More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΟ φανταστικός κόσμος της Ντόρι: Ντόρι, το μαύρο πρόβατο, της Άμπι Χάνλον

    Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι: Ντόρι, το μαύρο πρόβατο, της Άμπι Χάνλον

    Δύο κόσμοι, ένας πραγματικός κι ένας φανταστικός, αλληλοσυμπλέκονται ανασυνθέτοντας μια νέα πραγματικότητα. Την όμορφη και ενδιαφέρουσα καθημερινότητα της Ντόρι ή αλλιώς Ζουζούνα, όπως τη φωνάζουν.

    Η Ντόρι είναι 6 χρονών. Ζει με τους γονείς της και τα μεγαλύτερα αδέλφια της, το Λουκ και τη Βάιολετ. Έχει την κολλητή της φίλη Ρόζαμπελ, τον παλιό της φίλο Τζορτζ, αλλά και τον κύριο Νάγκι (η νεραϊδονονά της), την κυρία Φαγάνα, (ο εχθρός της) και τη Μέρι, ένα γλυκύτατο τερατάκι (η καλύτερή της φίλη) που μαζί τους ζει ξεχωριστές στιγμές.

    Το μυαλό της ξεχειλίζει από φαντασία μετατρέποντας τη ζωή της σε μια διαρκή, ευρυματική αναζήτηση φανταστικών ηρώων και στοιχείων που ζει μαζί τους συναρπαστικά. Κάθε στιγμή εφευρίσκει νέα παιχνίδια, σαν το… «τσιχλοτόξ» την τοξική τσίχλα που συναντάει το πρωί στο δρόμο για το σχολείο. Αυτή η ασυγκράτητη φαντασία της όμως κάνει κάποιες φορές τους γονείς της να ανησυχούν και τα αδέρφια της να δυσανασχετούν.

    Μια μέρα η δασκάλα της τους αναθέτει έναν βιβλιοσύντροφο που μαζί του κάθε μέρα θα διαβάζουν τα ίδια βιβλία. Δίνει στη Ντόρι και το φίλο της το Τζορτζ τη «χαρούμενη φάρμα». Η Ντόρι δεν τα πάει πολύ καλά με την ανάγνωση. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο βλέπει ένα πολύ γλυκούλι μαύρο προβατάκι… το «Γκόμπλιν». Έχει χαθεί; Πώς θα το βοηθήσει να βρει την οικογένεια του; Πώς θα το γυρίσει πίσω; Θέλει πολύ να μάθει να διαβάζει. Το μαύρο πρόβατο θα την επισκεφθεί, θα μπει μέσα στο δωμάτιό της και η Ντόρι θα μπει μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Η καλπάζουσα φαντασία της θα απογειωθεί όταν (στην προσπάθειά της να μάθει ανάγνωση) θα μπει μαζί με τους φίλους της στον μαγικό κόσμο του βιβλίου ζώντας μια μοναδική ιστορία.

    Η μικρή ηρωίδα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της γίνεται αξιολάτρευτη! Αστεία, ζωηρή, με αγαπημένους φίλους και ασυγκράτητη φαντασία, αλλά και άκρως αληθινή με στιγμές ανησυχίας, φόβου και διαφωνίας με το οικογενειακό της περιβάλλον γίνεται σημείο αναφοράς για κάθε παιδί αυτής της ηλικίας.

    Η πλούσια ασπρόμαυρη εικονογράφηση συμπληρώνει πολύ όμορφα το κείμενο δίνοντάς του ζωντάνια.

    Ταυτόχρονα η αμεσότητα του λόγου με την πρωτοπρόσωπη αφήγηση, τα πλούσια διαλογικά μέρη και το πηγαίο διάχυτο χιούμορ το κάνουν ανάλαφρο, αστείο και άκρως διασκεδαστικό, καθιστώντας την ανάγνωση του βιβλίου ευχάριστη και απολαυστική και προκαλώντας το αυθόρμητο γέλιο των παιδιών.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ντόρι, το μαύρο πρόβατο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Dory Fantasmagory-Dory Dory Black Sheep
    Συγγραφέας: Abby Hanlon
    Εικονογράφηση: Abby Hanlon
    Σειρά: Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι
    Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2019
    Σελίδες: 168
    Μέγεθος: 13 Χ 20
    ISBN: 978-618-03-0826-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular