More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20218-11 ετώνΟ Τομ Ο' Κλοκ και οι Ντετέκτιβ του Χρόνου, του Σερ Στιβ...

    Ο Τομ Ο’ Κλοκ και οι Ντετέκτιβ του Χρόνου, του Σερ Στιβ Στίβενσον (3 βιβλία, μετ.: Γ. Κασαπίδης)

    Διαβάζεται σε 5 ‘- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Κατασκοπευτική λογοτεχνία με απόχρωση βιβλίου γνώσεων

    Idea: Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως όταν ξέρεις κάτι, θα πρέπει κάτι να κάνεις γι’ αυτό.
    Τζον Λε Καρρέ, Βρετανός Συγγραφέας κατασκοπευτικών και αστυνομικών βιβλίων

    Κλοπή στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (Βιβλίο 1)

    Ο δωδεκάχρονος Τομ Ο’ Κλοκ προσπαθεί να παραδώσει ένα βιβλίο από το βιβλιοπωλείο των γονιών του, την ώρα που χτπύαει η δόνηση στην τσέπη του. Το Πρακτορείο Γουέλς τον καλεί για νέα αποστολή στο Χιλιετές Καταφύγιο. Μαζί με τον Τζος και την Ανίκα αποτελούν μια ομάδα ντετέκτιβ με τον χαμηλότερο βαθμό ανάμεσα στις άλλες ομάδες: Σφυρήλατο Σίδερο και για να ανέβουν θέλουν και άλλες επιτυχημένες αποστολές.

    Σύνθημα του Πρακτορείου Γουέλς είναι:

    Είτε διαπράχθηκε σήμερα είτε χθες
    είτε τριακόσια τριάντα τρία χρόνια πριν,
    το έγκλημα παραμένει έγκλημα!

    Η Μις Ντρίσκολ τους αναθέτει.

    Προορισμός: Παρίσι. Άνοιξη 1784. Πέντε χρόνια πριν τη γαλλική επανάσταση.

    Στόχος αποστολής: Να βρεθεί ποιος έκλεψε το κέρινο ομοίωμα της δούκισσας Ιζαμπέλ ντε Πολαστρόν, κυρίας της Αυλής των Βερσαλιών και προσωπικής φίλης της βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας, από το εργαστήρι του Φιλίπ Κούρτιους. Για την εγκληματική πράξη κατηγορείται ένας αθώος, ένας νεαρός που βρίσκεται στη φυλακή της Βαστίλης περιμένοντας να δικαστεί. Από τους τρεις ντετέκτιβ εξαρτάται η αθωότητα του νεαρού.

    Βαθμός επικινδυνότητας: Πρέπει να αποφευχθεί ένα πρόωρο ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης. Ο λαός έχει κουραστεί από τις αδικίες των ευγενών και η σύλληψη του νεαρού παραγιού πιθανόν να πυροδοτήσει την έκρηξη πριν από το αναμενόμενο. Η πιθανότητα να σπάσει η Φούσκα του Χρόνου είναι πολύ μικρήμ οπότε η Μις Ντρίσκολ στέλνει μία ομάδα πρωτάρηδων όπως οι τρεις νεαροί ντετέκτιβ.

    Οι τρεις πράκτορες ταξιδεύουν στη Γαλλία τις παραμονές της επανάστασης και προσπαθούν να αποτρέψουν ένα πρόωρο ξέσπασμά της με ανυπολόγιστες συνέπειες.

    Το φάντασμα της αρένας (Βιβλίο 2)

    Προορισμός: Πομπηία, καλοκαίρι 23 π.Χ.

    Στόχος αποστολής: Να βρεθεί ποιο είναι το μυστηριώδες άτομο που σκορπίζει πανικό στο αμφιθέατρο της πόλης με επικίνδυνα σαμποτάζ.

    Βαθμός επικινδυνότητας: Ο Οκταβιανός Αύγουστος ετοιμάζεται να παρακολουθήσει ένα θέαμα προς τιμήν του, στο οποίο θα αγωνιστούν οι καλύτεροι μονομάχοι της Πομπηίας. Αν κάτι πάει στραβά ο αυτοκράτορας μπορεί να θυμάσει τόσο πολύ, ώστε να καταργήσει τις μονομαχίες σε όλη την αυτοκρατορία! Η πιθανότητα να σκάσει η Φούσκα του Χρόνου είναι μάλλον μικρή.

    Οι Ντετέκτιβ του Χρόνου έχουν δουλειά στην Πομπηία. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν τελευταία στο αμφιθέατρο της πόλης. Ένα αντίβαρο κόπηκε και παραλίγο να σκοτώσει έναν εργάτη, μια σχάρα κλεισμένη απέξω κράτησε φυλακισμένους τους μονομάχους για αρκετές ώρες. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την άφιξη των τριών ντετέκτιβ, ο αυτοκράτορας θα παρακολουθήσει ένα θέαμα στο αμφιθέατρο και υπάρχει μεγάλος φόβος ότι κάτι δε θα πάει καλά. Συνέπεια; Τέρμα οι μονάχοι, το Κολοσσαίο δε θα χτιστεί ποτέ και η ιστορία του ρωμαϊκού πολιτισμού θα αλλάξει εντελώς. “Έχετε πενήντα οκτώ ώρες για να διαλευκάνετε την υπόθεση. Τώρα πηγαίνετε στο βεστιάριο των Εποχών και μην ξεχάσετε να συγχρονίσετε τα Σπειρολόγια προτού μπείτε στο Τούνελ του Χρόνου”, τους είπε η μις Ντρίσκολ.

    Ένας μυστηριώδης μονομάχος-φάντασμα απειλεί την ιστορία της Ρώμης!

    Η ληστεία του αιώνα (Βιβλίο 3)

    Προορισμός: Κάρσον Σίτι, Νεβάδα, άνοιξη 1877

    Στόχος αποστολής: Να προστατευτούν οι ράβδοι ασημιού που μεταφέρονται με τρένο στη Νεμπράσκα, προκειμένου να παραδοθούν με ασφάλεια στους υπευθύνους μιας εταιρίας οικονομικών υπηρεσιών.

    Βαθμός επικινδυνότητας: Ο ληστής Μπλακ Μπαρτ έχει αναγγείλει ότι θέλει να κλέψεις τις ράβδους ασημιού. Αν η ληστεία πετύχει, οι Αμερικανοί θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο τρένο και η λειτουργία των σιδηροδρόμων μπορεί να σταματήσει με σοβαρές συνέπειες για τη μελλοντική ιστορία. Η πιθανότητα να σκάσει η Φούσκα του Χρόνου είναι ελάχιστη.

    Το 1875 το Κάρσον Σίτι άκμαζε. Στους γύρω λόφους βρέθηκε μια μεγάλη φλέβα ασημιού που έγινε γνωστή σε όλους ως Μπινγκ Μπονάντσα (σούπερ κοίτασμα). Αυτό το ασήμι έφερε μεγάλο πλούτο εκείνη την εποχή. Μάλιστα η πρωτεύουσα της Νεβάδα ήταν από τους κύριους κόμβους της Φερστ Τρανσκοντινένταλ Ρεϊλρόουντ, του σιδηροδρόμου δηλαδή που ένωνσε την Ανατολική με τη Δυτική Ακτή των Η.Π.Α, ξεκινώντας τη θρυλική εποποιϊα του Ουέστ! Ο τόπος βρίθει ασημοθήρων, επιχειρηματιών και σερίφηδων. “Πρέπει να προσέχετε μια τεράστια ποσότητα ράβδων ασημιού που θα φορτωθούν σε ένα τρένο με κατεύθυνση την Ομάχα της Νεμπράσκα”. Μια τέτοια ληστεία θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στα τρένα και η Τρανσκοντινένταλ θα κινδυνεύσει να κλείσει λίγα χρόνια μετά τα εγκαίνιά της.

    Ο ληστής Μπλακ Μπαρτ απειλεί με μια μεγάλη κλοπή. Οι τρεις ντετέκτιβ πρέπει να τον σταματήσουν! Αλλά πώς;

    Η μαχητική Ανίκα Λίντμπεργκ, ο παθιασμένος με την ιστορία Τομ Ο’ Κλοκ και ο Τζος Μπένετ, οι τρεις ντετέκτιβ του Χρόνου δεν είναι μόνο μια αξιαγάπητη τριάδα ηρώων, αλλά πρωταγωνιστές σε μια πραγματικά καλοστημένη σειρά ιστορίας και χρονοταξιδιών που μέσα από καλογραμμένη λογοτεχνία μας ταξιδεύει στο χρόνο σε σπουδαίους πολιτισμούς.

    Σπουδαία δουλειά από τον Σερ Στιβ Στίβενσον, συγγραφέα και της Άγκαθα Μίστερι που έχει γνωρίσει επίσης μεγάλη επιτυχία.

    Σημαντικό πρώτον: τα ταξίδια στη Ρώμη για την ανακοπή της διακοπής των μονομαχιών, στην Νεμπράσκα για την παρεμπόδιση ληστείας που θα πάψει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στα τρένα και στο Παρίσι προ της Γαλλικής Επανάστασης για την υπεράσπιση ενός αθώου είναι μάλλον ασυνήθιστοι λόγοι για να πιάσεις σημαντικές παραμέτρους της ιστορίας της ανθρωπότητας. Με άλλα λόγια, δεν έχουμε μια από τα ίδια, αλλά μια σειρά που έχει πραγματικά ψαχτεί στα βάθη του χρόνου.

    Σημαντικό δεύτερον: δεν διαβάζουμε μια περιπέτεια μόνο για να διαβάζουμε. Δεν λαχανιάζουμε ακολουθώντας ένα συνεχές, θεότρελο κυνηγητό. Έχουμε χιούμορ, ωραίους διαλόγους, έχουμε χαρακτήρες, έχουμε ατμόσφαιρα που αναδύεται ήδη από λεπτομέρειες, έχουμε ευρήματα, έχουμε το δημοφιλές ταξίδι στο χρόνο που παίζει πολύ τελευταία, όχι πάντα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

    Σημαντικό τρίτον: τα τρία παιδιά έχουν ζωές στο παρόν, στη Νέα Υόρκη του 2016+, όπου εμπλέκονται σε άλλες, σύγχρονες καταστάσεις: φιλαναγνωσία, εκφοβισμός, έρωτας και άλλα ζητήματα, κάτι που χαρίζει μια έξτρα πινελιά στο βασικό σχήμα που είναι τα ταξίδια στα βάθη της ιστορίας.

    Μια πραγματικά πολύ καλή πρόταση για παιδιά από 9 ετών. Απολαύσαμε την ανάγνωσή τους.

    Στο εξωτερικό έχει φτάσει τα έξι βιβλία και ελπίζουμε να τα γνωρίσουμε και στην Ελλάδα. Λονδίνο του 19ου, Καραϊβική και πειρατές και αρχαία Αίγυπτος (αυτό έχει παίξει αρκετά, τα άλλα δύο όμως σπάνια) είναι τα τρία περιβάλλοντα των επόμενων αυτών βιβλίων.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Η μαχητική Ανίκα Λίντμπεργκ, ο παθιασμένος με την ιστορία Τομ Ο’ Κλοκ και ο Τζος Μπένετ, οι τρεις ντετέκτιβ του Χρόνου δεν είναι μόνο μια αξιαγάπητη τριάδα ηρώων, αλλά πρωταγωνιστές σε μια πραγματικά καλοστημένη σειρά ιστορίας και χρονοταξιδιών που μέσα από καλογραμμένη λογοτεχνία μας ταξιδεύει στο χρόνο σε σπουδαίους πολιτισμού: αρχαία Ρώμη/Πομπηία την εποχή των μονομαχιών, Η.Π.Α. του 19ου την εποχή της άνθισης των σιδηροδρόμων και των ασημοθήρων, Γαλλία λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    GEORGES DELERUE L’hymne à la liberté version orchestrale

    Les Misérables movie soundtrack – Look Down

    Gladiator 15: Elysium (Hans Zimmer)

    Gladiator 17: Now We Are Free (Hans Zimmer)

    Mark Orton – Their Pie

    The Great Train Robbery | Soundtrack Suite (Jerry Goldsmith)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κλοπή στο μουσείο κέρινων ομοιομάτων (Βιβλίο 1)
    Το φάντασμα της αρένας (Βιβλίο 2)
    Η ληστεία του αιώνα (Βιβλίο 3)
    Τίτλος πρωτοτύπου: Colpo al museo delle cere
    Il fantasma dell’arena
    La rapina del secolo
    Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον
    Εικονογράφηση: Nicola Sammarco (εικονογράφηση) – Francesco  Baldassarre, (χρωματισμός) – Stefano Turconi,  (εξώφυλλο)
    Εκδόσεις: Κέδρος, Νοέμβριος 2020
    Σειρά: Ο Τομ Ο’ Κλοκ και οι Ντετέκτιβ του Χρόνου
    Γραφ. προσαρμογή: Χρύσα Τσάμη
    Υπεύθυνη διορθώσεων: Μαρία Σπανάκη
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 144
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-04-5070-5
    978-960-04-5071-2
    978-960-04-5072-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular