More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ - ήρωας, της Οριάν Λαλμόν...

    Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ – ήρωας, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    Ένα πρωινό, λύκος ο Ζαχαρίας θέλησε να μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα. Πράγματι ήταν περήφανος για την ιδέα του. Αν γινόταν σούπερ ήρωας θα φορούσε μια όμορφη στολή, θα έσωζε τον κόσμο και όλοι θα τον λάτρευαν. Ακόμη και η αγαπημένη του Λουλού θα ήταν πολύ περήφανη για εκείνον. Χρειάζεται ένα σούπερ – όνομα, όπως ο σούπερμαν μήπως σούπερ-λύκος; ή μήπως όπως ο μπάμαν, σούπερ- μπάτμαν; Καλύτερα να γίνει ο Σούπερ-Έξτρα-Λύκμαν! Σίγουρα θα χρειαστεί και ένα σούπερ-κοστούμι. Και ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να το φτιάξει είναι η δεσποινίς Τιτί, που του έφτιαξε μια σούπερ στολή με ενσωματωμένα φτερά, μάσκα και ασορτί κάπα. όμως η στολή δεν αρκεί για να πείσει τους φίλους του για τις σούπερ δυνάμεις του.

    Ο λύκος πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει σούπερ δυνάμεις και μπαίνει σε μια σειρά από δοκιμασίες. Όμως για να γίνει πραγματικός σούπερ-ήρωας θα πρέπει να φέρει εις πέρας και μια αποστολή αντάξια του τίτλου του. Έτσι όταν ακούει φωνές από τη λίμνη, βουτάει και τραβάει από τη λίμνη την αγαπημένη του Λουλού. Νόμιζε ότι πνιγόταν, ενώ εκείνη διασκέδαζε με τις φίλες της παιζοντας μπάλα μέσα στο νερό.Σειρά έχει ο Τζίμης ο φίλος του που είναι στην κορυφή ενός δέντρου και ρεμβάζει. Ο λύκος ο Ζαχαρίας τα έκανε πάλι θάλασσα, γιατί νόμιζε ότι κινδυνεύει. Απογοητευμένος από τις προσπάθειες του να παίζει το σούπερ-ήρωα και με κατεβασμένη μουσούδα μπαίνει μέσα σε μια βάρκα και αποκοιμήθηκε. Όμως σηκώθηκε αέρας και παρέσυρε τη βάρκα και ο φίλος μας βρίσκεται σε κίνδυνο… Οι φίλοι του θα τραξουν να τον βοηθήσουν και πρώτη απ΄όλους η αγαπημένη του Λουλού.

    Μια έξυπνη χιουμοριστική ιστορία για τα πρότυπα και τους σούπερ-ήρωες με πρωταγωνιστή το λύκο Ζαχαρία. Μέσα από πολλές περιπέτειες ο μικρός λύκος θα καταλάβει ότι είνια πιο σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου και όχι κάποιος άλλος με φανταστικά προσόντα. Ο σούπερ-ήρωας που τα καταφέρνει όλα, σώζει τους άλλους,προκαλεί το θαυμασμό τους αλλά και κερδίζει το κορίτσι στο τέλος απομυθοποιείται. Γιατί για να αγαπάς και να φροντίζεις τους φίλους σου δεν χρειάζεται να έχεις σούπερ δυνάμεις. Σκόπιμα η συγγραφέας αναφέρει το πρότυπο του Σούπερμαν και του Μπάτμαν που λατρεύουν όλα τα παιδιά και θέλουν να γίνουν σούπερ ήρωες. Όλοι έχουμε μειονεκτήματα και προτερήματα γι’ αυτό και αξίζει ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας γι ‘ αυτό που ακριβώς είναι.

    Η εικονογράφηση με τα έντονα χρώματα κερδίζει στο μάτι του μικρού αναγνώστη και η σελίδα με το φίλο του λύκου τον Τζίμη σκαρφαλωμένο πάνω στο δέντρο. Απολαυστικός, αστείος και αδέξιος γκαφατζής ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας καταφέρνει να γίνει αγαπημένος ήρωας μέσα από τις περιπέτειες του. Οι φίλοι είναι πάντα δίπλα του, για να τον βοηθούν και να τον στηρίζουν αλλά και να του υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Σας το προτείνουμε για τις μικρές ηλικίες όπου υπάρχει πληθώρα σούπερ ηρώων που λειτουργούν ως πρότυπα και κατακλίζουν την τηλεόραση, τα αυτοκόλλητα, τα βίντεο παιχνίδια.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ – ήρωας
    Σειρά: Ο λύκος Ζαχαρίας
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Εικονογράφηση: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Μετάφραση Σοφία Παλάκη
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Μάιος 2017
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 21
    ISBN: 978-960-569-673-3

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular