More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20208-11 ετώνΟράτιος και Χάριετ, της Κλαρ Έλσομ (μετ.: Αργυρώ Πιπίνη)

    Οράτιος και Χάριετ, της Κλαρ Έλσομ (μετ.: Αργυρώ Πιπίνη)

    Τα δύο πρώτα βιβλία του Οράτιου και της Χάριετ από τις εκδόσεις Καλέντη που κατέκτησαν και εμάς. Στη #xrysh_lista_2019 για παιδιά 8-12 και 12-16+ ετών.

    Οράτιος και Χάριετ: Κατακτούν την πόλη

    Η Χάριετ είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι επτά ετών και τριών μηνών. Ο  Λόρδος Αντιπλοίαρχος Οράτιος Φρειδερίκος Γουόλινγκτον Βλακέντιος Μάξιμος  Πίμπλμπέρι είναι ένα όχι και τόσο συνηθισμένο άγαλμα του δεκάτου έβδομου αιώνα το οποίο ζει στο Πάρκο του Πρίγκιπα μαζί με ένα περιστέρι τον Μπάρι. Μεταξύ τους γεννιέται μια ιδιόρρυθμη φιλία όταν ο Οράτιος αποφασίζει να κατέβει από το βάθρο του και να αναζητήσει μια πιο φιλόξενη στέγη χωρίς κουτσουλιές και βανδαλισμούς και η Χάριετ σπεύδει να τον βοηθήσει.

    Με αυτό τον τρόπο μπλέκονται σε απίστευτες περιπέτειες. Η Χάριετ επιστρατεύει όλη την επινοητικότητά της αλλά αρχίζει να χάνει την υπομονή της όταν ο Οράτιος απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις ιδέες της. Ευτυχώς έχει την υποστήριξη του σούπερ έξυπνου παππού της ο οποίος θα δεχτεί να φιλοξενήσει τον Οράτιο στο γκαράζ του έως ότου βρει ένα κατάλυμα αντάξιό του. Οι δυο του θα έρθουν μάλιστα αντιμέτωποι με τον Ασημοπισινάκη, τον φρικτό δήμαρχο της πόλης ο οποίος τυγχάνει να είναι και απόγονος του άσπονδου εχθρού του Οράτιου.

    Πρόκειται όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, για μια ανατρεπτική ιστορία γεμάτη χιούμορ και φαντασία. Η βρετανίδα Clare Elsom η οποία έγραψε και εικονογράφησε την ιστορία, εμπνεύστηκε ένα αταίριαστο δίδυμο από δύο τελείως διαφορετικές εποχές το οποίο τελικά δένεται σε μια δυνατή σχέση. Το συγγραφικό της εγχείρημα είναι απολύτως επιτυχημένο! Οι αναγνώστες απολαμβάνουν μια έξυπνη, καλογραμμένη, πρωτοπρόσωπη αφήγηση, την οποία υποστηρίζει και η Αργυρώ Πιπίνη με τη μετάφρασή της! Στη σειρά κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καλέντης άλλα τρία βιβλία με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές σε απίθανες περιπέτειες!

    Οράτιος και Χάριετ: Έχει ο καιρός γυρίσματα

    Η Χάριετ και οι δύο φίλοι της, ο Φρέιζερ και η Μέγκαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών αναλαμβάνουν τη φύλαξη σκυλιών. Ο Οράτιος αναζητά κι εκείνος αποφασίζει πως θέλει κι εκείνος μια δουλειά… στα μέτρα του, πράγμα όχι και τόσο εύκολο αν λάβυμε υπόψη μας ότι πρόκειται για ένα άγαλμα! Εντέλει προσλαμβάνεται σε μια τοπική εφημερίδα. Η στήλη του, η οποία αφορά συμβουλές για διάφορα θέματα, είναι κάπως ανορθόδοξη και κινδυνεύει με απόλυση. Ώσπου χάνεται ένα από τα σκυλιά της ομάδας της Χάριετ… Οι ξεκαρδιστικές περιπέτειες με αφορμή την περίεργη φιλία ανάμεσα σε ένα κορίτσι κι ένα άγαλμα συνεχίζονται με χιούμορ και φαντασία σε μια ιστορία που θα λατρέψετε από την ταλαντούχα Clare Elsom και τις εκδόσεις Καλέντης.

    Οι 4 πρώτοι τίτλοι της σειράς:

    1.O Oράτιος και η Χάριετ κατακτούν την πόλη 2. Έχει ο καιρός γυρίσματα 3. Αθλητικό υπερθέαμα 4. Φίλοι, Ρωμαίοι, αγάλματα!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: 1. O Oράτιος και η Χάριετ κατακτούν την πόλη, 2. Έχει ο καιρός γυρίσματα
    Σειρά: Οράτιος και Χάριετ
    Συγγραφέας: Κλαρ Έλσομ
    Εικονογράφηση: Κλαρ Έλσομ
    Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
    Εκδόσεις: Καλέντης, Μάρτιος 2019
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 13 Χ 19
    ISBN: 978-960-594-049-2

    978-960-594-050-8

     

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular