More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20188-11 ετώνΟ μασκοφόρος εκδικητής, του Σπύρου Γιαννακόπουλου

    Ο μασκοφόρος εκδικητής, του Σπύρου Γιαννακόπουλου

    Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Αθήνας, πρόκειται να φιλοξενηθεί για έναν μήνα το ανεκτίμητης αξίας σημαντικό έκθεμα “Το Μάτι του Δράκου”. Οι αστυνόμοι Γκίκας, Μανίκας και Καραμπανίκας εργάζονταν πυρετωδώς για να γίνει το Μάτι του Δράκου όνειρο απατηλό για όποιον διανοηθεί να το αγγίξει έστω. Όμως δεν τους αρκεί αυτό. Σκοπεύουν να εγκλωβίσουν το Μαύρο Φάντασμα, δίνοντάς του την ψευδαίσθηση ότι το Μάτι του Δράκου θα είναι μια εύκολη λεία γι’ αυτόν.

    Ο Άγης που είχε κλείσει πια τα 10 του χρόνια λύσσαξε πραγματικά όταν έμαθε ότι οι γονείς του θα πήγαιναν τελικά στην Βαρκελώνη και όχι στη γεμάτη μνημεία και εκκλησίες Ρώμη που είχαν αρχικά πει. “Καμπ νου”, “Μπάρτσα” είναι η αιτία που η Βαρκελώνη ήταν ο προορισμός της ζωής του. Μην έχοντας άλλη επιλογή και με ένα ελκυστικό video game ανά χείρας, ο Άγης έσκυψε το κεφάλι και παρέμεινε στην κανονική του ζωή. Και ποιος θα τον πρόσεχε όσο θα έλειπαν οι γονείς του; Μα ο καταπληκτικός αφηρημένος θείος Χάρης!

    Πώς συνδέονται το περίφημο Μάτι του Δράκου, ο Άγης, ο μασκοφόρος εκδικητής, το παιχνίδι Εξολοθρευτής 2000 και ο θείος Άγης μεταξύ τους; Ο Άγης και ο θείος Χάρης πηγαίνουν στο μουσείο, για να κάνουν το χατίρι της μαμάς. Στην είσοδο, οι αστυνομικοί τους σταματούν καθώς ο Άγης έχει στην τσάντα του το όπλο του Εξολοθρευτή 2000 και τα ρούχα του Μασκοφόρου Εκδικητή. Λίγο πριν τους περάσουν χειροπέδες, ο θείος Χάρης τους πείθει ότι πρόκειται για ένα πλαστικό ακίνδυνο παιχνίδι.

    Τα πράγματα όμως θα αγριέψουν πολύ όταν στο μουσείο ο Άγης θα έρθει αντιμέτωπος με το Μαύρο Φάντασμα, τον διαβόητο διαρρήκτη, ενώ οι αστυνομικοί κάθε τρεις και λίγο θα υποπτεύονται τον Άγη και τον θείο του ως μέλη συμμορίας που ξεγελά με πλαστικά όπλα.

    Αν σας άρεσε η “Πορτοκαλάδα με ανθρακικό”, ο “Μασκοφόρος Εκδικητής” θα σας γοητεύσει διπλά. Ακόμα πιο σπιρτόζικος και ευφάνταστος, με περισσότερο μυστήριο και πλοκή και πολλά διακειμενικά και ρεαλιστικά στοιχεία, θα κρατήσει με το ρυθμό, το χιούμορ και την ενδιαφέρουσα γραφή του κάθε αναγνώστη, καθώς πάνω απ’ όλα είναι μια απολαυστική ιστορία. Το ντούετο του ζωηρού ανιψιού και του αφηρημένου θείου είναι εξαιρετικό στη χημεία του, η αφήγηση του Σπύρου Γιαννακόπουλου καθαρή και προσηλώμενη στην ιστορία κι όχι στον ξεπερασμένο λογοτεχνικό εντυπωσιασμό, το χιούμορ και η οξύνοια διαρκή και το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που θα χαρείτε την ανάγνωσή του.

    Τα όμορφα, δίχρωμα κόμικ σκίτσα της εικονογράφησης είναι του Πέτρου Χριστούλια. Για παιδιά από 8 ετών (συλλογή χελιδόνια). Εκδόσεις Πατάκη. Προτείνεται.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο μασκοφόρος εκδικητής
    Συγγραφέας: Σπύρος Γιαννακόπουλος
    Σύνθεση εξωφύλλου: Πέτρος Χριστούλιας
    Εκδόσεις: Πατάκη, Νοέμβριος 2017
    Διόρθωση: Αντωνία Γουναροπούλου
    Φιλμ-μοντάζ: Μαρία Ποινιού Ρένεση
    Σελίδες: 168
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-7498-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular