More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟλυμπιακοί Αγώνες, του Φίλιππου Μανδηλαρά (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Ολυμπιακοί Αγώνες, του Φίλιππου Μανδηλαρά (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Στις 5 Αυγούστου 2016, δηλαδή σε λίγες μόλις μέρες, η ελληνική σημαία θα μπαίνει πρώτη στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο της Βραζιλίας. Θα είναι οι 31οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και για την Ελλάδα η πρώτη φορά που μια γυναίκα σηκώνει την ελληνική σημαία.

    Η μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κρατήσει 17 μέρες, μέχρι τις 21 Αυγούστου. Περίπου 10.000 αθλητές από 206 χώρες, με νεοεισελθούσες χώρες το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν θα αγωνιστούν σε 306 αγωνίσματα 28 διαφορετικών αθλημάτων.

    Αυτή τη μεγάλη γιορτή και την γέννησή της στην αρχαία Ολυμπία μπορούν να γνωρίσουν τα μικρά παιδιά μέσα από το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες” της σειράς “Η πρώτη μου ιστορία”.

    Με το γνωστό του τρόπο σε ομοιοκατάληκτους στίχους κι ευχάριστη, εύληπτη αφήγηση, ο συγγραφέας παρουσιάζει τη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον πέμπτο κιόλας άθλο του Ηρακλή, καθώς εκείνος γυρνούσε από την κόπρο του Αυγεία. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για το ποιοι ήταν πραγματικά οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και αναφέρονται όλες: οι αγώνες του Ιδαίου Ηρακλή, του Πέλοπαμ του Ίφιτου, βασιλιά της Ηλείας. Από τον πρώτο επίσημο Ολυμπιονίκη, τον Κόροιβο μέχρι το 1896 κύλησε καιρός πολύς. Κι η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και η αναβίωσή τους από τον Ζαν Πιερ ντε Κουμπερντέν το 1896 ξετυλίγεται στις σελίδες του παρόντος βιβλίου.

    Την εικονογράφηση έχει κάνει, όπως σε όλα τα βιβλία της σειράς, η Ναταλία Καπατσούλια.

    Η διδασκαλία ιστορικών γεγονότων σε μικρά παιδιά, ακολουθώντας μονοπάτια πιο ευχάριστα, μπορεί να αρχίσει να αποτυπώνει τις πρώτες ψηφίδες ιστορικής γνώσης, στο νου τους. Όχι με την επιστημονικότητα που θα ακολουήσει τα χρόνια της εφηβείας και κυρίως του πανεπιστημίου, αλλά οπωσδήποτε μια σχετική αγάπη για τη μεγάλη αυτή επιστήμη μπορεί να καλλιεργηθεί.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μέγιστη γιορτή της ανθρωπότητας, παρά τα τρωτά των τελευταίων δεκαετιών. Στο χέρι των ανθρώπων είναι να αναδείξουν ξανά τις πραγματικές ιδέες και τις αξίες τους.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ολυμπιακοί Αγώνες
    Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Ιανουάριος 2016
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 21
    ISBN: 978-960-569-537-8

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular