More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟ Penguin Random House, η PEN America και άλλοι μήνυσαν την κομητεία...

    Ο Penguin Random House, η PEN America και άλλοι μήνυσαν την κομητεία της Φλόριντα για αφαίρεση βιβλίων LGBTQ

    Ο μεγαλύτερος αγγλόφωνος εκδοτικός οίκος του κόσμου Penguin Random House, το αμερικανικό τμήμα του διεθνή οργανισμού προώθησης της φιλαναγνωσίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών PEN International, συγγραφείς, ανάμεσά τους και ο queer συγγραφέας Young Adult βιβλίων Ντέιβιντ Λέβιθαν και γονείς υπέβαλαν μήνυση εναντίον της κομητείας της Φλόριντα για αφαίρεση βιβλίων που αφορούσαν σε θέματα φυλής καθώς και της LGBTQ κοινότητας, κατηγορώντας την ευθέως για παράνομη και αναχρονιστική λογοκρισία. .

    Στην αγωγή τους αναφέρεται ότι το Σχολικό Συμβούλιο της κομητείας Escambia της Φλόριντα έχει αφαιρέσει ή περιορίσει βιβλία σχετικά με τη φυλή, τον ρατσισμό, τις LGBTQ ταυτότητες, καθώς και βιβλία μη λευκών και LGBTQ συγγραφέων. 

    Αγγίζουν τα διακόσια τα βιβλία για παιδιά και νέους που έχουν στοχοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή το 2022, σύμφωνα με πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό, ενώ δίκτυα όπως το CNN αναφέρουν ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς τους τίτλους βιβλίουν έχουν τεθεί σε καθεστώς περιορισμένης πρόσβασης απαιτώντας πλέον γονική άδεια για την πρόσβαση σε αυτά.

    Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας δυναμικής σύγκρουσης μεταξύ συντηρητικών φωνών που ζητούν περιορισμό στη διακίνηση των ιδεών και της έκφρασης αναλόγως των προσωπικών τους πεποιθήσεων και αφετέρου του μπλοκ που πιστεύει στην ελευθερία του λόγου, των θεμάτων και της πρόσβασης των παιδιών σε όποια βιβλία επιθυμούν.

    Και στη μέση, σου κάθεται και μια πολιτική ορθότητα που θέλει να αναθεωρήσει ή να επανεγγράψει τα βιβλία του Ρόαλντ Νταλ. Πού να σταθείς και τι να πεις;

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular