More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΠεριπέτειες με την Ούνα και τον Μπάμπα: Γεια σου, αβγουλάκι! και Καληνύχτα,...

    Περιπέτειες με την Ούνα και τον Μπάμπα: Γεια σου, αβγουλάκι! και Καληνύχτα, φεγγαράκι (Puffin Rock, Netflix)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 3-5) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Το Puffin Rock είναι ιρλανδική παιδική τηλεοπτική σειρά που έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιανουαρίου του 2105 στην Ιρλανδία στο δίκτυο RTÉjr ενώ ακολούθως προβλήθηκε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Αυστραλία, Ελλάδα για να φτάσει στην πλατφόρμα του Netflix και από εκεί σε πολλές ακόμα χώρες.

    Η σειρά βασίζεται στο νησί Puffin, που βρίσκεται στα ανοιχτά των ιρλανδικών ακτών, ένα νησί ύψους 145 μέτρων, με εντυπωσιακούς  απόκρημνους βράχους όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί χιλιάδες Puffins, τα μοναδικά πουλιά Φρατέρκουλα ή παπαγάλους της θάλασσας ή πουφίνοι όπως είναι επίσης γνωστοί. Το όνομα Φρατέρκουλα προέρχεται από το λατινικό frater (=αδελφός- μοναχός, fratello=αδερφός στη σύγχρονη ιταλική) με το θηλυκό υποκοριστικό -ula στην κατάληξη να παραπέμπει στο μικρή (αδερφή), το οποίο με τη σειρά του παραπέμπει στο παρουσιαστικό του πουλιού που θυμίζει καλόγρια. 

    Περί τίνος πρόκειται

    Είναι οι περιπέτειες της Ούνα και του Μπάμπα, δυο Puffins από το μικρό νησί Πάφιν Ροκ, και των φίλων τους.

    Στο Καληνύχτα, φεγγαράκι! ο Ότο η κουκουβάγια δηλώνει την ανυπομονησία του για τη μεγάλη πανσέληνο που θα φωτίσει απόψε το νησί τους. Ο ένας μεταφέρει στον άλλο το νέο. Όμως η Ούνα είναι κάπως κουρασμένη. Και όταν θα βγει το μεγάλο φεγγάρι κανείς δε θα τη βρίσκει. Θα προλάβει να απολαύσει το μεγάλο, λαμπερό φεγγάρι που τόσο συναρπάζει όλους;

    Καθώς παίζουν κυνηγητό, η Ούνα, ο Μπάμπα και ο Μόσι ανακαλύπτουν ένα μπλε, μυστηριώδες πράγμα που τελικά, όχι, δεν είναι μούρο, είναι ένα αβγό! Μπλε αβγό! Σίγουρα δεν είναι κάποιου πουφίνου, αφού αυτοί κάνουν άσπρα αβγά. Αλλά… ποιανού είναι; “Θα βρούμε τους γονείς σου” το διαβεβαιώνουν.

    Μήπως είναι αβγό γλάρων; αναρωτιούνται καθώς βλέπουν από πάνω τους κάτι θυμωμένους γλάρους να τους παρακολουθούν. Η αποστολή είναι δύσκολη. Φτάνουν στη φωλιά των γλάρων, όμως εκεί τα αβγά είναι καφέ! Δεν είναι αβγό γλάρου. Όταν το αβγό αρχίζει να κουνιέται και σπάει, όλοι θα μάθουν την αλήθεια για την οικογένειά του!

    Εστιάζοντας

    Είναι απλής δομής, ήπιας πλοκής περιπέτειες, δίχως ένταση στα γεγονότα, που με γλυκύτητα  αναπτύσσουν τρυφερές ιστορίες για τη μαγεία της φύσης, την οικογένεια και την αξία του ανήκειν.

    Η έλλειψη φανερού διδακτισμού και ηθικολογίας, ο απλός λόγος και η animation εικονογράφηση με τα έντονα χρώματα και τις μεγάλες, καθαρές μορφές, που βασίζεται ασφαλώς στην τηλεοπτική εκδοχή των ηρώων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς.

    Θεωρώ ότι είναι πολύ ευχάριστα αναγνώσματα για παιδιά 3-4 ετών. Μπορεί το πρωτόλειο υλικό τους να είναι η επιτυχημένη σειρά που τώρα βρίσκεται στην πλατφόρμα του Netflix, ωστόσο τα δύο βιβλία έχουν τη μαγεία του έντυπου λόγου και της στατικής εικονογράφησης που προσφέρει το δικό της ταξίδι.

    Εξαιρετική επιλογή το νησί, τα συγκεκριμένα πουλιά που δεν έχουν υπάρξει δημοφιλή στην τηλεόραση ή άλλα βιβλία και το πραγματικό παρασκήνιο που τα συνοδεύει.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    Extra

    Στο Netflix θα βρείτε 2 σεζόν με 13 επεισόδια η καθεμιά διάρκειας 20 λεπτών. Βλέπεται πολύ ευχάριστα και αν δεν το παρακάνετε με την ώρα είναι ιδανική για ηλικίες 3-5 ετών.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Puffin Rock Theme Song

    Puffin Rock – Frog Song

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Περιπέτειες με την Ούνα και τον Μπάμπα: Καληνύχτα, φεγγαράκι!
    Περιπέτειες με την Ούνα και τον Μπάμπα: Γεια σου, αβγουλάκι!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Puffin Rock – Goodnight beautiful moon
    Puffin Rock – Hello little egg
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Φεβρουάριος 2022
    Μετάφραση: Αναστασία Αθηναίου
    Σελιδοποίηση: Νατάσσα Χαραλαμπίδη
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN: 978-960-653-890-2
    978-960-653-891-9

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular