More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠέθανε ο συγγραφέας και δάσκαλος Aλκιβιάδης Κούσης

    Πέθανε ο συγγραφέας και δάσκαλος Aλκιβιάδης Κούσης

    Πέθανε χθες μετά από μάχη με την σοβαρή ασθένειά του ο συγγραφέας Aλκιβιάδης Κούσης.

    Ο Αλικιβιάδης Κούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα και ζούσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δάσκαλος από το 1989. Το 2000 αποφοίτησε από το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ κι έκτοτε έχει συμμετάσχει ως εμψυχωτής στην οργάνωση, συγγραφή και παρουσίαση πολλών θεατρικών δρώμενων με παιδιά.

    Η αγάπη του για τα παραμύθια και το γράψιμο ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια. Κείμενα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και στο διαδίκτυο. Το πρώτο του βιβλίο “Οι φίλες μας… οι μάγισσες” κυκλοφόρησε το 2015 από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησε το βιβλίο του “Ο Ορέστης και τα χρώματα” από τις εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής, ενώ την ίδια χρονιά από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε και το βιβλίο του Οι “Σκανταλιές Ενός Πολύ Μικρού Κυρίου, Τα χρόνια πριν από το σχολείο”.

    Είχε ανακοινώσει ο ίδιος την ασθένειά του στις 7 Απριλίου του τρέχοντος έτους στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

    “Αγαπητοί φίλοι και φίλες, όπως θα έχετε παρατηρήσει εδώ και αρκετό καιρό απέχω από την παρέα του facebook. Αυτό συμβαίνει γιατί αντιμετωπίζω ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έχω κοντά μου την οικογένεια και τους κοντινούς μου φίλους που με φροντίζουν κι όλα ευτυχώς πηγαίνουν κατ’ ευχήν. Να έχετε υγεία και να περνάτε πάντα όμορφα”.

    Ειρωνεία της τύχης και της αγάπης είναι ότι πριν λίγες μέρες, στις 6 Ιουλίου αποχαιρέτησε διαδικτυακά το κατοικίδιό του.

    Αιωνία του η μνήμη.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular