More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η Περ αποφασίζει - Εγώ και οι άλλοι, της Μαριέττας Κόντου...

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η Περ αποφασίζει – Εγώ και οι άλλοι, της Μαριέττας Κόντου (εικ.: Χρύσα Σπυρίδωνος)

    h per apofasizei cover

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+  (target 4-7+)  — Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

     Εγώ και οι άλλοι

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Η Περ αποφασίζει» της Μαριέττας Κόντου σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος που κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Περ είναι ένα παιδί σαν εσένα. Θα μπορούσε να είναι φίλη, συμμαθήτρια ή αδελφή σου. Ανακαλύπτει τον κόσμο όπως κι εσύ, έχει απορίες, διασκεδάζει και πάνω απ’ όλα μαθαίνει να αναγνωρίζει και να εμπιστεύεται τις φωνές μέσα της όσον αφορά τα ναι και τα όχι, τα θέλω και δε θέλω, τα επιτρέπω και δεν επιτρέπω. Κυρίως μαθαίνει πώς να νιώθει άνετα, να νιώθει ασφάλεια, να μη νιώθει ενοχές για τις επιθυμίες και τις επιλογές της. Γίνεται λοιπόν κάθε μέρα λίγο πιο σοφή και πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Μπορείς να της κάνεις παρέα στις περιπέτειές της και να μοιραστείς μαζί της τις δικές σου…

    Για αναγνώστες από 4+ περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Η συγγραφέας

    Η Mαριέττα Κόντου γεννήθηκε κατακαλόκαιρο του ’72 στην Αθήνα και είναι ακόμη πολύ κοντά στο «τότε»… Ανήκει στη γενιά της «Αθλητικής Κυριακής», του Carnation, του «Λόλα, να ένα μήλο», του φυτολόγιου, των λευκωμάτων με τις αφιερώσεις, των εικόνων της Sarah Kay και των βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Θυμάται ακόμη την ασπρόμαυρη τηλεόραση, τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου και το Θέατρο της Δευτέρας. Έζησε τις δασείες, τις οξείες, τις περισπωμένες και  τις σχολικές ποδιές. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το παραδοσιακό της παραμύθι Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημη μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ, Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου (Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2016), Η ιστορία μιας μουτζούρας, Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι;, Το πολύτιμο θησαυγό, Αγιοβασιλέματα.

     Η εικονογράφος

    Η Χρύσα Σπυρίδωνος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη διαφήμιση, τη γραφιστική και το κόσμημα. Από το 2010 έκανε την αγάπη της πραγματικότητα και άρχισε να εικονογραφεί ιστορίες για παιδιά. Είναι μαμά δύο παιδιών και ενός δαιμόνιου μπιγκλ που μασάει πάντα τις ζωγραφιές και τις μπογιές της.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Η Περ αποφασίζει - Εγώ και οι άλλοι
    Συγγραφέας:

    Mαριέττα Κόντου

    Εικονογράφος:

    Χρύσα Σπυρίδωνος

    Εκδόσεις:

    Μεταίχμιο, 9 Νοεμβρίου 2023

    Σειρά:

    Σε καταλαβαίνω – No 4

    Σελίδες:

    40

    Μέγεθος:

    22,5 Χ 26

    ISBN:

    978-618-03-3565-1

    RELATED ARTICLES

    Most Popular