More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Χάρης και Φάρις, της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου (εικ.: Φωτεινή Τίκκου)

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Χάρης και Φάρις, της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου (εικ.: Φωτεινή Τίκκου)

    Xaris kai Faris cover

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 5-8) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Επανακυκλοφορεί σε μια ολοκαίνουργια έκδοση
    #diavazoume

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο«Χάρης και Φάρις»της Γιώτας Κ. Αλεξάνδρου σε εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου που κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου από τις Εκδόσεις Susaeta.

    Περί τίνος πρόκειται

    Κάθε πρωί, στη διαδρομή για το σχολείο, ο Χάρης δίνει ατέλειωτες μάχες με δράκους
    και τέρατα. Μάχες που τις κερδίζει πάντα με τον Μαύρο Ιππότη του. Μια μέρα συναντά
    έναν άλλο ιππότη, τον Φάρις. Κάτω από μια γέφυρα. Κουλουριασμένο και μόνο. Με ρούχα
    βρόμικα και σκισμένα. Μέσα από το παιχνίδι, γεννιέται μια όμορφη φιλία μεταξύ τους.
    Κι ας μη μιλούν την ίδια γλώσσα.

    Η διακεκριμένη συγγραφέας Γιώτα Κ. Αλεξάνδρου μας αφηγείται ξανά την τρυφερή ιστορία γνωριμίας των δύο παιδιών, αυτή τη φορά με την καλλιτεχνική υπογραφή της εικονογράφου Φωτεινής Τίκκου

    Το βιβλίο περιέχει παράρτημα με ομαδικά παιχνίδια από τις χώρες των ηρώων, καθώς και προτάσεις για την επεξεργασία της ιστορίας, με κύριο στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την κριτική θεώρηση στάσεων και αντιλήψεων.

    Με επίμετρο από το Ελληνικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    Οι αναγνώστες μπορούν να ακούσουν την ιστορία με τη φωνή της συγγραφέα, σε μουσική επένδυση του Γιάννη Μυγδάνη.

    Θέματα: Υποδοχή και προστασία προσφύγων, συμπερίληψη, αλληλοσεβασμός, δικαιώματα του παιδιού, κοινωνική ενσυναίσθηση και ευθύνη

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Η συγγραφέας

    Η Γιώτα Αλεξάνδρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από το Λιβίσι της Μικράς Ασίας. Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) καθ’ όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, αποφοίτησε πρώτη, με άριστα, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Με διετή υποτροφία του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, σπούδασε δράμα και θέατρο σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ Αγγλίας. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ηθοποιός και ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής σε δημοτικά σχολεία, καθώς και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα υπηρετεί ως νηπιαγωγός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

    Το βιβλίο της «Όταν παίζαμε για τη νίκη, Καραγκιόζη μου» βρέθηκε στη βραχεία λίστα για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου, στα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στη Χρυσή Λίστα του ELNIPLEX 2020 (γνώσεων) και στη βραχεία του Αναγνώστης.

    Το βιβλίο της «Φένια, η αγαπημένη των ήχων» απέσπασε Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και βρέθηκε στη βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου). «Τα κλαδιά της σοφίας» βρέθηκε στη βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Ο Αναγνώστης», το βιβλίο «Χάρης και Φάρις» στη βραχεία λίστα για τα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού «Ο Αναγνώστης», «Ο Αλέκος στη Χώρα των Παθημάτων» έλαβε Α΄ Έπαινος Παραμυθιού από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου και «Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών» Έπαινο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, γ΄ έκδοση.

    Το βιβλίο της Άκουσέ με κοίτα εισήλθε στη Χρυσή Λίστα 2023 ως το καλύτερο βιβλίο στην κατηγορία του και στη βραχεία λίστα των Βραβείων του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ 2023

    Η εικονογράφος

    Η Φωτεινή Τίκκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ήρθε σε επαφή με την εικονογράφηση και τα κόμικς στην Ισπανία όπου φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκίτσου και εικονογράφησης τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Έχει εικονογραφήσει εκπαιδευτικά συγγράμματα ξένων γλωσσών, παιδικά βιβλία, ενώ στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται editorial, εξώφυλλα βιβλίων, χειροποίητα κεραμικά και άλλα είδη τέχνης.

     

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Χάρης και Φάρις
    Συγγραφέας:

    Γιώτα Αλεξάνδρου

    Εικονογράφος:

    Φωτεινή Τίκκου

    Εκδόσεις:

    Susaeta, Σεπτέμβριος 2023 (Α’ έκδοση 2015, εκδ. Βιβλιόφωνο)

    Σελίδες:

    48

    Μέγεθος:

    24,6 Χ 25,6

    ISBN:

    978-618-224-032-8

    RELATED ARTICLES

    Most Popular