More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ Δρακοσυλλέκτης: Ένα παγωτό για τον Ισίδωρο και Ένα πατίνι για την...

    Ο Δρακοσυλλέκτης: Ένα παγωτό για τον Ισίδωρο και Ένα πατίνι για την Ιουστίνη, του Κυριάκου Αθανασιάδη (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3-5) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το πρώτο εργοστάσιο τυποποιημένου παγωτού στην Ελλάδα φαίνεται πως άνοιξε το 1936 και ήταν της ΕΒΓΑ. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές και μαρτυρίες ότι οι παγωτατζήδες που έβγαιναν με τα τροχήλατα αμαξάκια τους στις γειτονιές αποκαλούνταν για κάποια διάστημα από τον κόσμο ως εβγατζήδες.

    Στο τρίτο βιβλίο της σειράς του Δρακοσυλλέκτη με τίτλο “Ένα παγωτό για τον Ισίδωρο“, ο Ισίδωρος βαριόταν πάρα πολύ στο σχολείο. Ήθελε να φύγει από εκεί, να πετάξει στον ουρανό σαν υπερήρωας. Να πάρει πύραυλο και να φτάσει στα αστέρια και το φεγγάρι.

    Ή να έμπαινε στο βυθό της θάλασσας με υποβρύχιο. Ή να ανέβαινε στο Έβερεστ. Ή να έβγαζε φωτογραφίες στον Πύργο του Άιφελ. Ή να κάνει σκι στον παγωμένο Τάμεση. Ή να πουλούσε παγωτό χωνάκι σε όλους τους δράκους της Δρακοχώρας! Αχ, να είχε ένα παγωτό τώρα! Αλλά ήταν στο σχολείο. Και βαριόταν πολύ… Και η δασκάλα με έναν τρόπο τον αιφνιδίασε!

    Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς του Δρακοσυλλέκτη με τίτλο Ένα πατίνι για την Ιουστίνη, η Ιουστίνη τρελαίνεται για ποδήλατο. Θα μπορούσε να κάνει μέρα και νύχτα. Περισσότερο της άρεσαν τα κόκκινα ποδήλατα. Αλλά και τα πορτοκαλί και του βουνού και τα θαλάσσης και με έλικες. Χμ! Και άλλα πολλά ποδήλατα της άρεσαν. Ακόμα και με δύο σέλες ή εκείνα της γυμναστικής. Ήταν η καλύτερη ποδηλάτισσα στη Δρακοχώρα. Μέχρι που μια μέρα είδε ένα πατίνι. Και ήταν σαν έρωτας με την πρώτη ματιά.

    Οι ιστορίες του Δρακοσυλλέκτη Κυριάκου Αθανασιάδη που ζωγράφισε με κέφι και ζωντάνια η Ναταλία Καπατσούλια είναι ευχάριστες, απλές στην πλοκή τους αλλά με πλούσια ακολουθία γεγονότων. Τα ερεθίσματα, κειμενικά και οπτικά είναι πολλά, δίνουν τη δυνατότητα για εξέλιξη και τροποποίηση της αφήγησης, κάτι που αρέσει στα παιδιά αλλά και ενδείκνυται αναλόγως της ηλικίας και της αναγνωστικής τους εμπειρίας.

    Η απλότητα των δύο ιστοριών είναι μεγάλη αρετή. Και η απενοχοποιημένη γραφή των συγγραφέων που δεν κυνηγούν περισπούδαστα νοήματα αλλά την απόλαυση μιας καλής ιστορίας. Ο συγγραφέας το επιτυγχάνει. Αυτό που μου έλειψε μόνο ήταν ένα κλείσιμο λιγότερο ευθυγραμμισμένο με την ιστορία, με μια μικρή ίσως ανατροπή που θα ολοκλήρωνε το χαμόγελο που έσπειρε στην εξέλιξή της.

    Πλούσια η παλέτα της Ν. Καπατσούλια, εκφραστικοί οι ήρωές της και ταιριαστή με το κείμενο η λιτότητα των περισσότερων σελίδων.

    Για αναγνώστες από 2,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Πριν φτάσουμε στο βιβλίο…

    Πριν από πολλά πολλά χρόνια υπήρχαν δράκοι. Αλλά φοβόνταν τους ανθρώπους και πήγαν να κρυφτούν στα δάση. Όμως κάποιοι δράκοι εξακολουθούσαν να γυρίζουν μόνοι τους στην εξοχή. Καμιά φορά, έμπαιναν και στις πόλεις. Και οι άνθρωποι τότε έτρεχαν δεξιά αριστερά, και γινόταν μεγάλη φασαρία. Έτσι, μια μέρα, ένα παιδί αποφάσισε να μαζέψει όλους τους δράκους και να τους οδηγήσει σε μια μυστική περιοχή. Το παιδί αυτό το έλεγαν Δρακοσυλλέκτη.

    Με μια ματιά

    • Οι ιστορίες του Δρακοσυλλέκτη Κυριάκου Αθανασιάδη που ζωγράφισε με κέφι και ζωντάνια η Ναταλία Καπατσούλια είναι ευχάριστες, απλές στην πλοκή τους αλλά με πλούσια ακολουθία γεγονότων. Τα ερεθίσματα, κειμενικά και οπτικά είναι πολλά, δίνουν τη δυνατότητα για εξέλιξη και τροποποίηση της αφήγησης, κάτι που αρέσει στα παιδιά αλλά και ενδείκνυται αναλόγως της ηλικίας και της αναγνωστικής τους εμπειρίας. Η απλότητα των δύο ιστοριών είναι μεγάλη αρετή. Και η απενοχοποιημένη γραφή των συγγραφέων που δεν κυνηγούν περισπούδαστα νοήματα αλλά την απόλαυση μιας καλής ιστορίας. Ο συγγραφέας το επιτυγχάνει.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Σοφία Παπάζογλου – Ο Παγωτατζής

    Κώστας Μακεδόνας – Το ποδήλατο

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ένα παγωτό για τον Ισίδωρο
    Ένα πατίνι για την Ιουστίνη
    Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης
    Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Μάιος 2021/Νοέμβριος 2020
    Επιμέλεια: Ασημίνα Γιαννοπούλου
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 22 Χ 24
    ISBN: 978-960-645-159-1
    978-960-645-111-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular