More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ γάμος του Κοντοπίθαρου, της Σοφίας Νέμα (εικ.: Τομέκ Γιοβάνης)

    Ο γάμος του Κοντοπίθαρου, της Σοφίας Νέμα (εικ.: Τομέκ Γιοβάνης)

    Μια πρωτότυπη ιστορία με αρκετή δόση χιούμορ που καταρρίπτει το στερεότυπο του πρίγκιπα του παραμυθιού και της πανέμορφης λυγερόκορμης πριγκίπισσας. Ο πρωταγωνιστής είναι μικρόσωμος, λιγάκι παχουλός και από παιδί συνήθιζε να κρύβεται μέσα στα πιθάρια που φύλαγαν τα τρόφιμα για να τρώει ασταμάτητα και μην τον ενοχλεί κανένας. Έχει όψη τρομακτική, κόκκινα γένια και μακριά μαλλιά, όμως είναι καλόκαρδος και όλοι τον αγαπούν.

    Ο βασιλιάς γνωστός σε όλους ως Κοντοπίθαρος αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του, να παντρευτεί και να αποκτήσει διάδοχο. Διοργανώνει ένα χορό στο παλάτι και προσκαλεί όλους τους άρχοντες του τόπου με σκοπό να διαλέξει την κατάλληλη νύφη. Μια πρόσκληση στο χορό θα λάβει κατά λάθος και η μάγισσα Ξεμαλλιάρα. Η μάγισσα Ξεμαλλιάρα όνομα και πράγμα με φουντωτά, αχτένιστα μαλλιά ζούσε στο πλατανόδασος με την κόρη της τη Ροζούλα. Η Ροζούλα ήταν ένα κορίτσι παχουλό με ξανθά μαλλιά, κόκκινα μάγουλα και γελαστά μάτια.

    Η μέρα του χορού έφτασε και καταφθάνουν στο παλάτι οι υποψήφιες νύφες αλλά και η μάγισσα Ξεμαλλιάρα με την κόρη της.  Η γλυκιά Ροζούλα με το χαμόγελο της και την καλοσύνη της, κέρδισε αμέσως την καρδιά του βασιλιά Κοντοπίθαρου. Το είχε σχεδόν αποφασίσει , αυτή θα ήταν η μέλλουσα βασίλισσα.
    Όμως τα σχέδια του βασιλιά Κοντοπίθαρου θα ανατραπούν όταν καταφθάνει στο χορό ο άρχοντας Παραδόπιστος με την κόρη του τη δεσποσύνη Ψηλομύτα. Ο λόγος, μια υπόσχεση του βασιλιά Θαρρετού και πατέρα του Κοντοπίθαρου και ένα έγγραφο που αναγγέλλει τον αρραβώνα του, σε ηλικία έξι ετών με τη μονάκριβη κόρη του.

    Έτσι  ο Κοντοπίθαρος βρέθηκε μπλεγμένος χωρίς να το θέλει και αναγκασμένος να τηρήσει την υπόσχεση του πατέρα του. Έκανε τόσα όνειρα για τη Ροζούλα και τώρα τι θα κάνει;
    Από μικρό παιδί, όταν ήταν στενοχωρημένος κρυβόταν μέσα σ ένα πιθάρι και έτρωγε. Μάλιστα είχε το αγαπημένο του πιθάρι για να ηρεμεί, να σκέφτεται και να παίρνει σημαντικές αποφάσεις. Εκεί τρύπωσε λοιπόν με μια πιατέλα με φαγητά και καλό κρασί. Πως θα καταφέρει να ξεμπλέξει από αυτή την ιστορία και να επιλέξει την εκλεκτή της καρδιά του;
    Μια φοβερή πλεκτάνη έχουν στήσει εις βάρος του ο δούκας Παραδόπιστος και η κόρη του η Ψηλομύτα. Ένας κρυμμένος θησαυρός στο παλάτι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τους και ξεγέλασαν με δόλο τον Κοντοπίθαρο.  Θα καταφέρει ο Βασιλιάς Κοντοπίθαρος να γλυτώσει, με τη βοήθεια του δικαστή Σπαζοκέφαλου, του πρωθυπουργού Φακιδομούρη και της μάγισσας Ξεμαλλιάρας και να μην παντρευτεί τη λάθος γυναίκα; Η μάγισσα Ξεμαλλιάρα φτιάχνει ένα μαγικό ζωμό, κάτι σαν ορό της αλήθειας, που όποιος τον πίνει θα λέει την αλήθεια για μια ολόκληρη ώρα. Το σχέδιο αποκάλυψης της αλήθειας μπαίνει σε εφαρμογή…

    Η Σοφία Νέμα έγραψε μια ρομαντική ιστορία  για την ομορφιά της ψυχής, τη δικαιοσύνη, την τιμιότητα και την δύναμη της αγάπης. Με χιούμορ και ανατροπές, μυστήριο και αγωνία, μαγικά φίλτρα και έρωτες αποκαλύπτεται ένας κρυμμένος θησαυρός στο παλάτι μοναδικός. Με αφήγηση που ρέει αλλά και χαρακτηριστικά επίθετα, οι ήρωες αποκτούν μορφή και χαρακτήρα. Η μάγισσα δεν είναι η κακιά της υπόθεσης και η κόρη της Ροζούλα δεν είναι η πεντάμορφη αλλά κερδίζει την καρδιά του Κοντοπίθαρου που δεν μοιάζει με τον πρίγκιπα του παραμυθιού. Η όμορφη πριγκίπισσα Ψηλομύτα δεν είναι απαραίτητα και καλός χαρακτήρας. Τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία και ο πραγματικός θησαυρός βρίσκεται αλλού. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους που θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα ανατρέψει κάθε στερεότυπο.

    Ένας βασιλιάς διαφορετικός στη όψη αλλά με γενναιοδωρία ψυχής διεκδικεί τη γυναίκα που αγαπά και αλλάζει τη ροή της ιστορίας που τον θέλει να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Είναι το πρώτο βιβλίο για τη συγγραφέα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, ενώ ετοιμάζει και το δεύτερο βιβλίο της σειράς  “Ο Κοντοπίθαρος και η εξαφάνιση των διδύμων”.

    Η εικονογράφηση του Τόμεκ Γιοβάνη δημιουργεί ευφάνταστους ήρωες σε μορφή κόμικς και αστείες σκηνές σε ασπρόμαυρο φόντο. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης φαντάζεται την ιστορία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του σαν εικονογραφημένη ιστορία. Αποτελεί εξαιρετική ιδέα για κινούμενα σχέδια με τους ήρωες να ζωντανεύουν σε animation.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Ο γάμος του κοντοπίθαρου
    Συγγραφέας: Σοφία Νέμα
    Εικονογράφηση: Τομέκ Γιοβάνης
    Σειρά: Συλλογή σπουργιτάκια
    Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη, 2016
    Διόρθωση: Αντωνία Γουναροπούλου
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-6569-6

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular