More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20204-7 ετώνΟ Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Κώστας...

    Ο Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Κώστας Θεοχάρης)

    Την έχει κάνει τη ζημιά αυτή ξανά ο Μάκης Τσίτας. Με τα «Ο δικός μου ο μπαμπάς», «Ο δικός μου παππούς» αλλά και το «Βρες ποιος είμαι» ο συγγραφέας είχε γρατζουνίσει ευαίσθητες χορδές οικογενειακών στιγμών και προσώπων και είχε καταφέρει να αποτυπώσει έξοχα ασυνήθιστους (όχι σπάνιους) παππού και μπαμπά σε ξεχωριστές στιγμές με τα παιδιά ή τα εγγόνια τους.

    Τώρα σειρά έχει μια καταπληκτική βασίλισσα, ευγενική, γλυκομίλητη, γενναιόδωρη, χαμογελαστή, σοφή, διόλου αυταρχική ή καταπιεστική. Μια βασίλισσα δίκαιη, με σωστές αποφάσεις που έχρισε τον μικρό αφηγητή ιππότη της πριν από έναν χρόνο περίπου κι εκείνος της ορκίστηκε αφοσίωση στη φροντίδα και την προστασία της. Και τα καταφέρνει υπέροχα ο ιππότης, τόσο που η βασίλισσα… θα τον βάλει στο κρεβάτι του να κοιμηθεί και θα του δώσει κι ένα φιλί…

    Αναπόφευκτο το spoiler. Η βασίλισσα είναι η τρυφερή, δοτική, παρούσα, γιαγιά του παιδιού. Και η σχέση του μικρού εγγονού με την γιαγιά του μαγεύει σε κάθε σελίδα τον αναγνώστη. Και με το μαγεύει κυριολεκτώ. Κουράστηκα να βλέπω γιαγιάδες και παππούδες που κάνουν φύλαξη αφήνοντας τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση ή στο τάμπλετ πια, να τους βλέπω να κάνουν χατίρια και χάρες, αλλά… να μην παίζουν, να μην περνούν χρόνου δημιουργικού παιχνιδιού, χρόνο μαγείας με τα εγγόνια τους. Και αυτό το βραχύ κείμενο του Μάκη Τσίτα, στα χνάρια των τριών προαναφερθέντων δικών του βιβλίων, συγκινεί, σου τσιμπάει ξανά την καρδιά, σε κάνει να λες “να, αυτή τη γιαγιά θέλω”.

    Σκληρόδετο εξώφυλλο, μεγάλο σχήμα, εσώφυλλα που μπορούν να λειτουργήσουν ως παιχνίδι παρατηρητικότητας, μνήμης και άλλων αυτοσχέδιων παιχνιδιών και εικονογράφηση από τον Κώστα Θεοχάρη που με τις χαρακτηριστικές αδρές, ευδιάκριτες γραμμές που χαρακτηρίζουν πρόσωπα, μορφές και αντικείμενα αλλά και την αφαιρετική λογική της που διώχνει μακριά πολυπληθείς λεπτομέρειες και εστιάζει στο βασικό οπτικό μήνυμα, εργάζεται αρμονικά πλάι στο κείμενο την ώρα που ταυτόχρονα στέκει αυτόνομα κοντά του.

    Πολύ όμορφο αποτέλεσμα, τρυφερό βιβλίο, υψηλής συναισθηματικής -και όχι μόνο- αξίας.

    Εκδόσεις Καλέντης.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Γενναίος Ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης
    Υπεύθυνη έκδοσης: Βασιλική Τζόκα
    Εκδόσεις: Καλέντης, Σεπτέμβριος 2019
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-594-057-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular