More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠίσω από τα μάτια της, της Σάρα Πίνμπορο

    Πίσω από τα μάτια της, της Σάρα Πίνμπορο

    Η Αντέλ και ο Ντέιβιντ. Ένα ζευγάρι που δείχνει πως τα έχει όλα. Εκείνη μια όμορφη, γοητευτική, πλούσια, χαμογελαστή τριαντάρα. Εκείνος εξίσου γοητευτικός, πετυχημένος ψυχίατρος.

    Το τρίτο πρόσωπο λέγεται Λουίζ. Αυτή, από μια καθημερινή, παχουλή, σχεδόν αλκοολική κοπελίτσα, με έναν κατεστραμμένο γάμο κι ένα διχασμένο παιδί, θα πιάσει δουλειά στο ιατρείο του Ντέιβιντ, θα γνωριστεί τυχαία με την Αντέλ με την οποία θα γίνει φίλη, θα γίνει ερωμένη του Ντέιβιντ και θα μπει για τα καλά στο πεδίο του ζευγαριού.

    Γενικά, όλο αυτό είναι μια τρομερή προδοσία, αυτό ήταν που ήθελα να του πω όταν έφευγε. Όλο αυτό. Όμως δεν κατάφερα να μιλήσω. Πώς θα μπορούσα να το κάνω; Δε θέλω να τελειώσει. Αυτή είναι η αλήθεια, και είναι δυσάρεστη. Θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θέλω τον εραστή μου και την καινούργια κολλητή μου.

    Καθώς η Λουίζ μπαίνει όλο και πιο βαθιά στα του ζευγαριού, αντί να μαθαίνει, ανακαλύπτει όλο και συχνότερα ότι δεν γνωρίζει όλο και περισσότερα. Τι συμβαίνει με αυτό το ζευγάρι; Ποια μυστικά έχει; Και κυρίως… ως που μπορεί να φτάσει για να τα προστατεύσει;

    Όταν θα αρχίσουν ένα ένα να αποκαλύπτονται μέσα από τη διπλή αφήγηση της Αντέλ και της Λουίζ, τότε θα γίνει… κόλαση!

    Μια ομολογία όμως θα αποτελέσει προσωρινή ανακούφιση. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει συλλάβει ακόμα. Μια ομολογία δε θα του επιτρέψει να κερδίσει τη Λουίζ. Μια ομολογία δε θα του προσφέρει εμπιστοσύνη και συγχώρεση. Ο Ντέιβιντ αξίζει και τα δύο. Ορισμένα μυστικά πρέπει να ανασκαφούν, όχι μόνο να ειπωθούν, και η μικρή μας αμαρτία είναι ένα από αυτά. Θα μπορούσα να τα έχω κάνει όλα αυτά με πολύ απλούστερο τρόπο. Θα μπορούσα να τους έχω αφήσει στην ησυχία τους και ίσως κάποια στιγμή ο Ντέιβιντ να έλεγε στη Λουίζ την αλήθεια για τον γάμο μας και το γεγονός που τον έχει διαμορφώσει, κι εκείνη θα τον είχε πιστέψει, όμως ο Ντέιβιντ πάντοτε θα αναρωτιόταν αν μέσα της επέμενε μια μικρή αμφιβολία. Θα αναζητούσε διαρκώς στο βλέμμα της σημάδια καχυποψίας. Μια απλή περιγραφή δεν προσφέρει κάτι το συμπαγές. Τα πάντα εξαρτώνται από τη Λουίζ. Πρέπει μόνη της να ανακαλύψει το ποταπό παρελθόν μας. Πρέπει να μας απαλλάξει και τους δύο μέσα από την απόλυτη πίστη της.

    Η Σάρα Πίνμπορο, με δύο τόσο διαφορετικές αφηγήσεις και οπτικές, και με μια πλοκή στημένη θα έλεγα αριστοτεχνικά, φτιάχνει ένα άρτια στημένο θρίλερ που σε απορροφά, να σέρνει δω κι εκεί, ένα domestic noir αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον νεολογισμό της Elizabeth Haynes, που συναρπάζει με την εσωτερικότητά του, την ύφανση των μυστικών του και την ψυχοσύνθεση των τριών κεντρικών ηρώων του.

    Το μυθιστόρημα της Σάρα Πίνμπορο κυκλοφορεί ήδη σε 19 χώρες ενώ πρόκειται να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

    Εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση Χρήστου Καψάλη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πίσω από τα μάτια της
    Συγγραφέας: Σάρα Πίνμπορο
    Εικονογράφηση: Χρήστος Καψάλης
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2017
    Σελίδες: 456
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-1916-9
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular