More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 5: Μέσα από μαύρες...

    Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 5: Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν!, της Μαρία Αντωνίου

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-11) – Μυθιστόρημα για παιδιά

    Ακόμα και οι θεοί ηττώνται όταν τα βάλουν με τη βλακεία.
    Σίλερ

    Η τρελοπαρέα, σε νέες περιπέτειες με οδηγό τη συγγραφέα Μαρία Αντωνίου.

    Περί τίνος πρόκειται

    Στην κατοικία των Ολύμπιων Θεών κάπου στον Ψηλορείτη, αλλά και κάτω στη γη κάπου στην Κρήτη, θεοί και θνητοί πάλι είχαν γκρίνιες, διαφωνίες και κάθε λογής προβλήματα. Η χρυσόθρονη Ήρα ήταν αναγκασμένη να ταΐζει τους ασπροπάρηδες- τα πιο απαιτητικά, άχρηστα και αχάριστα πουλιά- με κλούβια αυγά, ο ουράνιος Δίας είχε αφήσει ατάλαντους τους μικρούς θνητούς φίλους και για άλλη μια φορά διαπληκτιζόταν με τον αδερφό του τον Ποσειδώνα, η Εστία προσπαθούσε να υπερασπιστεί όλες τις μαμάδες του κόσμου, η σοφή Αθηνά, η πανέμορφη Αφροδίτη, η ταχύτατη Άρτεμης, ο πονηρός Ερμής, ο φωτοδότης Απόλλωνας, η στοργική Δήμητρα, ο εφευρέτης Ήφαιστος και φυσικά ο Άρης που ήταν κατακόκκινος από την έξαψη για τους επικείμενους καβγάδες, αλλά και η Νεφέλη, η Λυδία, ο Αλέξανδρος, η Ειρήνη, ο Παύλος ο Στέφανος και η Μυρτώ που έπρεπε να αναμετρηθεί με έναν καλτσόδρακο, μαζί με τον Μπουνταλάκη- το μικρό κουτάβι που έκλεβε την παράσταση, θεοί και θνητοί έμπλεκαν σε ένα κουβάρι αναταραχών και συρράξεων. Ακόμα και Η Αμερική τσακώνεται με τη Ρωσία.

    Μέχρι που ένα ανέλπιστο δώρο από τον Ήφαιστο και η αναπόληση του Ποσειδώνα για την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας ήταν αρκετά για να παρθεί η πιο ενδιαφέρουσα απόφαση.

    «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω! Του υπενθύμισε εκνευρισμένος ο Δίας και σήκωσε ψηλά το δεξί χέρι. Πάμε Ατλαντίδα, μα τον Δία! Δηλαδή, εμένα! Διευκρίνισε όλο τσαντίλα»

    Τα παιδιά τσίριζαν και χοροπηδούσαν σαν παλαβά από τη χαρά τους, προκαλώντας τον Μπουνταλάκη να κάνει το ίδιο. Η κυριακάτικη επίσκεψή τους στην σπηλιά των θεών θα κατάληγε σε μια καινούργια ονειρική περιπέτεια. Έτσι λοιπόν ένα τσούρμο έντεκα θεών- καθώς η Ήρα είχε ήδη φύγει για την προεκλογική εκστρατεία στην Αμερική, επτά παιδιών και ενός σκύλου, εγκατέλειψε τον Ψηλορείτη και την ασφάλεια της κατοικίας των θεών και πήρε τον αεροδιάδρομο προς τη Δύση.

    Η περιπέτειά τους μόλις είχε ξεκινήσει.

    Αγαπητοί επιβάτες, μπήκαμε σε σκουληκότρυπα… Παρακαλώ παραμείνετε δεμένοι στις θέσεις σας, γιατί είναι πιθανό να υπάρξουν αναταράξεις. Για τους λόγους αυτούς δεν θα σερβίρουμε κεράσματα μέχρι το πέρας αυτού του κομματιού του ταξιδιού. Απολαύστε το θέαμα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

    Το πολυμορφικό διαστημόπλοιο –ο Πήγασος του Διαστήματος- που κατασκεύασε ο τεχνίτης Ήφαιστος θα οδηγήσει την ανορθόδοξη συντροφιά σε ένα ταξίδι σε κόσμους άγνωστους, μυθικούς, παράλληλους. Θα χαθούν μέσα στα ανεξερεύνητα μυστικά του Διαστήματος και θα έρθουν αντιμέτωποι με μια διαφορετική πραγματικότητα που μοιάζει να είναι εφιαλτική.

    Ένας πανέμορφος γαλαξίας με πλανήτες- αστέρια και νεφελώματα, αχαρτογράφητες διαδρομές, σκουληκότρυπες, μαύρες τρύπες, παράξενες χλαμύδες, διαστημικά τέρατα, απόκοσμες συναντήσεις με άλλους διαστημοτουρίστες, ένας θεός από την Σκανδιναβία, ένας αλλιώτικος κάτω κόσμος, Τιτάνες και Κύκλωπες, ιατρικές επεμβάσεις και μαθήματα σκηνοθεσίας, και τελικά μια μεγάλη καταστροφή θα αφυπνίσει την συντροφιά. Πρέπει να αντιδράσουν, πρέπει να προλάβουν πριν να είναι αργά.

    Εστιάζοντας

    Φτάσαμε αισίως στο πέμπτο βιβλίο της σειράς, όπου η Μαρία Αντωνίου για άλλη μια φορά βάζει αυτή την παράξενη τρελοπαρέα σε νέες περιπέτειες. Οι ιστορίες των παιδιών της από τις οποίες εμπνέεται τις ιστορίες της, από ότι φαίνεται δεν έχουν τέλος. Έτσι λοιπόν Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα θα γνωρίσουν τον κόσμο από την καλή και από την ανάποδη, και θα γίνουν θεατές της κλιματικής αλλαγής των συνεπειών και των επιπτώσεών της.

    Με γλώσσα κατανοητή αλλά διανθισμένη με πλούσιες περιγραφές, δίχως περιττές πληροφορίες, με χιούμορ, διασκεδαστικούς διαλόγους και ευφάνταστες ατάκες, η συγγραφέας περιπλέκει τη μυθοπλασία με τη μυθολογία και την πραγματικότητα, υφαίνοντας την ιστορίας της άλλοτε στο τώρα και άλλοτε στο μέλλον, μεταξύ επάνω και κάτω κόσμου, όπου βάζει θεούς και θνητούς να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους και τελικά να συμπράττουν για έναν κοινό σκοπό. Η συγγραφέας μέσα από αυτή την χαριτωμένη ιστορία και με άξονα την αθωότητα, τη φαντασία, τη δύναμη της φιλίας, την αξία της αποδοχής και τη μαγεία της διαφορετικότητας, θίγει το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, προσπαθώντας να αφυπνίσει τους νεαρούς αναγνώστες.

    Στην σειρά Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα, περιλαμβάνονται και τα παρακάτω βιβλία:

    Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 1 (Κέδρος, 2010)
    Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 2-Στη σκεπή του κόσμου (Κέδρος, 2012).
    Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 3- Αρπαγή της Περσεφόνης από τον Κάτω Κόσμο (Κέδρος, 2015)
    Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα 4- Πάμε Κρόνο, μα τον Δία! (Κέδρος, 2019)

    Μια διασκεδαστική ιστορία για αναγνώστες από 9 ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Ψαραντώνης – Ο Δίας

    Greek Music – Greek Gods & Goddesses

    Παρέα – Νατάσσα Μποφίλιου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν! – Νο 5
    Σειρά: Ο Δίας, το σόι του και η τρελοπαρέα
    Συγγραφέας: Μαρία Αντωνίου
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2022
    Υπεύθ. τμ.επιμ.- διόρθ.: Μαρία Σπανάκη
    Επιμέλεια – Διόρθωση: Χρήστος Γιαμαρέλλος
    Σελίδες: 328
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-5281-5

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular