More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΠετυχαίνω στο γυμνάσιο, των Χριστίνας Ρασιδάκη και Σμαρούλας Παντελή

    Πετυχαίνω στο γυμνάσιο, των Χριστίνας Ρασιδάκη και Σμαρούλας Παντελή

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 11+ (target 11-13) – Οδηγός για μαθητές γυμνασίου

    Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
    Μπέρτραντ Ράσελ

    Η Χριστίνα Ρασιδάκη και η Σμαρούλα Παντελή δίνουν στους μαθητές γυμνασίου λόγους να μη φοβούνται και γνώση για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ο φόβος για το άγνωστο. Ο μεγαλύτερος φόβος του ανθρώπου σε κάθε ηλικία, σε κάθε στάδιο, σε κάθε νοητική κατάσταση. Η μετάβαση από τη μία βαθμίδα στην άλλη είναι μια χαρακτηριστική είσοδος στο άγνωστο για έναν προέφηβο που την ίδια στιγμή που εγκαταλείπει το δημοτικό, εγκαταλείπει και την παιδική ηλικία μπαίνοντας σε εκείνο που λέγεται εφηβεία. Κι αυτό το άγνωστο σε γεμίζει ανασφάλεια, καθώς οι προκλήσεις αλλάζουν μαζί με όλα: συμμαθητές, καθηγητές, συσχετισμοί, μαθήματα, τρόπος διαβάσματος, απαιτήσεις, το μυαλό σου, το σώμα σου, οι ανάγκες σου, οι παρέες σου.

    Ξαφνικά γίνεσαι ένας άλλος. Και όλοι οι άλλοι περιμένουν έναν άλλο. Από παιδί, είσαι πλέον κάτι που δεν είναι ακριβώς μόνο παιδί. Από παιχνίδι και χαρά, αρχίζουν να υπάρχουν κάποιες μεγαλύτερες απαιτήσεις σε πολλά επίπεδα. Πώς θα τα αντιμετωπίσεις όλα αυτά;

    Η Χριστίνα Ρασιδάκη και η Σμαρούλα Παντελή δίνουν καθαρές απαντήσεις στα παιδιά. Γιατί σε αυτά απευθύνονται και το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν χάρτη για να μη χαθούν στο νέο σχολείο και τη νέα ζωή που θα ξεκινήσει για αυτά. Καλά, μην τρομάζετε. Δε θα ανακαλύψετε την Αμερική πηγαίνοντας στο γυμνάσιο. Αλλά σίγουρα θα αισθανθείτε ένα δέος που θα θυμίζει λίγο από αυτό. Οπότε πάρτε βαθιά αναπνοή και ξεκινήστε να διαβάζετε αυτόν τον οδηγό. Άγχος, δυσκολίες, εμπόδια, θετική σκέψη, αυτοεκπληρούμενη προφητεία (να πιστεύεις κάτι για τον εαυτό σου ώστε να δημιουργείς τις προϋποθέσεις να σου συμβεί τελικά, θετικό ή αρνητικό), στόχοι και κίνητρα, ξεκούραση, διασκέδαση, φιλίες, διάβασμα, οργάνωση χρόνου και διαβάσματος, διάβασμα μόνος/-η και με παρέα, η ώρα των εξετάσεων. Είναι μια πλήρης ανάλυση όλων όσων θα συναντήσει ένα παιδί στο γυμνάσιο.

    Στο παράρτημα περιέχονται ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και χαλάρωσης, ασκήσεις ξεμουδιάσματος, συμβουλές διατροφής που ενισχύουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την απορροφητικότητα της γνώσης, καθώς και ένας σύντομος επαγγελματικός προσανατολισμός για μια πρώτη κατεύθυνση.

    Το σημαντικό που προσπαθούν οι δύο συγγραφείς είναι να δείξουν στο παιδί πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η καλή σχέση με τον εαυτό του, η αποδοχή του, η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, η διαχείριση κάποιας απόρριψης (π.χ. κάποιου φλερτ), η γνωριμία με τα θέλω του, με τις επιθυμίες του.

    Για αναγνώστες 11-12 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Πετυχαίνω στο γυμνάσιο
    Συγγραφέας: Χριστίνα Ρασιδάκη, Σμαρούλα Παντελή
    Εικονογράφηση εξωφ.: Jowawizher
    Εκδόσεις: Πατάκη, Αύγουστος 2022 (Α’ έκδοση 2012)
    Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 232
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN: 978-960-16-8604-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular