More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΟ Ντετέκτιβ Ρόνι, δυο νέα βιβλία αστυνομικού μυστηρίου για παιδιά

    Ο Ντετέκτιβ Ρόνι, δυο νέα βιβλία αστυνομικού μυστηρίου για παιδιά

    Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς του Rory Branagan (Detective) από τους Άντριου Κλόουβερ και Ραλφ Λαζάρ κυκλοφορούν εδώ και λίγες μέρες στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Ευγενίας Κολυδά.

    Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα σειρά αστυνομικών ιστοριών μυστηρίου για παιδιά 8-11 ετών περίπου. Πολυσέλιδοι τόμοι με άπειρα ασπρόμαυρα, κόμικ σκίτσα, γρήγορο, ευκολοδιάβαστο κείμενο και ευχάριστο, περιπετειώδη χαρακτήρα. Η γραφή και η συνομιλία του κειμένου με την εικονογράφηση διακρίνονται από αρκετό χιούμορ, ωστόσο αραιά και που κάνει την εμφάνισή της μια συγκινητική νοσταλγία για τον μπαμπά του Ρόνι που έχει εξαφανιστεί και του λείπει.

    Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα βιβλία του Ρόνι από τα ομοειδή του παγκοσμίως, καθώς και η διάθεση για δημιουργία πρωτότυπων ιστοριών και όχι μυστηρίων σε δημοφιλείς τοποθεσίες του κόσμου (Αίγυπτος, Βενετία κτλ).

    Τα βιβλία του Ρόνι διαβάζονται ιδιαιτέρως ευχάριστα και γρήγορα όπως είπα και έχουν αρκετές ενδιαφέρουσες διακλαδώσεις σε διάφορα θέματα που ξεφυτρώνουν είτε ως νύξεις είτε με σαφήνεια.

    ΒΙΒΛΙΟ 1: Ο Ντετέκτιβ Ρόνι τρώει τους κακούς λάχανο

    “Είμαι ο Ρόνι Μπράναγκαν. Είμαι αληθινός ντετέκτιβ. Αυτό το δεντρόσπιτο είναι το κρησφύγετό μου. Έρχομαι εδώ για να διαβάζω, να χαλαρώνω και να κατασκοπεύω τον κόσμο”.

    Έτσι ξεκινά το πρώτο βιβλίο του δεκάχρονου ντετέκτιβ Ρόνι.

    Ζει με την μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό του και ο καλύτερος φίλος του είναι ο σκύλος λουκάνικο της κυρίας Γουέλκιν, της γειτόνισσας. Και γενικά η ζωή του είναι απίθανη. Εκτός από ένα πράγμα που δεν του λέει κανείς: “Γιατί εξαφανίστηκε ο μπαμπάς μου όταν ήμουν τριών;” Τη μια στιγμή ήταν στο πάρκο και έσπρωχνε την κούνια του και την επόμενη… είχε εξαφανιστεί. Γιατί έφυγε; Και που πήγε; Κι αυτό… το να ανακαλύψει τι συνέβη στον μπαμπά του είναι που τον μετατρέπει σε έναν αληθινό ντετέκτιβ… Αυτή είναι η ιστορία του Ρόνι που έψαξε να βρει τι συνέβη στον μπαμπά του…

    ΒΙΒΛΙΟ 2: Ο Ντετέκτιβ Ρόνι βάζει τα γέλια μπροστά στον κίνδυνο (Η συμμορία των σκύλων)

    Στην δεύτερη περιπέτειά του, ο αληθινός ντετέκτιβ Ρόνι Μπράναγκαν ανακαλύπτει ότι κάποιοι κλέβουν σκύλους στην οδό Ντιν Σουίφτ όπου μένει ο ίδιος. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο αγαπημένος του φίλος, ο σκύλος λουκάνικο, ο Γουίλκινς Γουέλκιν βρίσκεται σε κίνδυνο.Ο Ρόνι είναι αποφασισμένος να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις κλοπές σκύλων. Η κατασκοπεία αρχίζει. Η συμμορία των σκύλων δεν αστειεύεται. Ούτε και ο Ρόνι.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Ντετέκτιβ Ρόνι τρώει τους κακούς λάχανο
    Ο Ντετέκτιβ Ρόνι Βάζει τα γέλια μπροστά στον κίνδυνο
    Τίτλος: Rory Branagan (Detective)
    Rory Branagan (Detective)-The dog squad
    Συγγραφέας: Άντριου Κλόουβερ
    Εικονογράφηση: Ραλφ Λαζάρ
    Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2019
    Επιμέλεια-διόρθωση: Αναστασία Σακελλαρίου
    Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: Μερσίνα Λαδοπούλου
    Σελίδες: 344-360
    Μέγεθος: 15 Χ 21
    ISBN:
    978-618-01-2932-8
    978-618-01-2934-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular