More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕκθέσεις-ΟμιλίεςΟ Βαλτινός, ο Τριβιζάς κι ο κροκόδειλος Κορνήλιος

    Ο Βαλτινός, ο Τριβιζάς κι ο κροκόδειλος Κορνήλιος

    Έχουν περάσει τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Ευγένιος Τριβιζάς μας σύστησε τον Κορνήλιο, τον πιο καυχησιάρη κροκόδειλο που του άρεσε να τρώει χέρια. Τον κροκόδειλο που κατάφερε να φάει χέρι σερβιτόρου, χέρι μαέστρου, χέρι μποξέρ, χέρι τροχονόμου αλλά “την έπαθε” προσπαθώντας να φάει χέρι οδοντογιατρού. Η αστεία κι ευφάνταση ιστορία που κέρδισε το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς το 1984, διαβάστηκε κι αγαπήθηκε από πάρα πολλά παιδιά!

    Αφορμή για να θυμηθούμε την ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η εμπειρία να ακούς την ιστορία από τα χείλη του αγαπημένου ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού ήταν απλώς απολαυστική! Ο ηθοποιός δεν διάβαασε απλώς την ιστορία, τη ζωντάνεψε με την εκφραστικότητα και τη ζεστασιά της φωνής του. Το γεγονός ότι διασκέδαζε κι απολάμβανε κι ο ίδιος την παροσυσίαση του βιβλίου, ήταν αρκετό για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Με απλότητα, σεβασμό και χιούμορ ο Γρηγόρης Βαλτινός επικοινώνησε με τα παιδιά κι εξέφρασε την αγάπη του προς το έργο του Ευγένιου Τριβιζά.

    Το ELNIPLEX ήταν παρόν στην εκδήλωση, και σας μεταφέρει το κλίμα με φωτογραφικά στιγμιότυπα. Αν και δεν φορούσαμε πράσινη κορδέλα ή κασκόλ, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα αναμνηστικό κροκοδειλάκι όπως όλοι οι λιλιπούτειοι φιλαναγνώστες. Μπορείτε να επισκέπτεστε το Ίδρυμα Κακογιάννη για να δείτε να ζωντανεύουν σκηνικά και ήρωες από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά στην έκθεση Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό
    Συγγραφέας: ΕυγένιοςΤριβιζάς
    Εικονογράφηση: Νίκος Μαρουλάκης
    Εκδόσεις: Κέδρος, 1984
    Σελίδες: 34
    ISBN:
    978-960-04-0459-3

     

    Λίγη ώρα μετά (στις 13:00), η Έλλη Φωτίου και ο Στέφανος Ληναίος διάβασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία της αναποφάσιστης πριγκίπισσας Δυσκολούλας που δυσκολεύεται να διαλέξει τι φόρεμα να φορέσει, τι παγωτό να γλείψει και ποιον πρίγκιπα να παντρευτεί. Τα παιδιά πήραν τα συλλεκτικά σπυριά ρυζιού από τον γάμο της πριγκίπισσας Δυσκολούλας αλλά και κομμάτι υφάσματος από το νυφικό της.

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular