More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠρελούδιο θανάτου, του Άρνε Νταλ

    Πρελούδιο θανάτου, του Άρνε Νταλ

    Γράφει η Ιωάννα Σίνου

    «Πρελούδιο θανάτου» η πέμπτη περιπέτεια της ομάδας Α. Στο βιβλίο αυτό οι επίλεκτοι αστυνομικοί της ομάδας Α καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη πρόκληση καθώς  ο Arne Dahl δοκιμάζει τα όρια της αντοχής και της υπομονής της Kerstin Holm της οποίας ο πρώην αγαπημένος, επίσης αστυνομικός κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν άοπλο πρόσφυγα που προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη και την απέλαση. Όταν αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αυτόκλητα αναλάβει μια βιβλική σταυροφορία, η προσωπική ζωή της Kerstin γίνεται αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Α η οποία για να καταλάβει τις επόμενες ενέργειες του υπόπτου καλείται να μελετήσει τη Βίβλο.

    Το «Πρελούδιο θανάτου» αποτελεί μια υπόθεση πολύ προσωπική, μια ιστορία αγάπης βουτηγμένη στο αίμα. «Ύδωρ πολύ ου δυνησεται σβεσαι την αγαπην – Νερά ποτάμια δεν μπορούν να σβήσουν την αγάπη». Στο βιβλίο αυτό ο Arne Dahl γνωστός για την κοινωνική και πολιτική κριτική ματιά του καταπιάνεται με πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία του σήμερα, μια κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση ταυτότητας. Θέματα όπως η ανάγκη τρίτων χωρών για φτηνά εμβόλια κατά των διάφορων ασθενειών από τις οποίες μαστίζονται, η παράνομη μετανάστευση, η αστυνομική βία, η ενδοοικογενειακή βία, η καταπιεσμένη μητρότητα αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ τα οποία καλούμαστε να ενώσουμε όσο προχωράμε στην ανάγνωση του βιβλίου. Έξυπνη πλοκή, δράση, αγωνία σε συνδυασμό με την καλοδουλεμένη γλώσσα η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα γραφής του σπουδαίου αυτού συγγραφέα καθώς επίσης και τα στοιχεία μαύρου χιούμορ έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου πριν φτάσεις στο τέλος του. Για άλλη μια φορά ο Arne Dahl ικανοποιεί απόλυτα όχι μόνο τους φανατικούς αλλά όλους τους αναγνώστες.

    Το «Πρελούδιο θανάτου» είναι ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο ταυτόχρονα μας βοηθάει να αντιληφθούμε την πολυπλοκότητα αλλά και τη δυναμική του κόσμου στον οποίο ζούμε. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε κανονική και pocket έκδοση σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πρελούδιο θανάτου
    Τίτλος πρωτοτύπου: De största vatten/Many Waters
    Συγγραφέας: Άρνε Νταλ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2018/2014
    Σειρά: Ομάδα Άλφα
    Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
    Σελίδες: 504/480
    Μέγεθος: 12 X 16,7 (pocket), 14 Χ 21 (κανονική)
    ISBN: 978-618-03-1422-9

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular