More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετών"Ο βασιλιάς λύκος", της Ιωάννας Μπαμπέτα επανακυκλόφορεί σε σκληρόδετη έκδοση

    “Ο βασιλιάς λύκος”, της Ιωάννας Μπαμπέτα επανακυκλόφορεί σε σκληρόδετη έκδοση

    Ένα εξαιρετικό βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2012 στην πολυάριθμη σειρά Μικρές Καληνύχτες κυκλοφορεί εκ νέου εδώ και λίγες μέρες εκτός σειράς και με σκληρόδετο εξώφυλλο. Γνώμη του γράφοντος είναι ότι πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο βραχείας φόρμας της συγγραφέα και ένα από τα καλύτερα της εν λόγω σειράς αλλά και ανεξαρτήτως αυτής, ένα ξεχωριστό εικονογραφημένο βιβλίο.

    Η συγγραφέας παίζει με τα κριτήρια ανάδειξης σε θέσεις εξουσίας, με τη δύναμη και την επίδειξη των υποψηφίων, με τη φήμη και τα κατορθώματά τους. Τους εκθέτει κι ύστερα, μέσα από την πρόταση ενός μικρού, ανώνυμου λύκου, τους αποδομεί. Μα κυρίως αποδομεί την κακία ως προσόν αναρρίχησης και καυχησίας, αντιθέτως αναδεικνύει πόσο δικαιότερη αλλά και χιουμοριστική είναι η καλοσύνη.

    Τι γίνεται στον Βασιλιά Λύκο; Οι λύκοι μαζεύονται μέσα στο κρύο και τη νύχτα για να διαλέξουν τον κακό για βασιλιά. Οι υποψήφιοι πολλοί: εκείνος της Κοκκινοσκουφίτσας ο γνωστός, ο άλλος που έφαγε τα έξι κατσικάκια, αυτός από τα τρία γουρουνάκια. Ποιος θα καθίσει στο θρόνο τον βασιλικό; Ο πιο διάσημος; Ο πιο χοντρός; Ο πιο ψηλός; Ο πιο παλιός; Όχι! αναστάτωση επικρατεί από μια πρόταση απροσδόκητη: “Μα τότε ας ψηφίσουμε τον πιο καλό για βασιλιά”, φώναξε ένα λυκάκι δυνατά.

    Η Μυρτώ Δεληβοριά βρίσκει ένα τόσο όσο, μεστό, δουλεμένο στη ρίμα και με ποιότητα κείμενο, και λιτά μα εντυπωσιακά σκιαγραφεί εξαιρετικές μορφές, επιτρέποντας στο κείμενο να ανασαίνει και στις ζωγραφιές να στέκονται ισάξια δίπλα του.

    Ένα πολύ αρμονικό αποτέλεσμα. Προσφέρεται για πολύ παιχνίδι, καθώς τα διακειμενικά στοιχεία από τα διάσημα παραμύθια των εξίσου διάσημων λύκων, θα σας παρεκτρέψουν γοητευτικά προς άλλες ιστορίες πριν κάνετε τη δική σας απονομή, μην σας πω και εκλογές για τον δικό σας… πιο καλό λύκο!

    Για παιδιά 3-6 ετών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Βασιλιάς Λύκος
    Διαβάστε: απόσπασμα
    Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
    Συγγραφέας: Μυρτώ Δεληβοριά
    Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
    Μακέτα εξωφύλλου: Δημήτρης Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2018
    Διόρθωση τυπογρ. δοκιμίων: Θοδωρής Τσώλης
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN: 978-618-03-1637-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular