστές, γεμάτες κέφι και κίνηση. Διαβάστε την ιστορία, είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Οι φίλοι
    Σειρά: Φραουλίτσα
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σεπτέμβριος 2006 (7η ανατύπωση Οκτώβριος 2016)
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-453-103-5

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular