More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ Αϊ-Βασίλης... απεργεί, της Μαρίας Αρ. Καραγιάννη (εικ.: Γιώργος Σγουρός)

    Ο Αϊ-Βασίλης… απεργεί, της Μαρίας Αρ. Καραγιάννη (εικ.: Γιώργος Σγουρός)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3,5+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    απεργώ < απέχω από το έργο που παράγω

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Το Μεγάλο Ξωτικό ψάχνει παντού τον Αϊ-Βασίλη αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά. Ρωτάει από δω, ρωτάει από κει, τίποτα. Εκείνος, είναι κλεισμένος στο δωμάτιό του. “Τόσα χρόνια δουλεύω ασταμάτητα και αισθάνομαι πολύ κουρασμένος! Κανένας δεν μπορεί να με αντικαταστήσει, ντι να κάνω για να ξεκουραστώ λίγο;”

    Και αυτό που κάνει είναι… να απεργήσει! “Φέτος δεν θα πάω πουθενά! Θα κρεμάσω τη στολή μου και θα φοράω τις πιτζάμες μου συνέχεια!” λέει και ξαπλώνει στο κρεβάτι του για έναν υπνάκο. Τα ξωτικά αποφασίζουν να αναλάβουν δράση.Έχουν μια ιδέα καταπληκτική που θα τα αλλάξει όλα! Αλήθεια; Θα τα καταφέρουν να σηκώσουν τον Αϊ-Βασίλη από το κρεβάτι;

    Η βραβευμένη με κρατικό βραβείο για το βιβλίο Ελευθέριος Βενιζέλος και Μαρία Ελευθερίου Η Αλληλογραφία (1889-1890), Εκδόσεις Καστανιώτη, Μαρία Αρ. Καραγιάννη γράφει μια χαριτωμένη χριστουγεννιάτικη ιστορία αναδεικνύοντας την κούραση του αγαπημένου άγιου, τον οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανείς από το ιερό του καθήκον. Έτσι αποσύρεται προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια κινητοποίηση αγάπης και κατανόησης, που τελικά τον συγκινεί, φορτίζει τις μπαταρίες του και τον επαναφέρει στις επάλξεις.

    Μια ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα και θα κάνει γκελ σε σχολικές τάξεις. Τα παιδιά μπορούν να γράψουν ένα γράμμα στον άγιο Βασίλη όπου δεν θα του ζητάνε κάτι, αλλά θα του στέλνουν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους για το έργο του. Θα είναι μια άσκηση αναγνώρισης που θα μεταφέρει το κέντρο βάρους των αξιών μας από το “θέλω” στο “αναγνωρίζω τι κάνεις για εμάς”.

    Η εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού σε παλ αποχρώσεις δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά την ανάγνωση της ιστορίας.

    Για αναγνώστες από 3,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καστανιώτη.

    Με μια ματιά

    • Η βραβευμένη με κρατικό βραβείο για το βιβλίο Ελευθέριος Βενιζέλος και Μαρία Ελευθερίου Η Αλληλογραφία (1889-1890), Εκδόσεις Καστανιώτη, Μαρία Αρ. Καραγιάννη γράφει μια χαριτωμένη χριστουγεννιάτικη ιστορία αναδεικνύοντας την κούραση του αγαπημένου άγιου, τον οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανείς από το ιερό του καθήκον. Μια ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα και θα κάνει γκελ σε σχολικές τάξεις. Τα παιδιά μπορούν να γράψουν ένα γράμμα στον άγιο Βασίλη όπου δεν θα του ζητάνε κάτι, αλλά θα του στέλνουν την αγάπη τους και την εκτίμησή τους για το έργο του.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Sleigh Ride- Ella Fitzgerald

    Χριστούγεννα Μυρίζει

    Λάχανα και Χάχανα – Αϊ-Βασίλης Έρχεται

    Donde esta Santa Claus, Augie Rios

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο Αϊ-Βασίλης… απεργεί
    Συγγραφέας: Μαρία Αρ. Καραγιάννη
    Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός
    Εκδόσεις: Καστανιώτη, Οκτώβριος 2021
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21,5 X 28,7
    ISBN: 978-960-03-6899-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular