More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαιχνίδιαΠαιχνιδοτράγουδα και βίντεο με κινήσεις για πάρτι στο σχολείο, το σπίτι και...

    Παιχνιδοτράγουδα και βίντεο με κινήσεις για πάρτι στο σχολείο, το σπίτι και όχι μόνο

    Τα τελευταία χρόνια με την ραγδαία ανάπτυξη του Youtube, του TikTok και άλλων υποδοχέων βίντεο που μοιράζουν αναγνωρισιμότητα, χρήματα και δρόμους δημοφιλίας, έχουν γίνει μεγάλη μόδα τα παιχνιδοτράγουδα. Στην Ελλάδα είχαμε και έχουμε δυο τρεις σημαντικούς εκπροσώπους του είδους, αλλά όλες αυτές οι μουσικοκινητικές και παιχνιδοτραγουδιστικές τους ιδέες δεν έφτασαν στην οπτικοποίηση κινήσεων ώστε να συμβαδίσουν με την εποχή.

    Στο εξωτερικό που το έπιασαν γρήγορα το νόημα, άφησαν τα πολλά παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά στην άκρη και όρμησαν με εκατοντάδες βίντεο ψυχοκινητικά αναπτύσσοντας ένα ρεύμα παιχνιδοτράγουδων, παραδοσιακών και μη, παλιών και νεώτερων, με σύγχρονα βίντεο, κινησιολογία, ευχάριστα στον ρυθμό και συχνά εύκολο στίχο, ακόμα και για μην γνωρίζοντας αγγλικά.

    Μια κατηγορία μόνα τους είναι τα τραγούδια Freeze όπου χορεύεις στον ρυθμό και τις κινήσεις που σου υπαγορεύει το βίντεο και ο εμψυχωτής και όταν ακουστεί το freeze ή κάτι αντίστοιχο, παγώνεις, κόκαλο, ακίνητος! Μια άλλη κατηγορία μόνος του είναι τα παιχνιδοτράγουδα του Jack Hartmann, ο οποίος το έκανε επιστήμη το πράγμα, γεννάει ιδέες από το μηδέν και τις ντύνει με απλότητα και χαρά.

    Το Aram Sam Sam είναι ασφαλώς πολύ γνωστό, αγαπημένο και διασκεδαστικό, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμα τραγούδια για να διασκεδάσουν τα παιδι, είτε στα αποκριάτικα ή άλλα πάρτι τους, είτε στην καθημερινότητά τους. Μια πολύ διασκεδαστική κατηγορία που έχει επίσης γνωρίσει ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα είναι τα τραγούδια και βίντεο zumba για παιδιά, όπου θα βρείτε γνωστούς και άγνωστους ρυθμούς με κινήσεις ευχάριστες και διαβαθμισμένης δυσκολίας (θεωρώ).

    Θυμηθείτε εδώ και τα 80 τραγούδια φουλ στο κέφι για το αποκριάτικο πάρτι μας και τα αποκριάτικα παραδοσιακά παιχνίδια και δώστε του να κατάλαβει.

    Ας δούμε μερικά από όσα μαζέψαμε (πατώντας στον τίτλο μεταφέρεστε στο youtube, πατώντας το play το τραγούδι παίζει εντός του άρθρου):

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular