More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοGraphic NovelsΟ θησαυρός της λίμνης, του Τζέισον Πάμεντ

    Ο θησαυρός της λίμνης, του Τζέισον Πάμεντ

    o thisavros ths limnhs cover

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-15) – Graphic Novel για παιδιά+

    Η εικονογράφηση του Πάμεντ είναι περίτεχνη και πλούσια, και ο ίδιος δείχνει ευαισθησία τόσο στην ανάγκη των νεαρών αναγνωστών για περιπέτεια και μυστήριο όσο και στη σημασία που έχουν γι’ αυτούς οι φιλίες και τα συναισθήματά τους.
    Booklist

    Εντυπωσιακό ντεμπούτο στο Graphic Novel για τον Τζέισον Πάμεντ σε μια έκδοση που απολαμβάνεις ήδη από το εξώφυλλο και τις πρώτες σελίδες.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η δεκατριάχρονη Ίρις και ο δωδεκάχρονος Σαμ. Η Ίρις νιώθει πως πνίγεται στη μικρή κωμόπολη όπου ζει. Χρειάζεται μια περιπέτεια. Ο Σαμ πάλι δείχνει επαρκής μέσα στον μικρό τόπο, στη λίμνη και τον κόσμο της.

    “Πού πήγε όλο το νερό;” Κάποια στιγμή, τα δυο παιδιά διαπιστώνουν ότι η κοίτη ενός ποταμού στις παρυφές της κωμόπολης έχει στερέψει αιφνιδίως. Σιγά σιγά ανακαλύπτουν μέσα στην κοίτη διάφορα αντικείμενα. Προχωρώντας κάνουν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: μια κρυμμένη πόλη, χαμένη στον χρόνο. “Είμαστε ήρωες”, φωνάζει στον Σαμ η Ίρις.

    Αρχίζουν να την διαβαίνουν. Είναι έρημη. Τα σπίτια ερειπωμένα. Εγκατάλειψη. Κάποτε είχε πλημμυρίσει. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Ή μήπως υπάρχει μια επιστροφή στο παρελθόν που θα αποκαλύψει τις κρυμμένες ιστορίες αυτής της χαμένης πόλης; Ιστορίες φιλίας και μιας καταστροφής που τα σκέπασε όλα. Σχεδόν. Αλλά δεν μοιάζουν όλα τόσο άγνωστα…

     

    Εστιάζοντας

    Με επιδεξιότητα ο Αυστραλός animator Τζέισον Πάμεντ ντεμπουτάρει στον μεγάλο κόσμο των graphic novel συνθέτοντας μια οπτική πανδαισία, όπου οι λέξεις άλλοτε απουσιάζουν, άλλοτε ηχοποιούνται, πάντα όμως είναι εκεί τόσο όσο χρειάζεται. Θα μπορούσαν να απουσιάζουν πλήρως, να έχουμε ένα σπάνιο silent graphic novel, ωστόσο νομίζω ότι ο δημιουργός αντιλήφθηκε ότι έτσι θα γινόταν λιγότερο λειτουργικό, λιγότερο περιζήτητο, καθώς οι πολλές σελίδες με βουβά κόμικ πάνελ ενδεχομένως θα κούραζαν τους μη μυημένους. Έτσι, πράττει ορθά, συμπεριφέρεται με αρμονία και ισορροπία στο δημιούργημά του, το διαχειρίζεται με προσοχή και το αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό, σύγχρονο, απολαυστικό graphic novel που σαν παζλ χιλίων κομματιών σχηματίζεται σταδιακά δεσμεύοντας τον αναγνώστη στη ροή και την αύρα του.

    Πολλά τα βουβά καρέ, δημιουργούν ιδιαιτέρως όμορφες και αξιόλογες σιωπές και παύσεις του λόγου, ποικίλες οι διατάξεις των πάνελ, δυναμική παλέτα με τις διαβαθμίσεις του πράσινου, του μπλε και ενός γοητευτικού μοβ να μοιάζουν κυρίαρχες. Ο Πάμεντ μοιράζει το βιβλίο στα δύο, στο παρόν και το παρελθόν, ενώ ευρηματικά ενώνει τις δύο ιστορίες με στοιχεία που δεν παύουν να εμφανίζονται, να συμπληρώνουν και να ανατρέπουν, μεταβάλλοντας συχνά τους όρους και την πλοκή του σεναρίου του. Ένα σενάριο το οποίο μοιάζει να αποτίει φόρο τιμής στις βυθισμένες, εξαφανισμένες, θρυλικές πόλεις της ιστορίας και της μυθολογίας, που χάνονται στη σφαίρα του θρύλου και του μύθου. Μέχρι την τελευταία σελίδα θα κοιτάτε και θα λέτε “τι συνέβη τώρα;”

    Ένα μικρό παράρτημα με τον τρόπο που δούλεψε ο Πάμεντ και προσχέδια των ηρώων του, δίνουν μια όμορφη διέξοδο προς τον κόσμο του δημιουργού.

    Ωραία ποιότητα εκτύπωσης και χαρτιού και συνολικά έκδοσης.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ο θησαυρός της λίμνης
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Treasure in the Lake

    Συγγραφέας:

    Jason Pamment

    Εικονογράφος:

    Jason Pamment

    Εκδόσεις:

    Μεταίχμιο, Ιούνιος 2023

    Μετάφραση:

    Μάρω Ταυρή

    Διόρθωση:

    Θοδωρής Τσώλης

    Προσαρμογή εξωφύλλου:

    Δήμητρα Μηλιώρη

    Σελίδες:

    208

    Μέγεθος:

    19 Χ 26

    ISBN:

    978-618-03-3228-5

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular