More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Λουκιανού Αληθινή Ιστορία, σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Λουκιανού Αληθινή Ιστορία, σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Λουκιανού Αληθινή Ιστορία» σε διασκευή Κατερίνας Δημόκα και εικονογράφηση Πετρούλας Κρίγκου που κυκλοφορεί στις 22 Ιουνίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-14) — Διασκευή

    Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.
    (Η περίφημη απάντηση προς τον Χάροντα που ζητούσε ναύλο για την Αχερουσία- Νεκρικοί διάλογοι, ήτοι τριάντα εξαίρετοι διάλογοι που αποτέλεσαν μελλοντικά και ξεχωριστό είδος)

    Η Κατερίνα Δημόκα διασκευάζει για παιδιά Λουκιανό, έναν από τους πιο ευφυείς ρήτορες, σατιρικούς συγγραφείς των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων, και συγκεκριμένη την Αληθινή Ιστορία του που είναι όλη φανταστική! Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας.

    Περί τίνος πρόκειται

    Απίθανες περιπέτειες, μοναδικές! Ιπτάμενα καράβια, κρασοπόταμα, ντέρμπι Ήλιου & Φεγγαριού, εξωγήινοι με μάτια που μπαινοβγαίνουν και αυτιά πλατανόφυλλα, κρουαζιέρα στο στομάχι ενός κήτους, ένας καπετάνιος σουβλάκι, συγκρουόμενα νησιά, φλεγόμενοι γίγαντες κι άλλα απίστευτα, σε μια διασκευή για νεαρούς αναγνώστες, που μεταφέρει το χιούμορ του Λουκιανού στην εποχή μας.

    Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας. Γράφτηκε τον 2ο αι μ.Χ., αλλά τώρα διασκευάζεται για νεαρούς αναγνώστες. Είναι το μόνο αρχαίο έργο με ταξιδιωτικές περιπέτειες που σώθηκε ολόκληρο. Ακόμα, είναι ο μακρινός ξάδελφος των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας που θα γραφτούν αργότερα.

    Ο Λουκιανός γεννήθηκε κάπου στο 120 μ.Χ. στην πόλη Σαμόσατα, κοντά στον ποταμό Ευφράτη. Οι γονείς του ονειρεύονταν να γίνει πλούσιος γλύπτης. Όμως εκείνος έγινε ρήτορας, για να μιλάει στα πλήθη, ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία, ταξίδεψε, αλλά περισσότερο αγάπησε το γράψιμο. Έγραψε πολλά και διάφορα, μα έγινε διάσημος για τους Διαλόγους του.

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Η συγγραφέας

    Η Κατερίνα Δημόκα μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και τη Λιβαδειά. Είναι αριστούχος φιλόλογος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, υπότροφος του ΙΚΥ, και διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και πιστοποίηση στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Ζει στη Λιβαδειά με την οικογένειά της, ενώ εργασία και χαρά βρίσκει στο σχολείο. Έχει δύο παιδιά δικά της, πολλά μέσα στις τάξεις και προσπαθεί να γνωρίσει περισσότερα γράφοντας γι’ αυτά! Κείμενά της έχουν ξεχωρίσει σε λογοτεχνικούς και φιλολογικούς διαγωνισμούς. Παιδικά έργα της έχουν διακριθεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

    Η εικονογράφος

    Η Πετρούλα Κρίγκου γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Fine arts στη Μεγάλη Βρετανία στο Kent Institute of Art & Design και στο Κingstone University. Στην Αγγλία δημιούργησε τα πρώτα διαδραστικά έργα και τις πρώτες εικονογραφήσεις της με θέμα την πόλη και την επικοινωνία. Γυρνώντας στην Ελλάδα αποφοίτησε από τον Akto εικαστικών τεχνών. Εκεί άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία εγκαταστάσεων και ζωγραφικών έργων. Επίσης είναι ιδρύτρια της δημιουργικής ομάδας Little rocks, η οποία δραστηριοποιείται στο δημιουργικό upcyling: τη διαδικασία μετατροπής άχρηστων στοιχείων και υλικών σε εφαρμοσμένα αντικείμενα και έργα τέχνης. Σήμερα συνεχίζει να ασχολείται με την εικονογράφηση και τα εικαστικά.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Λουκιανού Αληθινή ιστορία
    Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα
    Συγγραφέας: Πετρούλα Κρίγκου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2023
    Σελίδες: 152
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-3193-6

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular