More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ λύκος Ζαχαρίας και το μυστήριο στο μουσείο, της Οριάν Λαλμόν (εικ.:...

    Ο λύκος Ζαχαρίας και το μυστήριο στο μουσείο, της Οριάν Λαλμόν (εικ.: Ελεονόρ Τουιλιέ)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει απόσπασμα- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Δώστε μου ένα μουσείο και θα το γεμίσω.
    Πάμπλο Πικάσο

    Στον λύκο Ζαχαρία δεν άρεσαν καθόλου οι επισκέψεις στο μουσείο. «Σήμερα θα πάμε στο μουσείο!» του ανακοίνωσε η αγαπημένη του Λουλού και καθώς ήταν ερωτευμένος μαζί της, δέχτηκε.

    Την ξενάγηση ανέλαβε ο καθηγητής Κουκουβάγιας, ξεκινώντας από έναν γνωστό πίνακα του Λυκονάρντο ντα Βίντσι. Ο λύκος Ζαχαρίας παρατηρεί ένα φεγγάρι σε πίνακα του Πάμπλο Λυκάσο, ύστερα επιχειρεί να ανέβει στο γλυπτό μιας πολικής αρκούδας κάτι που ενεργοποίησε τον συναγερμό.

    Κάποια στιγμή ο φύλακας φωνάζει για μια κλοπή. Εξαφανίστηκε μια μοναδική στον κόσμο μάσκα από το Θιβέτ. Ψάχνουν μέσα στο μουσείο, όπου εν τω μεταξύ ο Ζαχαρίας βλέπουν ομοιώματα ζώων, σκελετούς δεινοσαύρων και απολιθώματα, άλλη αίθουσα με σαρκοφάγους Φαραώ ώσπου φτάνουν στα ίχνη αυτού που πήρε την σπάνια μάσκα… Ο λύκος Ζαχαρίας έχει μόλις λύσει ένα δύσκολο μυστήριο σε μέρος που δεν του άρεσε καθόλου: ένα μουσείο!

    Η ιστορία του δημοφιλέστατου στα παιδιά λύκου Ζαχαρία αναδεικνύει την αξία της τέχνης και την απρόσμενη δυναμική των μουσείων που δεν είναι απλές αίθουσες όπου εκτίθενται έργα τέχνης, αλλά κάτι πιο πολυσύνθετο και ενδιαφέρον.

    Η επίσκεψη του Ζαχαρία στο μουσείο φανερώνει στα παιδιά τα πολλά διαφορετικά είδη μουσείων. Πινακοθήκη, ζωολογικό, προϊστορικό, αρχαιολογικό, αιγυπτιακού πολιτισμού (αρχαίων πολιτισμών ευρύτερα), μοντέρνας τέχνης, πρωτογενών τεχνών ενώνονται σε ένα μουσείο για να δείξουν τη δύναμη των μουσείων στον αναγνώστη, ενώ οι ενήλικες συν-αναγνώστες μπορούν να διακρίνουν αμέτρητους σπουδαίους καλλιτέχνες, πίνακες και ρεύματα. Ντα Βίντσι, Ματίς, Πικάσο, Βελάσκεζ, Αρτσιμπόλντο, Βερμέερ, Κλέε,Κάλο, Μουνκ και οι τάσεις που εκπροσωπούσαν μπορούν να γίνουν μιας πρώτης τάξεως μαγιά για μύηση στον κόσμο της τέχνης. Έναν κόσμο που δεν σταματά στους πίνακες αλλά προχωρά στα αγάλματα, τα γλυπτά, τις πάσης φύσεως δημιουργίες των ανθρώπων, περνώντας ακολούθως σε μεγάλους πολιτισμούς όπως ο Αιγυπτιακός, αλλά και σε άλλες μορφές εκθεμάτων, όπως τα ζώα, προϊστορικά και μη.

    Μες το χιούμορ, την απλότητα, την απλή δομή, την αθωότητα του χαρακτήρα και τα μηνύματα που δεν υποδεικνύονται αλλά διακρίνονται, ο λύκος Ζαχαρίας αρέσει και πάλι.

    Για αναγνώστες από 4 ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Η επίσκεψη του Ζαχαρία στο μουσείο φανερώνει στα παιδιά τα πολλά διαφορετικά είδη μουσείων. Πινακοθήκη, ζωολογικό, προϊστορικό, αρχαιολογικό, αιγυπτιακού πολιτισμού (αρχαίων πολιτισμών ευρύτερα), μοντέρνας τέχνης, πρωτογενών τεχνών ενώνονται σε ένα μουσείο για να δείξουν τη δύναμη των μουσείων στον αναγνώστη, ενώ οι ενήλικες συν-αναγνώστες μπορούν να διακρίνουν αμέτρητους σπουδαίους καλλιτέχνες, πίνακες και ρεύματα. Ντα Βίντσι, Ματίς, Πικάσο, Βελάσκεζ, Αρτσιμπόλντο, Βερμέερ, Κλέε,Κάλο, Μουνκ και οι τάσεις που εκπροσωπούσαν μπορούν να γίνουν μιας πρώτης τάξεως μαγιά για μύηση στον κόσμο της τέχνης.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Σπύρος Σακκάς – Μες στο μουσείο

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο λύκος Ζαχαρίας και το μυστήριο στο μουσείο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le loup qui enquetait au musee
    Συγγραφέας: Οριάν Λαλμόν
    Εικονογράφηση: Ελεονόρ Τουιλιέ
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 8/3/2021
    Μετάφραση: Κέλλυ Δημοπούλου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 21
    ISBN: 978-960-484-633-7

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular