More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟύτε ψύλλος στον κόρφο, της Ιωάννας Μπουλντούμη (εικ.: Κατερίνα Χαδουλού)

    Ούτε ψύλλος στον κόρφο, της Ιωάννας Μπουλντούμη (εικ.: Κατερίνα Χαδουλού)

    Στο γραφείο αστυνομικών ερευνών του φημισμένου επιθεωρητή Ηρακλή Πουαντιγιέ, η Λίζα Ρουμπέν, διάσημη ηθοποιός της τηλεόρασης και πρωταγωνίστρια του καθημερινού σίριαλ “Το ουρλιαχτό των σκύλων”, κλαίει και οδύρεται καθώς λαμβάνει εκβιαστικές επιστολές από κάποιον μυστηριώδη αποστολέα ο οποίος τις δημιουργεί με κομμένα γράμματα από εφημερίδες και περιοδικά. Οι απαιτήσεις του φτάνουν τα 450.000 κόκαλα βοδινού ειδάλλως το επόμενο γράμμα θα φτάσει στα χέρια του αρραβωνιαστικού της. Και θα κελαδάει για το ζωηρό παρελθόν της σταρ ως μέλος της συμμορίας “Ζόρικοι Ψύλλοι”.

    Ο μελλοντικός γάμος της με τον διπλωμάτη Ευγένιο Γκραπ τίθεται σε κίνδυνο. Η Λίζα Ρούμπεν βρίσκεται σε προφανή εκνευρισμό. Σε έναν παρόμοιο βρίσκεται και η Αγαή Γαλή, η βαρύκοη βοηθός του Ηρακλή Πουαντιγιέ. Ο δαιμόνιος επιθεωρητής, μάστερ της λογικής και της συνδυαστικής σκέψης, θα αναλάβει την υπόθεση και θα τη λύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Αξιοποιώντας μικρά σημάδια, τυχαίες συμπτώσεις αλλά και την ικανότητά του να υποψιάζεται κάθετί που δε μπορεί να σταθεί λογικά, ο Πουαντιγιέ θα σώσει τη Λίζα Ρούμπεν από μια κακή ιστορία. Η οποία είναι πολύ πιο περίπλοκη και μπερδεμένη από όσο φαντάζεστε…

    Η σειρά βιβλίων με τον Ηρακλή Πουαντιγιέ, τον ήρωα που έπλασε η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη, είναι, θαρρώ, από τις ελάχιστες σειρές μυστηρίου από Έλληνα συγγραφέα. Και το σημαντικό είναι ότι όλες οι ιστορίες είναι ευχάριστες, ευκολοδιάβαστες, καλοδουλεμένες στην πλοκή και την αγωνία τους, κενές φανερού διδακτισμού, ιστορίες που βασικά αποσκοπούν στην αναγνωστική απόλαυση.

    Ο επιθεωρητής Πουαντιγιέ δεν είναι εκκεντρικός, δεν διαθέτει εθιστικές παραξενιές, αλλά αξιοαύμαστη ψυχραιμία, ηρεμία και σύνεση, χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη σκέψη του στην επίλυση των υποθέσεων που του ανατίθενται. Η αφήγηση της ιστορίας είναι ίσως λίγο ακόμα πιο ώριμη από τις προηγούμενες ιστορίες. Μαζί με τα δίχρωμα σκίτσα της πάντοτε δημιουργικής Κατερίνας Χαδουλού, νομίζω ότι οι ιστορίες του Ηρακλή Πουντιγιέ αποτελούν από τα ιδιαίτερα αναγνώσματα μυστηρίου για παιδιά 8-12 ετών, παιδιών δηλαδή που έχουν κατακτήσει την ανάγνωση και μπορούν να απολαμβάνουν μόνα τους τις ιστορίες και την εξέλιξή τους. .

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ούτε ψύλλος στον κόρφο
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2015
    Επιμέλεια: Τσώλης Θοδωρής
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-0472-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular