More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: «Ησυχία», της Celine Claire

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: «Ησυχία», της Celine Claire

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Ησυχία» της Celine Claire σε εικονογράφηση της Magali Le Huche που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη σε μετάφραση του Μαριάννας Ψύχαλου.

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-7) – Picture Book

    θόρυβος < ινδοευρωπαϊκή ρίζα *dher(w) <αρχαία ελληνικά εκ του θορυβέω – θορυβῶ

    Ο κύριος Μαρτέν δεν αντέχει άλλο τους θορυβώδεις γείτονές του. Έτσι, αποφασίζει να βάλει το σπίτι του σε μια τεράστια ηχομονωτική φούσκα, μπας και καταφέρει να βρει την ησυχία του.Όμως, αυτή η αίσθηση ανακούφισης και γαλήνης, που του προσφέρει η απόλυτη σιωπή, θα κρατήσει; Ή θα μετατραπεί σύντομα σε μοναξιά και αποξένωση; Και τότε, θα τα καταφέρει ο κ. Μαρτέν, ολομόναχος, να σπάσει τη φούσκα της σιωπής; Ευτυχώς, οι φωνακλάδες γείτονες δεν τον έχουν ξεχάσει.

    Μια ιστορία για την ανεκτικότητα, την αλληλεγγύη, την δύναμη των παιδιών αλλά και τη γλυκιά μελωδία της ζωής, που ενώνει τους ανθρώπους

    Για αναγνώστες από 4 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

    Η Céline Claire γεννήθηκε στα Βόσγια όρη (Vosges) της βορειοδυτικής Γαλλίας. Άφησε τα βουνά της για να εγκατασταθεί σε ένα μικρό χωριό λίγο πιο βόρεια, το Moselle. Ξεκίνησε διδάσκοντας στο δημοτικό σχολείο, αλλά το να λέει ιστορίες την κέρδισε. Δέκα χρόνια και τρία παιδιά μετά, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλία για παιδιά και νέους το 2006. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετά βιβλία και δημοσιεύσεις στον Τύπο.

    Η Magali Le Huche γεννήθηκε το 1979 στο Παρίσι. Σπούδασε Διακόσμηση στο Στρασβούργο, και στη συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται στον Τύπο και τις εκδόσεις παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 50 παραμύθια, μεταφρασμένα σε 20 γλώσσες. Κάθε της δουλειά αποτελεί ένα εκδοτικό γεγονός, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Αγαπά πολύ τα ταξίδια, και η Λισαβόνα είναι ένας από τους αγαπημένους της προορισμούς. Η Magali είναι σπουδαία παρατηρήτρια της καθημερινότητας.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ησυχία!
    Τίτλος πρωτοτύπου: Silence!
    Συγγραφέας: Celine Claire
    Εικονογράφος: Magali Le Huche
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, Δεκέμβριος 2021
    Σελίδες: 60
    Μέγεθος: 22 Χ 29
    ISBN: 978-618-5049-97-3

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular